Dodaj do ulubionych

prof.Dębski

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 09:45
Proszę o opinię o prof. Dębskim. Mam problemy z zajściem w ciążę . Chodzę do
niego i jakoś nie mam przekonania do niego. Odpiszcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Położnik Re: prof.Dębski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:02
      To masz problem nie jesteś przekonana do jadnego z najwiekszych autorytetów w
      położnictwie i ginekologi w Polsce.Nie wiem co Ci doradzić może lekarz bez
      specjalizacji?NIe masz przekonania zmień lekarza ale nie sądz że znajdziesz
      kogoś w większej wiedzy.
      • Gość: kalinosia Re: prof.Dębski IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:48
        Prof. Dębski to jeden z najlepszych lekarzy w Polsce (zwłaszcza od
        patologicznych ciąż). Jest krajowym konsultantem ds. położnictwa. Lepiej trafić
        nie mogłaś, zapewniam Cię.
        • tunia8 Re: prof.Dębski 21.04.05, 20:46
          nie wiem jak z nim jest przy ciąży, ale mnie potraktował strasznie, badanie
          koszmar, nikt mnie tak boleśnie nie badał, zalecenia, delikatnie mówiąc-
          kontrowersyjne, podważanie opinii lekarzy innych specjalności, bo profesor to
          chyba urologiem nie jest???
          urolog, który mnie leczył to jeden z najwybitniejszych specjalistów w kraju,
          miałam robione bad.urologiczne pod narkozą, profesor stwierdził, że to wszystko
          nic nie warte i on więcej stwierdzi przy bad. ginekologicznym, oczywiście nic
          nie pomógł, uważa się za najwspanialszego specjalistę we wszystkich dziedzinach
          medycyny, więcej do niego nie pójdę.
          nawet lekarze go odradzają, ci którzy z nim pracują, coś w tym musiało być, ale
          ja myślałam profesor, taka sława itp. i oberwałam za naiwność.
          wprost mi powiedział, że to mnie boli a nie jego i ze to on mi łaskę robi...
        • koala.mb Re: prof.Dębski 21.04.05, 20:57
          Prof. Debski, z całym szacunkiem ,nie jest konsultantem krajowym, co oczywiście
          nie umniejsza jego wartości. Uważam natomiast, ze bez wzgledu na to czy ktos
          jest utytułowany czy nie jeśli nie wzbudza zaufania, to nie powinno się u niego
          leczyć. Kiedyś mnie uczono, ze zaufanie jet podstawą kontaktu lekarz-pacjent,
          ale może coś się od tej pory zmieniło.
      • Gość: kalinosia Re: prof.Dębski IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:04
        zgadzam się z położnikiem. Poprzedni expert Pani dr. Antepowicz mówiła o
        nim "nasze guru". Myślę, że to jaki ma charakter, styl bycia nie powinno mieć
        znaczenia. Tak jak ktoś TU zauwazył, nie ma też ludzi nieomylnych ani lekarzy
        cudotwórców. Poza tym każdy ma dzięń lepszy i gorszy. Lekarz to też
        człowiek.Niemniej prof. Dębski to wybitny specjalista (wpisz w googlach np.
        jego nazwisko i poczytaj). Uratował wiele mocno zagrozonych ciąż, które inni
        lekarze - przepraszam za wyrażenie- spisali na straty . Poczytaj wątki o prof.
        na forach ciążowych.
    • marzenia11 Re: prof.Dębski 21.04.05, 21:53
      Profesor uratował mi macicę podczas gdy inni lekarze-a bylo ich sporo-nie
      dawali mi żadnych szans na nic. Po ciężkiej operacji nie dość że mam macicę to
      moge rodzić dzieci. Jest to jego zasługa. Uważam że jest najlepszym specjalistą
      w Polsce, albo jednym z niewielu (polecam profesora Kotarskiego w Lublinie
      też). Natomiast też wiem, że najlepszy specjalista może być bezradny w
      niektórych sytuacjach. Po prostu- taka jest wiedza medyczna na ten moment 21
      wieku. Ale nie wiem czy tak jest w Twoim przypadku, bo nie piszesz na czym
      polegają Twoje trudności. Zresztą nie o to chodzi. Rozważ, jakie są przyczyny:
      czy fizjologiczne (co mówi o tym profesor?) czy tez może psychologiczne!! To
      się bardzo, bardzo czesto zdarza!! W kazdym razie nikt nie jest omnibusem, ale
      podzielam opinie innej uczestniczki forum że jestes w bardzo dobrych rękach.
      Równiez zgadzam się z tym, że profesor jest też specyficzna osobą i
      osobowością. MOzna to polubić lub nie lub może to być obojętne. Zależy od
      kobiety. Bardzo ważne jest to, żebyś miała zaufanie do lekarza. Ale jezeli go
      nie masz zastanów się dlaczego, czy masz ku temu realne i racjonalne podstawy,
      czy jest to może kwestia tego, że nie masz oczekiwanych efektów leczenia, a
      chciałabyś już je mieć. Bedąc w szpitalu po operacji miałam kontakt z wieloma
      lekarzami oraz pacjentkami ze srodowiska lekarskiego, ktore mi szpetały jaki to
      profesor jest zarozumiały i nielubiany przez innych lekarzy. W dużym stopniu
      przypisuję to zazdrości, troche jego specyficznemu sposobowi bycia, a trochę
      pewnym emocjom. W kazdym razie nie uslyszałam żadnych argumentów racjonalnych,
      opartych na faktach. Pozdrawiam Cie serdecznie i trzymam za Ciebie kciuki! I
      naprawde radze się zastanawic nad tym, czy nie ma jakichs psychologicznych
      barier i przeszkód.
      • Gość: pelagia Re: prof.Dębski IP: *.sjs / *.sjs-franziskus.wh.uni-erlangen.de 22.04.05, 09:50
        ja co prawda nie wiem nic o prof Debskim... ale mysle ze pewne normy
        kulturalnego zachowania obowiazuja kazdego i sprzataczke i profesora, a tego
        ostatniego nawet bardziej. Ktos kompetentny i nawet najlepszy moze miec gorszy
        dziec ale kwestia kultury i wychowania jest czy sie to okaze czy nie. Uwazam ze
        niczym nie mozna wytlumaczyc zlego traktowania pacjentow. Tez mnie denerwuje
        jak ktos przychodzi do naszego laboratorium i po raz 100 w ciagu dnia pyta
        gdzie jest rejestracja, moge powiedziec "przeciez jest napisane" za na gorze a
        moge wziac pod reke starsza pania i ja zaprowadzic. to nic nie kosztuje. A
        uwazam im czlowiek bardziej wyksztalcony tym powinien byc lepszy dla ludzi. I
        wg mnie tlumaczenie ze ktos jest slawny lub jest profesorem niczego nie
        zmienia. Czlowiek to czlowiek.
        • aga2811 Re: prof.Dębski 22.04.05, 11:08
          Witajcie dziewczyny, gdzie przyjmuje profesor Dębski? Słyszałam na jego temat
          wiele pozytywnych opinii, nie tylko na forum ale też od moich znajomych. Czy w
          grę wchodzą tylko wizyty prywatne? Słyszałam, że przyjmował na NFZ w szpitalu
          na Czerniakowskiej, ale juz tam nie pracuje. Bardzo proszę o informacje.
          • Gość: kalinosia Re: prof.Dębski IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:46
            prof. Dębski jest teraz kierownikiem Kliniki Ginekologii i położńictwa w
            Szpitalu Bielańskim. Z tego co wiem, to prywatnie przyjmuje chyba m.in. w
            Damianie. Poszukaj w archiwum na forach ciążowych lub o szpitalach, tam
            dziewczyny podawały namaiary
            • aga2811 Re: prof.Dębski 22.04.05, 13:21
              Dziękuję za odpowiedź, poszukam. Aga.
              • marzenia11 Re: prof.Dębski 22.04.05, 23:20
                Cześć Wam. Chętnym podaję aktualne namiary na profesora. Przyjmuje w gabinecie
                prywatnym ul. Szlenkierów 1 lok.12 tel.6314844, piekielnie trudno jest sie
                dodzwonić ale trzeba próbować. Przyjmuje w poniedziałki i w srody od godz. 15.
                Wizyta 300zł, w tym usg. No i wiadomo, przynajmniej dla mnie jest to pewne że
                nie trzeba już konsultowac i wydawać pieniedzy. pewnie ktos napisze że zawsze
                warto konsultować, kazda ma własne dfoświadczenia. Profesor tez przyjmuje w
                klinice Damiana przy Walbrzyskiej. Aktualnie jest szefem otwieranego CKMP
                Ginekologii w Szpitalu bielańskim. To tyle. Pozdrawiam.
        • marzenia11 Re: prof.Dębski 22.04.05, 23:24
          Hej nie obraź się, ale skoro nic nie wiesz o profesorze to po co jest twój
          wywód na temat kultury którą powinni wykazywac zwłaszcza ludzie wykształceni?
          Tak naprawdę nikt kto się tu wypowiadał nie napisał nic konkretnego na minus na
          temat profesora. Sama widziałam go w różnych sutacjach i różnie się
          zachowującego, ale od jego pacjentek słyszałam tylko i wyłącznie dobre słowa i
          ciepłe. Oczywiście może być różnie, ale dopóki nie pojawią się konkretne fakty
          i informacje wszelkie komentarze i wywody na temat tego jaki powinien on być
          możemy sobie darować. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka