Dodaj do ulubionych

rotawirus c.d.

15.01.05, 16:18
mamy ktore maja to ju za sobą-PORADZCIE,
moj synek ( 7 mies)od srody mial wymioty, teraz doszla biegunka. lekarz zalecil Lakcid, smecte (ktorej maly nie chce pic) i ta zolta zawiesinę. Mam wrazenie ze po niej biegunki sie nasiliły, w dodatku kupka ma strasznie kwasny zapach, w zasadzie to sama zolta woda ze sluzem. Nie wim czy mam mu to dalej podawac, w dzialaniach niepozadanych pisze ze czasem moga sie nasilic objawy biegunki. Maly nie chce jesc ani kleiku, ani zupki ryzowej tylko mleko. Jak sobie radziłyscie??!!! Acha, ile razy dziennie moge podawac Lakcid?
Obserwuj wątek
    • Gość: mam@ Re: rotawirus c.d. IP: *.ghnet.pl 15.01.05, 16:33
      Wydaje mi się że Lakcid 2 razy dziennie, ale powinien dużo pić żeby się nie
      odwodnić. Pamiętam jeszcze,że mojemu synowi gotowałam marchwiankę i podawałam
      Nifuroksazyd (nie wiem czy dobrze napisałam nazwę). A mleko raczej odstaw.
      • Gość: agat Re: rotawirus c.d. IP: *.kurdwanowa.sdi.tpnet.pl 15.01.05, 22:02
        ale jak tu takiemu maluszkowi nie dawac mleka
        podobno rotawirus lubi sie paść na laktozie, która jest w mleku, ale czy masz
        pewność, ze to właśnie przyczyna wymiotów i biegunki?
        faktem jest, że to świństwo teraz panuje, ale może być jeszcze biegunka
        alergiczna...
        NAJWAŻNIEJSZE, ZEBY DZIECKO PILO
        nasz dwulatek odwodnil sie juz po kilku godzinach wymiotow i biegunki
        i wyladowalismy na tydzien w szpitalu, tylko, ze nic nie chcial pic...
        a jak zaczal pic, to po malutkim lyczku wody wymiotowal szklanke!
        mam nadzieje, ze u Was nie jest tak dramatycznie i przejdzie
        jak nie, trzeba do lekarza i na przyklad zbadac mocz, czy nie ma acetonu
        (swiadczy o odwodnieniu)
        zdrowka
        agat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka