Dodaj do ulubionych

czy to ciąza?

IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 16.02.05, 13:57
Zaczne od poczatku, stosunek miałam 1 dzien po okresie (23.01), płodne
zaczeły mi sie 5 dni po stosunku, od soboty czekam na okres i go nie ma...
Czuje sie tak jak przed okresem, wszystko mnie boli zwłaszcza brzuch i
piersi. Co prawda zdarzaja mi sie cykle 28 - 33 dni, a dzis jest 32 i teraz
nie wiem czy mam sie niepokoic czy nie? Wiem test zrobie ale wg Was jak
jest??? Dodam ze jestem w ciagłym stresie od jakiegos czasu i w poprzednich
cyklach brałam luteine na wywołanie okresu ale teraz jej nie mamsad
Obserwuj wątek
    • joisana Re: czy to ciąza? 16.02.05, 14:18
      A może forum Wróżby wink?
    • lilith76 Re: czy to ciąza? 16.02.05, 14:19
      mówiąc szczerze - sama sobie odpowiedziałaś na swoje pytania smile
      skoro zdarzały się wywoływane okresy, to teraz też może tak być.
      są podobno plemniki rekordziści, którzy przetrwają dłużej niż podręcznikowe 72
      godziny, ale wydaje mi się, że nie ma ich aż tak dużo. ja jeszcze się z takim
      nie spotkałam. jeszcze smile
      czy te dni płodne ustaliłaś na podstawie wiarygodnych objawów?
      zrób test smile
      • Gość: zdenerwowana Re: czy to ciąza? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 16.02.05, 14:27
        tak mam bolesne owulacje no i ten sluz, niewierze zeby plemniki przezyły 5dni...
        • luna333 Re: czy to ciąza? 16.02.05, 14:42
          cuda się zdarzają -zrób test smile
        • Gość: Lejdi Re: czy to ciąza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:03
          ponoc w dobry warunkach plemniki przezyja nawet i 7 dni
          ale jak piszesz ze 5 dni po stosunku mialas dni plodne i przeciez owulacja
          pewnie wystapila za nastepne 3-4 dni to pewnie wszystko w porzadku
          • Gość: zdenerwowana Re: czy to ciąza? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 16.02.05, 18:29
            mam nadzieje ze wszystko w porzadku bo brzuch mnie nadal boli a znowu pojawił
            sie kolejny problem i kolejny stressad
            • luna333 Re: czy to ciąza? 17.02.05, 08:26
              mnie brzuch bolał typowo miesiączkowo do około 6 tyg. ciąży smilewięc to zerowa
              wskazówka smile
              • Gość: zdenerwowana Re: czy to ciąza? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 17.02.05, 16:17
                no własnie i obawiam sie teraz najgorszego, dziwi mnie to ze ten jeden feralny
                plemnik tak długo przezył:/, a potem zabezpieczalismy sie i nawet bardzo
                uwazałam na to zeby nie wkładał mi palców jesli przedtem dotykal członka.poza
                tym biore leki poprawiajace trawienie których skutkiem ubocznym sa m.in. bóle
                brzucha, zawroty głowy, mdłości itd i zastanawiam sie czy czuje sie tak po
                lekach czy od ciązy (choc od poczatku brania leków czułam sie zle)...
    • Gość: ja Re: czy to ciąza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:45
      To na 90% nie ciaza.. test wykluczy Twoje watpliwosci wiec biegnij co sil do
      apteki zeby sie dluzej nie denerwowac.. bo i po co niczemu to nie sluzy.
      Plemniki nawet jak by przezyly to bylo by ich za malo zeby cokowiek zdzialac..
      jedna z przyczyn nieplodnosci u facetow jest miedzy innymi fakt ze maja za malo
      plemnikow w nasieniu... a poza tym np u mnie stres zawsze opoznia miesiaczke
      szczegolnie jak sie zastanawiam czy bede miec dzidziusia.
      • Gość: zdenerwowana Re: czy to ciąza? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 17.02.05, 19:02
        No facet ma juz dziecko ale to długa historia, on na moja panike reaguje bardzo
        optymistycznie - cieszy sie i teraz chciałby córke... (gadanie:/)
        Dzis jest 33 dzien czekania a okresu nie ma (6dni czekania) nigdy mi sie to
        wczesniej nie zdarzało choc nie wiem co bybyło gdybym wczesniej (przez ostatni
        rok) nie wywoływała okresu przez luteine, i to jest taki pierwszy moj stres w
        oczekiwaniu na okres bo własnie od tamtego czasu zaczełam wspołżycie, a jesli
        chodzi o test to jesli znajdzie sie otwarta apteka o tej godzinie to pewnie sie
        tam wybierzemy (o ile nie zasypie mnie tu w miescie uncertain)a jesli nie to dopiero
        jutro z rana. Z tych nerwów dopadły mnie objawy nadwrazliwego jelita, nie spie,
        nie jem, niedobrze mi (choc u mnie to jest norma bo problemy z zoładkiem
        powoduja ze czesto zdarza mi sie cos takiego).
        Poza tym powiedzcie mi, bo wybrałam sie dzis na wizyte do okulisty i pani
        doktor nie przyjeła mnie bo nie miałam ze soba legitymacji ubezpieczeniowej
        taty, ale miałam legit.studencka i mimo tego nie zgodziła sie. Nic z tego nie
        rozumiem, czy miała ona do tego prawo??? Lekarka ma podpisany kontrakt z kasa
        chorych i zna mnie odkad do niej chodze (czyli z jakies 12 lat) pech czy jej
        naprawde cos odbiło???
    • Gość: zdenerwowana a jednak.....:((( IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 18.02.05, 22:15
      a jednak - wynik testu 2 wyraźne kreski, jestem w szoku, facet tez a jego
      plemniki to rekordzisci skoro po 5-6 dniach były zdolne do zapłodnienia!crying
      • lidek0 Re: a jednak.....:((( 18.02.05, 22:23
        Gratuluję, sprawdź jak rosnie beta, oznacz progesteron i ciesz się.
        • Gość: zdenerwowana Re: a jednak.....:((( IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 18.02.05, 22:37
          w niedz jeszcze raz powtórze test, w pon jak cos na badania krwi powiedz mi
          prosze jakie badania mam zrobic i w jakiej sa cenie? nie za bardzo jestem
          zorientowana...
          jesli chodzi o faceta to dla niego to nie jest problem, o skzołe sie nie
          martwie bo w czerwcu mam obrone pracy licencjackiej, tylko rodzice tragedia! :
          (dzieki za odp
    • Gość: zdenerwowana Re: czy to ciąza? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 19.02.05, 13:00
      co moze oznaczac czasem b.silny bol na przemian lewego i prawego jajnika??
      pomóżcie mi bo do gin ide dopiero w ponsad
      • Gość: netka Re: czy to ciąza? IP: *.olsztyn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:11
        Hej mam podobną sytuacje, a raczej może wcale niepodobną bo nie zrobilam jeszcze
        testu. Ale u mnie to już 46 dzień, ale naprawde czuję już typowe pobolewanie i
        sądze ze lada dzień dostanę... Przeważnie mam cykle okolo 33dniowe, ale ze
        stresu (sesja) mógł mi się przesunąć, tak to sobie tlumaczę, nie chce znowu
        robić testu (niedawno też spanikowalam i zrobilam test, byl negatywny, a
        następnego dnia dostałam). Więc teraz cierpliwie czekam, mam wrażenie ze
        owulacje mialam 7ego a od owulacji na miesiączke czeka sie 2 tygodnie, wiec już
        niewiele mi zostalowink
        pozdrawiam
      • lidek0 Re: czy to ciąza? 19.02.05, 21:12
        Z badań oznacz progesteron, betę robi się 3 razy co 48 godzin. Co do bólu nie
        wiem, ale możesz spokojnie łykac no-spę /bez recepty/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka