Gość: aga31wawa IP: *.chello.pl 20.01.05, 21:45 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga31wawa Re: badanie histopatologiczne?? IP: *.chello.pl 20.01.05, 21:47 ups.. wymsklo mi sie.. ale do rzeczy dwukrotna cytologia potwierdzila III grupe... mam sie zglosic na badanie histopatologiczne(lyzeczkowanie szyjki i samej macicy) mozecie mi wyjasnic z czym sie to je?? bo jestem przerazona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: badanie histopatologiczne?? IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:22 pobranie wycinków z tarczy szyjki i wyskrobin z jamy macicy w celu sprawdzenia, czy nie ma komórek dysplastycznych i rakowych. Zabieg na ogół w znieczuleniu płytkim ogólnym, trwa ok. 15 min. Po ok 2 godz wychodzi się do domu. Na wynik h- p czeka się do 2 tyg. Bardzo dobrze, że lekarze Cię skierowali na wycinki, bo III grupa jest grupą podejrzaną. Zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga31wawa Re: badanie histopatologiczne?? IP: *.chello.pl 20.01.05, 23:22 wiem ze ejst to grupa juz podejrzana dlatego tak bardzo sie boje Odpowiedz Link Zgłoś