Gość: Renata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 09:45 Proszę o opinię o prof. Dębskim. Mam problemy z zajściem w ciążę . Chodzę do niego i jakoś nie mam przekonania do niego. Odpiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Położnik Re: prof.Dębski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:02 To masz problem nie jesteś przekonana do jadnego z najwiekszych autorytetów w położnictwie i ginekologi w Polsce.Nie wiem co Ci doradzić może lekarz bez specjalizacji?NIe masz przekonania zmień lekarza ale nie sądz że znajdziesz kogoś w większej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: prof.Dębski IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:48 Prof. Dębski to jeden z najlepszych lekarzy w Polsce (zwłaszcza od patologicznych ciąż). Jest krajowym konsultantem ds. położnictwa. Lepiej trafić nie mogłaś, zapewniam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
tunia8 Re: prof.Dębski 21.04.05, 20:46 nie wiem jak z nim jest przy ciąży, ale mnie potraktował strasznie, badanie koszmar, nikt mnie tak boleśnie nie badał, zalecenia, delikatnie mówiąc- kontrowersyjne, podważanie opinii lekarzy innych specjalności, bo profesor to chyba urologiem nie jest??? urolog, który mnie leczył to jeden z najwybitniejszych specjalistów w kraju, miałam robione bad.urologiczne pod narkozą, profesor stwierdził, że to wszystko nic nie warte i on więcej stwierdzi przy bad. ginekologicznym, oczywiście nic nie pomógł, uważa się za najwspanialszego specjalistę we wszystkich dziedzinach medycyny, więcej do niego nie pójdę. nawet lekarze go odradzają, ci którzy z nim pracują, coś w tym musiało być, ale ja myślałam profesor, taka sława itp. i oberwałam za naiwność. wprost mi powiedział, że to mnie boli a nie jego i ze to on mi łaskę robi... Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: prof.Dębski 21.04.05, 20:57 Prof. Debski, z całym szacunkiem ,nie jest konsultantem krajowym, co oczywiście nie umniejsza jego wartości. Uważam natomiast, ze bez wzgledu na to czy ktos jest utytułowany czy nie jeśli nie wzbudza zaufania, to nie powinno się u niego leczyć. Kiedyś mnie uczono, ze zaufanie jet podstawą kontaktu lekarz-pacjent, ale może coś się od tej pory zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: prof.Dębski IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:04 zgadzam się z położnikiem. Poprzedni expert Pani dr. Antepowicz mówiła o nim "nasze guru". Myślę, że to jaki ma charakter, styl bycia nie powinno mieć znaczenia. Tak jak ktoś TU zauwazył, nie ma też ludzi nieomylnych ani lekarzy cudotwórców. Poza tym każdy ma dzięń lepszy i gorszy. Lekarz to też człowiek.Niemniej prof. Dębski to wybitny specjalista (wpisz w googlach np. jego nazwisko i poczytaj). Uratował wiele mocno zagrozonych ciąż, które inni lekarze - przepraszam za wyrażenie- spisali na straty . Poczytaj wątki o prof. na forach ciążowych. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia11 Re: prof.Dębski 21.04.05, 21:53 Profesor uratował mi macicę podczas gdy inni lekarze-a bylo ich sporo-nie dawali mi żadnych szans na nic. Po ciężkiej operacji nie dość że mam macicę to moge rodzić dzieci. Jest to jego zasługa. Uważam że jest najlepszym specjalistą w Polsce, albo jednym z niewielu (polecam profesora Kotarskiego w Lublinie też). Natomiast też wiem, że najlepszy specjalista może być bezradny w niektórych sytuacjach. Po prostu- taka jest wiedza medyczna na ten moment 21 wieku. Ale nie wiem czy tak jest w Twoim przypadku, bo nie piszesz na czym polegają Twoje trudności. Zresztą nie o to chodzi. Rozważ, jakie są przyczyny: czy fizjologiczne (co mówi o tym profesor?) czy tez może psychologiczne!! To się bardzo, bardzo czesto zdarza!! W kazdym razie nikt nie jest omnibusem, ale podzielam opinie innej uczestniczki forum że jestes w bardzo dobrych rękach. Równiez zgadzam się z tym, że profesor jest też specyficzna osobą i osobowością. MOzna to polubić lub nie lub może to być obojętne. Zależy od kobiety. Bardzo ważne jest to, żebyś miała zaufanie do lekarza. Ale jezeli go nie masz zastanów się dlaczego, czy masz ku temu realne i racjonalne podstawy, czy jest to może kwestia tego, że nie masz oczekiwanych efektów leczenia, a chciałabyś już je mieć. Bedąc w szpitalu po operacji miałam kontakt z wieloma lekarzami oraz pacjentkami ze srodowiska lekarskiego, ktore mi szpetały jaki to profesor jest zarozumiały i nielubiany przez innych lekarzy. W dużym stopniu przypisuję to zazdrości, troche jego specyficznemu sposobowi bycia, a trochę pewnym emocjom. W kazdym razie nie uslyszałam żadnych argumentów racjonalnych, opartych na faktach. Pozdrawiam Cie serdecznie i trzymam za Ciebie kciuki! I naprawde radze się zastanawic nad tym, czy nie ma jakichs psychologicznych barier i przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelagia Re: prof.Dębski IP: *.sjs / *.sjs-franziskus.wh.uni-erlangen.de 22.04.05, 09:50 ja co prawda nie wiem nic o prof Debskim... ale mysle ze pewne normy kulturalnego zachowania obowiazuja kazdego i sprzataczke i profesora, a tego ostatniego nawet bardziej. Ktos kompetentny i nawet najlepszy moze miec gorszy dziec ale kwestia kultury i wychowania jest czy sie to okaze czy nie. Uwazam ze niczym nie mozna wytlumaczyc zlego traktowania pacjentow. Tez mnie denerwuje jak ktos przychodzi do naszego laboratorium i po raz 100 w ciagu dnia pyta gdzie jest rejestracja, moge powiedziec "przeciez jest napisane" za na gorze a moge wziac pod reke starsza pania i ja zaprowadzic. to nic nie kosztuje. A uwazam im czlowiek bardziej wyksztalcony tym powinien byc lepszy dla ludzi. I wg mnie tlumaczenie ze ktos jest slawny lub jest profesorem niczego nie zmienia. Czlowiek to czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2811 Re: prof.Dębski 22.04.05, 11:08 Witajcie dziewczyny, gdzie przyjmuje profesor Dębski? Słyszałam na jego temat wiele pozytywnych opinii, nie tylko na forum ale też od moich znajomych. Czy w grę wchodzą tylko wizyty prywatne? Słyszałam, że przyjmował na NFZ w szpitalu na Czerniakowskiej, ale juz tam nie pracuje. Bardzo proszę o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: prof.Dębski IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:46 prof. Dębski jest teraz kierownikiem Kliniki Ginekologii i położńictwa w Szpitalu Bielańskim. Z tego co wiem, to prywatnie przyjmuje chyba m.in. w Damianie. Poszukaj w archiwum na forach ciążowych lub o szpitalach, tam dziewczyny podawały namaiary Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia11 Re: prof.Dębski 22.04.05, 23:20 Cześć Wam. Chętnym podaję aktualne namiary na profesora. Przyjmuje w gabinecie prywatnym ul. Szlenkierów 1 lok.12 tel.6314844, piekielnie trudno jest sie dodzwonić ale trzeba próbować. Przyjmuje w poniedziałki i w srody od godz. 15. Wizyta 300zł, w tym usg. No i wiadomo, przynajmniej dla mnie jest to pewne że nie trzeba już konsultowac i wydawać pieniedzy. pewnie ktos napisze że zawsze warto konsultować, kazda ma własne dfoświadczenia. Profesor tez przyjmuje w klinice Damiana przy Walbrzyskiej. Aktualnie jest szefem otwieranego CKMP Ginekologii w Szpitalu bielańskim. To tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia11 Re: prof.Dębski 22.04.05, 23:24 Hej nie obraź się, ale skoro nic nie wiesz o profesorze to po co jest twój wywód na temat kultury którą powinni wykazywac zwłaszcza ludzie wykształceni? Tak naprawdę nikt kto się tu wypowiadał nie napisał nic konkretnego na minus na temat profesora. Sama widziałam go w różnych sutacjach i różnie się zachowującego, ale od jego pacjentek słyszałam tylko i wyłącznie dobre słowa i ciepłe. Oczywiście może być różnie, ale dopóki nie pojawią się konkretne fakty i informacje wszelkie komentarze i wywody na temat tego jaki powinien on być możemy sobie darować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś