Dodaj do ulubionych

b.b.obfity okres

12.02.05, 08:52
Hej,
Wiem, że powinnam iść do lekarza,a le na razie nie mam czasu, więc może Wy mi
pomożecie.
Mam okres i dzisiejsza noc (a konkretniej wczesny poranek) to była masakra.
Założyłam na noc tampon i rano jak podniosłam się z łóżka "pociekło" mi po
nogach (i to nie tak, że kilka kropelek - naprawdę miałam nogi we krwi).
Nie brałam żadnych leków rozkurczowych, nie kąpałam się w gorącej wodzie.
Teraz już jest w miarę ok.
Dodam, że nie miałam jakiś koszmarnych bóli, owszem bolało trochę, ale tak
jak zwykle.
Nie wiem czy to kojarzyć ze sobą, ale miałam w tym miesiącu bóle owulacyjne
silniejsze niż zazwyczaj.

Może macie jakiś pomysł dlaczego tak obficie mnie dzisiaj potraktowało??

Buziaki i Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: lili Re: b.b.obfity okres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:26
      Jeśli nie masz czasu na wizyte u lekarza to załóż trzy tampony wtedy przyblokujesz
      • Gość: kociak19 Re: b.b.obfity okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:42
        :p bardzo "śmieszne"
        Chciałam się dowiedzieć czy jest to coś czym powinnam się martwić.
        czekam na powazne odpowiedzi.
    • gosiek289 Re: b.b.obfity okres 12.02.05, 14:37
      Jeżeli współżyjesz - to mogło być poronienie - które objawia się właśnie
      zwiększonym krwawieniem w czasie miesiączki. W większości przypadków dziewczyna
      nawet nie wie, że jest w ciąży. Mogą to też być jakieś torbiele itp. Każde
      zwiększone krwawienie nie jest normalne. Lepiej podejdż do ginekolologa
      • kociak19 Re: b.b.obfity okres 12.02.05, 14:48
        Poronienie wykluczam; ostatnie zbliżenie w Sylwestra (bez stosunku), po tym
        miałam już jeden okres, a dwa zrobione testy ciążowe (przed tamtym okresem)
        wykluczyły ciążę. Poza tym, nie miałam żadnych bóli, tylko leciało mi dużo krwi
        (kilka skrzepów też w niej było).
        U gina byłam pod koniec grudnia (tak kontrolnie) i powiedział, że wszystko jest
        OK (po zwykłym badaniu). Czy to możliwe, żeby w tak krótkim czasie coś się
        wytworzyło??

A czy torbiele "dają" jeszcze jakieś symptomy?
    • Gość: Marcinka Re: b.b.obfity okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 17:33
      sprawdź dokładnie jaki jest skład herbatek, które pijesz. Możliwe, że zawierają
      hibiskus (malwę chińską) powodujący obfitsze miesiączki. Również pomarańcze,
      owoce malin, alkohol mogą być przyczyną takiego problemu (rozrzedzają krew).

• Gość: barka Re: b.b.obfity okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 17:55
      Tak na teraz to tabletki ziołowe Hemorigen, które tamują tak silna miesiączkę i
      koniecznie idź kontrolnie do lekarza, zwłaszcza jeżeli podobnie obfity okres się
      powtórzy. Nawracające obfite miesiączki w najlepszym wypadku skończą się silną
      anemią.
      • kociak19 Re: b.b.obfity okres 12.02.05, 18:14
        ale teraz już jest OK. Tylko rano miałam taki "przypływ"...
        • an_ni Re: b.b.obfity okres 14.02.05, 10:49
          bo po prostu wyplynelo z ciebie wszystko to co nie wsiaklo w tampon (bo np byl
          juz za bardzo nasiakniety)
          lezalas cala noc wiec krew zatrzymala sie w pochwie po czym jak wstalas to
          wyplynelo
          prosta zasada fizjologii !
    • Gość: kociak19 up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:18
      • neronka Re: up 14.02.05, 18:16
        Kuo Cyclo 3 forte w aptece bez recepty. Jest na zmniejszenie krwawienia. Można
        bracv 3x1 dziennie.
        I radzę nie zakładac tamponów na noc tylko jakieś mocnochłonne podpaski.
    • Gość: Anna Re: b.b.obfity okres IP: *.pool.mediaWays.net 14.02.05, 18:34
      Mialam tak samo jak ty z tym bardzo silnym rannym krwawieniem. Teraz wiem, ze u
      mnie zaczela sie menopausa. Takie objawy sa bardzo czeste w tym czasie.
      Pierwszy raz przezylam to w wieku 37 lat, ale zanim nastapil drugi raz uplynelo
      10 lat.
      • kociak19 Re: b.b.obfity okres 14.02.05, 19:50
        ale ja mam 20 lat...
        • Gość: Anna Re: b.b.obfity okres IP: *.pool.mediaWays.net 14.02.05, 22:11
          No to nie masz moich problemow. Na twoim miejscu poszlabym jednak do ginekologa
          jak najszybciej, zeby wyjasnic problem.
    • kociak19 up up 17.02.05, 16:44
      up
      • mamakini Re: up up 21.02.05, 09:48
        Nie mam pojęcia co to jest, bo sama jeszcze nie miałam czasu się wybrać do
        gina. W każdym razie u mnie w tym cyklu objawy identyczne: silny ból owulacyjny
        i obfite krwawienie (jeden dzień, teraz jest już ok.). O 7 się umyłam,
        założyłam świeżą podpaskę a już ok. 9 miałam całe spodnie brudne. Wcześniej
        nigdy mi się to niezdażyło. Może pod koniec tego tygodnia znajdę trochę czasu
        na wizytę. Dam zanać jak poszło.
        • moana100 Re: up up 21.02.05, 09:54
          mamakini napisała:

> Nie mam pojęcia co to jest, bo sama jeszcze nie miałam czasu się wybrać do
          > gina. W każdym razie u mnie w tym cyklu objawy identyczne: silny ból owulacyjny
          >
          > i obfite krwawienie (jeden dzień, teraz jest już ok.). O 7 się umyłam,
          > założyłam świeżą podpaskę a już ok. 9 miałam całe spodnie brudne. Wcześniej
          > nigdy mi się to niezdażyło. Może pod koniec tego tygodnia znajdę trochę czasu
          > na wizytę. Dam zanać jak poszło.

Mialam identycznie jak ty. Spodnie zmienialam czasem trzy razy w ciago dnia.
          Teraz mam anemie i przyjmuje tabletki z zelazem. W srode ide do gino. Ciekawa
          jestem jej opinii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka