Dodaj do ulubionych

krawienia przy wypróżniania :( nie poradzę sobie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 18:58
jestem w dołku, uciekłam dzisiaj zpoczeklani u chirurga (i to nie pierwszy
raz...), czytam w necie, ze może to być objawem "wielu groźnych chorób", mam
2 dzieci -muszę być zdrowa!
Aletchórz jestem i baaardzo się krępujętakiego badania, oprócz tego w
poczekalni dostaję takiej nerwicy kiszek, ze nie mogępoprostu wejść do
gabinetu,takie sensacje....
Obejrzałam się natomiast dokładnie lusterkiem i wydajemi się że mam pęknięcia
w wiadomym miejscu, dlaczego sięnie goją? czasami boli mnie przy
wypróżnianiu, krew jest czerwona, trwa to już 4 lata....sad.Przepraszam,
jeżeli mój opis jest zbyt naturalistyczny,aletrochę mi ulżyło psychicznie gdy
w końcu się :"komuś" z tego zwierzyłam...
Ania
Obserwuj wątek
    • asperula Re: krawienia przy wypróżniania :( nie poradzę so 04.01.05, 19:25
      gratulacje sad masz hemoroidy.

w aptekach dostaniesz różne maści na tą dolegliwość
    • Gość: Helka Re: krawienia przy wypróżniania :( nie poradzę so IP: *.bk-s.tudelft.nl 04.01.05, 19:28
      Aniu!
      Z tego co opisujesz, to prawdopodobnie szczelina odbytu! Jednak nie wolno
      lekcewazyc objawow i trzeba zglosic sie do lekarza, aby mogl wykluczyc inne
      poazniejsze schorzenia! Nie masz sie czego wstydzic! Ja dopiero po wizycie
      zobaczylam, ze wiecej nerwow kosztowalo mnie czekanie na ta wizte niz ona sama!
      Nie ma nic wazniejszego niz uspokojenie sie, a to moze zrobic tylko lekarz!
      Przechodzilam przez to, wiec wiem co mowie! Jezeli bedziesz chciala wiedziec
      cos wiecej na temat szczeliny, to pisz! I najwazniejsze zebys miala wewnetrzny
      spokoj, wiec wybierz sie do lekarza! Pozdrawiam i trzymam kciuki!
      • Gość: Ania do Helki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:01
        oj, Helka, ja wiem, ze to niepoważne ten mój strach i wstyd przed wizytą,
        spróbuję nabrać odwagi i piatek zaatakuję ten gabinet jeszcze raz. Jak wygląda
        taka pierwsza wizyta? a właściwie badanie? jaka jest przyczyna tych szczelin?
        da się to szybko wyleczyć czy lubi wracać? dzięki....
        • Gość: do Ani Re: do Helki IP: *.bk-s.tudelft.nl 04.01.05, 20:19
          Badanie nie jest wogole straszne i mniej "obnazajace" niz ginekologiczne.
          Najpierw lekarz zada Ci pytania dotyczace Twoich objawow, a pozniej zbada.
          Bedziesz musiala polozyc sie na boku z lekko zgietymi kolanami i opuscic
          bielizne. Dla mnie komfortowy byl fakt, ze nie trzeba sie rozbierac i ze lezy
          sie tylem do lekarza. Lekarz obejrzy i zbada odbyt. To naprawde nic strasznego
          i trwa sekundy. Jezeli potwierdzi sie szczelina, to prawdopodobnie dostaniesz
          masci i czopki i jezeli masz zaparcia to srodek na zmiekczenie stolca. Wlasnie
          wynikim czestych zaparc najczesciej jest szcelina odbytu.
          Jezeli masz jeszcze jakies pytania, to pisz smialo! Pozdrawiam!
          • Gość: Ania Re: do Helki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 21:36
            A czy do badania trzeba jakoś się przygotować, typu lewatywa? ile masz lat? Ja
            37,szperałam teraz w internecie i zaczęłam podejrzewać u siebie chorobę Crohna
            bo mam też bóle w prawym boku,leukopenię (niedobór białych krwinek) i
            Hashimoto...
            Chyba pójdę posprzatac w kuchni bo kompletnie się załamię....
          • k_wielinska do Ani 04.01.05, 21:39
            Czesc,
            Ja tez tak mam - okresowo. Ktos powiedzial mi, ze najczesciej te hemoroidy (bo
            to jest ich najbardziej podstawowy objaw) zwlaszcza "rozwalaja sie" i krwawia
            wtedy kiedy stolec jest gruby i twardy (moze to obrzydliwe ale chcialabym
            opisac jak najbardziej obrazowo). Poniewaz teraz jest podobno okres na
            odnawianie tychze hemoroidow to naprawde moze krwawic, bolec itp. itd. Ja
            wlasnie teraz to przechodze - piecze jak cholera przy kupiesmile i krwawi.
            Polecam PROCTO GLYVENOL - pomaga ale nie do konca likwiduje sprawe, bo -
            zwlaszcza po porodach - hemoroidy uwielbiaja nawracac. Albo jak ktos ma
            sklonnosci genetyczne, a u mnie akurat ma ten problem cala rodzina.
            Trzymaj sie i nie poddawaj, to nic strasznego.
            Buziaki, Karolina
            • mamado5 Re: do Ani 04.01.05, 23:30
              PROCTO-GLYVENOL masc i czopki na hemoroidy. Dobry jest tez POSTERISAN.
          • nataliamackowiak Re: do Helki 06.01.05, 08:49
            Ja miałam hemoroidy po porodzie i pomogły mi nastepujące leki:
            1. Czopki Hemorektal - rano i wieczorem po 1 -całe opakowanie.
            2. Maść Neo-Aesculan - rano i wieczorem po włożeniu czopka wcisnąć to - brałam
            tak długo jak czopki.
            To zaskakujące ale już po 1 dniu stosowania tych dwóch w/w leków, była poprawa.
            Krew juz nie leci. Jest ok.
            Spróbuj najpierw tego. Po co iść do lekarza.
            Ja wiem że chirurg to ma taka rurkę ze światełkiem i patrzy...
            Powodzenia.
    • to-ja-007 Re: krawienia przy wypróżniania :( nie poradzę so 05.01.05, 10:38
      Nie rozumiem logiki - nie chodzenia do lekarza bo "musze byc zdrowa".

Lezalam kiedys z kobieta u ktorej hemoroidy spowodowaly silny krwotok - ona sie
      tez bala i "wstydzila" isc do lekarza. Doprowadzila sie do takiej anemii ze
      pare tygodni w szpitalu musiala spedzic.

Wlasnie dlatego ze masz 2 dzieci - powinas dbac o swoje zdrowie a wiec chodzic
      do lekarza.
    • kj121 Re: krawienia przy wypróżniania :( nie poradzę so 05.01.05, 15:37
      Aniu
      ja miałam podobne objawy, które jak się okazało były spowodowane "przerzuceniem
      się" grzyba z okolic intymnych na odbyt;wysuszył,spowodował stan zapalny i
      takie a nie inne objawy;ja też jestem panikara i wymyśliłam sobie rak jelita
      ale uspokoił mnie właśnie chirurg,który po badaniu stwierdził, że nic nie ma
      podejrzanego i żebym pilnowała żeby stolec był nie za twardy=dużo błonnika w
      diecie.No i przeszło.Jak mam atak grzybowy to te objawy też się potęgują,
      widocznie tak mam.U Ciebie to też zapewne nic poważnego
      odwagi i pozdrawiam!
      • Gość: Ania do 007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 18:35
        dzięki dziewczyny na rady, jakoś mi raźniej. Ja napisałam o dzieciach w innym
        kontekście. Właśnie, że muszę być zdrowa i muszę to wyjaśnić.Gdyby nie one to
        pewnie wcale bym się nie przejmowała, co ma być to będzie, lecz teraz nie mogę
        sobie pozwolić na ryzykowanie zdrowiem. W piątek idę do chirurga, brr.Wolałabym
        10 zębów wyrwać niż poddać się temu badaniu....
        Acha, wiem, że nie są to hemoroidy, widziałam hemoridy,a u mnie wygląda "to"
        inaczej sad, a chciałabym aby to były hemoridy....
        • Gość: matulka Re:dzieki za info IP: *.icpnet.pl 05.01.05, 23:17
          Duzo się dowiedziałam z waszych wpisów więc może dowiem się czegos
          jeszcze...Problemy z tymi rejonami sa cholernie krępujące i w zasadzie nie ma
          kogo spytac, w necie same straszne choróbska wymyslają, no a lekarz, no cóż
          gorzej niż iśc do dentysty nie? Ale do rzeczy. U mnie poroblemy z zaparciami sa
          rodzinne, wszyscy to mamy w róznym nasileniu w rodzinie ojca, jest to
          przedmiotem żartów, które są ok i jakoś mi nie przeszkadzały. Czasami przy
          wyjatkowo cięzkiej sytuacji zdarzaja mi sie drobniutkie krwawienia. Ale
          ostatnio jest jakby gorzej, a przynajmniej może być, bo jestem w ciązy i co tu
          duzo gadać, problemy z wydalaniem nasiliły sie. Czy ja moge uzywac jakichs
          maści? Jakby było niedobrze? Co wy na to?

matulka
          • lucynalew jesli to szczelina (i nie tylko) 06.01.05, 12:54
            Czesc Dziewczyny! Jestem 7 miesiecy po porodzie i co jakis czas mam problem ze
            szczelina - twarde kupki i sie odnawia lub pojawia nowa. Lepiej niech zobaczy
            to lekarz, co trwa minute, bo czesto przy tej okazji pojawia sie stan zapalny,
            ktory trzeba leczyc, aby sprawy nie pogorszyc. Jesli jestescie z Trojmiasta to
            polecam dr Michalskiego z AMG. Aby miec luzny stolec POLECAM (tazke dla matek
            karmiacych) przyjmowanie specyfiku bez recepty Agiolax, sa to nasiona czegos
            tam smile (1 lyzeczka po kolacji popita 1 szklanka wody przez 7 dni), no i przez
            caly dzien pic min. 8 szklanek plynow (takze pod postacia zup). Kupka super smile
            • Gość: ranka Re: jesli to szczelina (i nie tylko) IP: *.atr.bydgoszcz.pl / *.atr.bydgoszcz.pl 07.01.05, 00:15
              ja tez krwawilam..i mam grozna chorobe i wiem gdybym lekcewazyla to nie wiem co
              by bylo.a poza tym..studiuje medycyne i wierzcie mi..lekarz to czlowiek i bada
              1000 osob z takim problemem odbytowym jaki masz Tysmilepozdrawiam
              • Gość: .. Re: jesli to szczelina (i nie tylko) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 09:12
                a tak konkretnie to do jakiego lekarza z tym się zgłosić
                • Gość: ranka Re: jesli to szczelina (i nie tylko) IP: *.atr.bydgoszcz.pl / *.atr.bydgoszcz.pl 07.01.05, 18:30
                  najlepiej do chirurga lub gastroenterologa...on pomoze!!!
              • k_wielinska Re: jesli to szczelina (i nie tylko) 07.01.05, 10:28
                Dziewczyny,
                A ja zaobserwowalam, ze jak kupa jest twrada, to wtedy czuje, ze obciera mi
                naskorek w wiadomym miejscu i potem krwawi nawet jak juz stolec jest luzniejszy
                przez ladnych pare dni. Jak smaruje te miejsca mascia to czuje, ze az piecze.
                Zreszta podczas wyprozniania tez piecze. Czy ktoras z Was ma lub miala podobnie?
                Pozdrawiam,
                Karolina
            • Gość: Ania byłam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:55
              Byłam, trzęsłam się jak galareta przed, ale ku mojenu zdziwieniu nie byłam
              zbadana,ale od razu zlecona rectoskopia - tak więc jak ktoś to przeżył to
              jestem bardzo ciekawa czy było bardzo ciężko...
              pozdrawiam
              ANia
    • monmam Re: krawienia przy wypróżniania :( nie poradzę so 07.01.05, 17:39
      Ja z podobnymi objawami przechodzilam ponad rok, az czeste krwawienia
      doprowadzily do anemii i takiego oslabienia organizmu, ze zawroty glowy nie
      pozwolily mi wstac z lozka, sciany mi przed oczami wirowaly.wyladowalam w
      szpitalu i dzieki lekom,ktore do dzis biore,czuje sie dobrze,urodzilam zdrowego
      chlopczyka i karmie go piersia.Gdybym wczesniej zglosila sie do lekarza,nie
      byloby tego szpitala i dlugiego leczenia, dlatego nie zwlekaj,lekarz na pewno
      Ci pomoze.Powodzeniasmile
    • Gość: olivia Re: krawienia przy wypróżniania :( nie poradzę so IP: 80.72.34.* 07.01.05, 18:06
      Dziewczyny też to mam i wybieram się do lekarza tylko nie wiem jakiego. Czy
      lepiej do chirurga czy proktologa? Czy do nich obu trzeba miec skierowanie od
      pierwszego kontaktu czy do chirurga idzie sie bez skierowania????
      • Gość: ranka Re: krawienia przy wypróżniania :( nie poradzę so IP: *.atr.bydgoszcz.pl / *.atr.bydgoszcz.pl 07.01.05, 18:32
        najlepiej do chirurga..szybciejsmilepozdrawiam
      • Gość: ranka Re: krawienia przy wypróżniania :( nie poradzę so IP: *.atr.bydgoszcz.pl / *.atr.bydgoszcz.pl 07.01.05, 18:32
        i ze skierowaniemsmileod lekarza 1 kontaktu
    • mamagunia Re: krawienia przy wypróżniania :( nie poradzę so 07.01.05, 22:49
      Są trzy podstawowe sprawy ułatwiające życie w takich przypadkach. Po pierwsze:
      dieta - najważniejszy błonnik (warzywa, owoce, pieczywo z ziarnami itd) i dużo
      pić - najlepiej niegazowana woda. To po to żeby klocek był miękki. Po drugie:
      przed załatwianiem się nasmarować wiadome miejsce oliwą. Będzie z poślizgiem
      więc mniej szkodliwie (tylko trzeba to zrobić trochę w środku oczywiście smile).
      A po trzecie: maść tytanoreina (niestety na receptę) ale naprawdę najlepsza. Ja
      miałam takie stany, że żadna maść i żaden czopek mi nie pomagał. Wszystkie te
      rady dał mi lekarz, u którego byłam z problemem i wreszcie po dwóch latach
      cierpienia wyleczyłam się i teraz gdy czuje, że mogą być kłopoty stosuję te
      metody i nie dopuszczam do najgorszego.
      Pozdrawiam - wyleczona smile
    • Gość: gość Re: krawienia przy wypróżnianiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:03
      W warszawie polecam dr Chojnowskiego (chirurg, proktolog), pracuje w on-clinic.
      Jest bardzo kompetentny, delikatny podczas badania, mój problem przedstawił mi
      robiąc rysunki (abym miała lepszą orientację, co i gdzie mi się zrobiło ).
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka