IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:03
nigdy nie bralam zadych uzywek i nie zamierzem jednak słyszałam ze efedryna
znajdujaca sie np w tussipct w tabletkach wraz z kofeina działa pobudzajaco
na mozg przez co wydajniej działa.Moze wiecie cos wiecej na ten temat?Czy sa
jakies skutki uboczne?
Obserwuj wątek
    • gaska_balbinka Re: efedryna 25.02.05, 16:19
      Efedrynę z kofeiną stosowałam jako środek wspomagający odchudzanie. Umysł
      rzeczywiście jest po niej trochę jaśniejszy, ale przede wszystkim mieszanka ta
      wpływa korzystnie na termogenezę, zwiększa możliwości wysiłkowe organizmu (tzn.
      ćwiczy się naprawdę lekko, przyjemnie i długo), a także hamuje apetyt. Trzeba
      liczyć się z tym, że podnosi ciśnienie i czuje sie po tym wewnętrzny niepokój i
      rozdygotanie, które ustępują po intensywnym i długim wysiłku. Ja bym do nauki
      nie polecała. Jeśli tego nie wypocisz, będziesz cały czas chcodzić jak
      nakręcona i możesz mieć trudności z zasypianiem. Stosowałam przez okres ok.
      miesiąca. Na początku bardzo dobrze tolerowałam, a potem czułam się tym
      związkiem chemicznym dziwnie zmęczona. Niezbyt dobrze wpływa na cerę. Sóra
      staje się szorstka i przesuszona. Odbija się nawet kilka godzin po zażyciu.

Efedryna jest pochodną amfetaminy. W USA przez wiele lat dostępna była jako
      środek odchudzający, ale ostatnio ją wycofano. W Polsce nigdy nie została
      dopuszczona do użytku jako lek wspomagający odchudzanie. Thermal Pro - środek,
      który zażywałam kupiłam przez Internet. Zawiera 250 mg efedryny oraz 200 mg
      kofeiny. Z tego, co wyczytałam w necie - sama efedryna jest nieskuteczna.
      Efekt, który opisałam można uzyskać tylko w połączeniu z kofeiną.

Kiedy przyznałam sie swojej lekarce do zażywania tego specyfiku bardzo się
      zdenerwowała. Wątpię czy w Polsce jakiś lekarz to przepisze. Jeśli ktoś się
      zdecyduje na taką rzecz to na pewno robi to wyłącznie na własną
      odpowiedzialność. W żadnym wypadku nie wolno nadużywać tego specyfiku. Trzeba
      się uważnie obserwować. Ja zgubiłam dzięki temu parę kilogramów i wyrobiłam
      sobie nawyk codziennych ćwiczeń. Tabletki, które mi pozostały zażywam od czasu
      do czasu - naprawdę sporadycznie, gdy na dworze jest niskie ciśnienie (sama mam
      ciśnienie dobre lub niskie). Nie piję kawy i uważam, że przy takiej mieszance
      chemicznej na pewno nie jest to wskazane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka