eewa6 28.01.05, 23:47 CZY KTORAŚ Z WAS UZYWA TEGO ŚRODKA ANTYKONCEPCYJNGO?????/ JEŚLI TAK TO JAKIE SĄ WASZE OPINIE. ZALEŻY MI NA ODPOWIEDZI, BO JUTRO BYM SZŁA EWENTUALNIE NA ZASTRZYK. POZDRAWIAM I DZIEKUJE ZA ODPOWIEDŹ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inguna2 Re: DEPO-PROVERA 29.01.05, 09:46 Prosze cie ,zastanow sie dobrze.To sa hormony w silnym stezeniu,ktore mimo tego co pisza w ulotce przechodza do mleka(jeslisz karmisz piersia)i nie sa obojetne dla dziecka.nie stosowalam osobiscie ale kolezanka czula sie nieszczegolnie- miala bardzo silne hustawki nastrojow.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojanoga Re: DEPO-PROVERA 29.01.05, 10:00 Jestem lekarzem wetrynarii i stosuję ten lek w antykoncepcji zwierząt.Pomimo wygody stosowania ma on poważne skutki uboczne i nikomu go nie polecam.Nie wiem czy przechodzi do mleka,ale na pewno szkodzi Tojemu organizmowi.Wg mnie bezpieczniejsze są minipigulki Cerazette. Odpowiedz Link Zgłoś
afryka11 Re: DEPO-PROVERA 29.01.05, 12:51 ja prawie 3 miesiące krwawiłam ( co mi po takiej antykon. jak i tak się kochać nie mogę), głowa mi pękała i miałam objawy depresji. NIE WARTO!!!! to był najgorszy wybór jakiego mogłam dokonać. Lekarz mi poradził - zmieniłam już lekarza. Nowy powiedział ,że depresja i krwawienie są częstymi objawami. Czułam się okropnie. Teraz biorę cazarette Odpowiedz Link Zgłoś
aneta76 Re: DEPO-PROVERA 29.01.05, 15:24 Ja tez odlecam. zanikl mi po nim pokarm... wiem, ze wiele dziewczyn dobrze przez nie przechodzi, ale istnieje niebezpieczenstwo, ze Ty nie i nic nie zrobisz z tym przez trzy miesiace... Jezeli chodzi o depo to mysle, ze lekarz cie uprzedzil o skutkach ubicznych typu sklonnosc do depresji i wychamowanie organizmu tak, ze pozniej przez 1-2lat sa klopoty z zajsciem w ciaze. Na laktacje teoretycznie nie wplywa i mozna brac podczas karmienia, jednak jak powiedzialam mojej gin tym, ze mi wyhamowalo laktacje, to stwierdzila, ze miala juz jedna taka pacjetke. A chcialam dodac, ze wczesniej na wszelkie srodki anty reakgowalam bardzo dobrze i bez problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: DEPO-PROVERA 29.01.05, 16:06 JA biorę, miałam 2 - tygodniowe plamienie ale teraz już mi przezsło i miesiąć po zastrzyku czuję się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: DEPO-PROVERA 29.01.05, 19:00 niedługo biorę szósty zastrzyk. czuję się rewelacyjnie. nie zdarzyło mi się nic, o czym uprzedzają lekarze czy ulotki. nigdy nie miałam żadnych skutków ubocznych, ani sekundy plamienia, nie przytyłam ani grama. bardzo sobie chwalę tę metodę antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: DEPO-PROVERA IP: 80.51.64.* 30.01.05, 11:17 Ja brałam Depo-Proverę 2 razy, oprócz drobnych plamień nie miałam ze sobą żadnych problemów.Kiedy postanowiłam odstawić zastrzyk, pojawiły się kłopoty-i tak męczę się już od 3 miesięcy-tydzień miesiączki,3 dni przerwy,tydzień miesiączki,2 tygodnie przerwy i od nowa!Czyli zamiast jednej mam 2 owulacje w cyklu, czy może 2 cykle???(( przecież to straszne!Boję się kuracji hormonalnej, ale chyba nie mam innego wyjścia.I po co mi to było?Żeby przez pół roku nie mieć miesiączki!Bez sensu!Zapomniałam dodać, że przytyłam, bo niestety hormony rządzą kobietami i slna wola nie ma nic w tym temacie do powiedzenia! ODRADZAM Z CAŁEGO SERCA! i pozdrawiam, skoro już jesteśmy przy temacie-to czy któraś z dziewczyn miała podobne problemy do moich?Będę wdzięczna za rady! Odpowiedz Link Zgłoś