Dodaj do ulubionych

Ciągłe zmęczenie

25.01.05, 09:27
Chciałam się zapytać czy macie może jakieś sposoby,a może leki na ciągłe
zmęczenie.Śpię po 7 godzin,a i tak potem w ciągu dnia jestem nie do życia.
Biorę jakieś preparaty witaminowe i żeń-szeń,ale to na nic.Mam niskie
ciśnienie,a kawa też nie pomaga.Jestem w domu z 2-letnią energiczną
dziewczynką i musze byc w doskonałej kondycji.
Jest mi bardzo zle z tego powodu.
Poradzce coś.
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: Ciągłe zmęczenie 25.01.05, 13:44
      a moze masz anemię ?
      zrób morfologię...
    • joisana Re: Ciągłe zmęczenie 25.01.05, 13:50
      Ja mam 3,5 letnią energiczną dziewczynkę i staję na wysokości zadania jedynie
      siłą woli, myślałam, że im większa będzie tym ja ędę mogła odpocząć, ale jest
      odwrotnie, małe dziecko-mały kłopot, duże..wink. A później będzie szkoła,
      randki, brrr pewnie wogóle przestanę spać wink. Jedyne co mogę poradzić to śpij
      kiedy śpi dziecko i nie dąż do doskonałości, liczy się konstruktywnie spędzony
      z dzieckiem czas, a nie idealny porządek w domu. Dużo spacerów i zdrowe
      odrzywianie i radość z Tej małej panienki. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego
      życzę smile.
      • Gość: ona32 Re: Ciągłe zmęczenie IP: *.c151.petrotel.pl 25.01.05, 14:26
        Może być to zimowe przemęczenie, też czasem miewam takie dni, możesz byc
        poprostu zmęczona. Miewałam kiedyś takie dni do czasu jak zaczełam chodzić na
        gimnastkę, tez mam niskie ciśnienie ale ruch troche pomaga przebrnąc przez
        takie męczące dni. Zrób badanie krwi, mówią też że poczatek cukrzycy tez
        objawia się ciągłą sennością i zmęczeniem.
    • marghot Re: Ciągłe zmęczenie 25.01.05, 15:20
      Kochana, ja mam podobny problem. Do tego dochodzą bóle głowy, zaczynające się
      prawie dokładnie ok. 15, są okresy, że codziennie sad
      Łykam maxivit - preparat z żeń szeniem, al ejakoś nie widzę różnicy.
      Może winna jest pogoda?
      Owoce jem, soki piję, dieta jest różnorodna.
    • Gość: bazylia Re: Ciągłe zmęczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 15:22
      Musiałam przeoczyć ten wątek, dlatego dopiero teraz odpowiadam. Moja droga. Nie
      jesteś odosobniona. Ja mam 7-miesięczne dziecko i od 7 miesięcy ciągły ból
      głowy (na przemian z zawrotami). I potworne zmęczenie. Nie wiem dlaczego tak
      się dzieje i też szukam odpowiedzi. To moje drugie dziecko (przy pierwszym było
      lepiej, chociaż też byłam baardzo zmęczona). Zrobiłam mnóstwo badań
      (neurologiczne, kardiologiczne, tarczycowe i laboratoryjne) - wszystkie
      wychodzą "wzorcowo". A ja padam na twarz. Pocieszam się że inni też mają
      podobnie.
      • Gość: barka Re: Ciągłe zmęczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 15:45
        Dziewczyny, wy jesteście zmęczone "psychicznie". Te ciągłe napięcie, pośpiech,
        no i dziecko które daje w kość.Do tego częste niewyspanie i napięcie dnia
        codziennego. Nic dziwnego że odczuwacie zmęczenie. Potrzebny wam wypoczynek i to
        głównie psychicny. Urlop od domu , dziecka i domowników. Oderwanie się choćby na
        tydzień od codzienności i nareszcie nieograniczony czas dla siebie. Miałam
        takie same kłopoty jak wy i bardzo pomagały mi samotne, krótkie urlopy
        pozwalające na chwile wytchnienia. Kochany mąż i teściowie brali w tym czasie na
        swoje barki trudy dnia codziennego, a ja wracałam szczęsliwie wypoczęta, pełna
        wigoru i radości życia. Nie warto padać na twarz bo skończy się to kompletną
        klapą i długim leczeniem. Spróbujcie mojej metody bo na dłuższą metę jest
        bardziej efektywna. Wam też sie coś należy.
    • Gość: abi28 Re: Ciągłe zmęczenie IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 15.02.05, 13:57
      A może zrób badanie hormonów tarczycy z krwi. Niedoczynność daje takie objawy.
    • Gość: asia Re: Ciągłe zmęczenie IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.14, 22:10
      pocieszę cię ja mam bliźniaki to dopiero jestem zmęczona jak nie jedno to drugie zawsze coś .
      kiedyś miałam dużo energii jak tylko urodziłam to moje życie zmieniła się o 180 stopni wieczne obowiązki a zero odpoczynku. z dziećmi nikt za bardzo nie chce zostawać bo jest ich dwoje i każdy tylko mówi jak byś miała jedno to bym ci przy nim została ale z dwoma to nie. współczuje tylko tym co mają trojaczki lub więcej bo ja z dwójką już nie wytrzymuje. mąż nie bardzo chce pomóc zawsze twierdz że pracuje i też jest wiecznie zmęczmy jak tylko wyjdę na jakąś godzinę to zaraz awantur.też nie daje już rady ale nie mam wyboru.
      • Gość: gr Re: Ciągłe zmęczenie IP: *.as13285.net 24.04.14, 10:20
        Nie masz co pocieszac autorki watku bo ona juz raczej za dzieciakiem 11to letnim nie biega...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka