Dodaj do ulubionych

witaminy a pigułki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:29
Obserwuj wątek
    • Gość: margit Re: witaminy a pigułki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:31
      słyszałam że podczas brania pigułek obniża się zawartośc wit. B i magnezu w
      organiźmie i że powinno się łykać te witaminy. Ale czy to prawa? I słyszałam,
      że większe ilosci wit. C z kolei obnizają skuteczność pigułek. Czy macie jakieś
      wiadomości na ten temat?
      • Gość: l79 Re: witaminy a pigułki IP: *.crowley.pl 02.01.05, 21:24
        podczas zazywania tabletek powinnas suplementowc wit. b11 czyli kwas foliowy
        co do tej wit. c dawki lecznicze (200mg) na pewno nie obniza skutecznosci
        antykoncepcji
        • Gość: AniaSz Re: witaminy a pigułki IP: *.ists.pl / *.ists.pl 11.01.05, 16:46
          hej dziewczyny!
          to prawda z ta witamina C. duze dawki obnizaja skutecznosc tabletek
          antykoncepcyjnych. Niestety musiaBam z tego powodu zapomniec o piciu swiezego
          soku grapfrutowego sad oczywiscie w duzych ilosciach.
          Pozdrawiam,
          Ania
          • Gość: natalka Re: witaminy a pigułki IP: 81.219.236.* 11.01.05, 19:02
            Z tego co mi wiadomo (głównie z forum, ale także ze strony o antykoncepcji)
            wit. C owszem wchodzi w interakcje, ale podwyższając, a nie obniżając stężenie
            hormonu we krwi (co oczywiście nie jest pozaytywnym aspektem).
          • hippophae Re: witaminy a pigułki 11.01.05, 19:06
            wg moich informacji grejpfrut ani witamina c nie obniżają skuteczniości pigułek (nawet nieco ją podnoszą)a picie soku z grepfruta przy tabletkach jest niekorzystne ale nie z powodu wit. c tylko właśnie składników które podnoszą zawartość hormonów we krwi. Kiedyś pytałam na forum czy duże ilosci cytryn (kuracja cytrynowa) nie obniżą skuteczności i odpowiedzi były że nie. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę bo mnie też to interesuje.
            • Gość: justy Re: witaminy a pigułki IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 11.01.05, 19:43
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=19180447&a=19272637

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka