Dodaj do ulubionych

mięśniaki a antykoncepcja

28.02.05, 16:18
Juz kiedyś pisałam na ten temat ale praktycznie żadnych opinii nie
otrzymałam. Pół roku temu urodziłam córcię i zaczął sie problem. Juz w
trakcie ciąży okazało się ze mam dwa mięśniaki (srednica 6 cm i 3 cm).Obecnie
lekarz uwaza, że nie powinnam stosować tabletek anty, tylko proponuje mi
spiralę.Słyszałam różne opinie o wpływie tabletek na mięśniaki. Czy któraś z
Was może mi służyć wiedzą i podpowiedzią ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Położnik Re: mięśniaki a antykoncepcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:41
      Lekarz ma rację namawia Cie na spiralkę dla Twojego dobra jeśli możesz to kup
      ją sobie od producenta w aptece jest dużo droższa Mirena z hormonami produkuje
      firma Schering.
      • Gość: csylwia1 Re: mięśniaki a antykoncepcja IP: *.netis.net.pl 02.03.05, 10:05
        ja w2004r.w styczniu poszłam do lekarza -uslyszałam ma pani mięśniaka zaraz mi
        przepisała tabletki hormonalne ale mi nie słuzyły zmieniła na 3fazowebrałam je
        do listopada po styczniowej wizycie lekarka powiedziała ze nie ma potrzeby
        narazie brac tabletek mięśniak nie rosnie kontrola za pół roku
    • Gość: ola Re: mięśniaki a antykoncepcja IP: 211.26.102.* 02.03.05, 10:14
      nie mieszkam w Polsce ale bedac na urlopie poszlam do gin na kontrole i mi
      powiedziala ze mam miesniaka wystraszona wrocilam do domu i poszlam tutaj do 2
      gin a oni stwierdzili ze ja nic nie mam i co ja chce a pani w Polsce mnie
      zapewniala
      • Gość: Aneta Re: mięśniaki a antykoncepcja IP: *.cable.ubr06.newm.blueyonder.co.uk 02.03.05, 15:03
        Ja tez nie mieszkam w Polsce na stale.Robiac USG u ginekologa w UK pod katem
        obecnosc miesniakow dowiedzialam sie, ze faktycznie jest 1, mial wtedy ok 5 cm
        srednicy, ale operacje usuniecia wykonuje sie dopiero wtedy gdy ma 12 cm
        srednicy?! To byl dla mnie prawdziwy szok!Natomiast w Polsce od razu dostalam
        skierowanie do szpitala na usuniecie go.Dodam, ze jeszcze nie rodzilam,wiec
        byla to operacja tzw oszczedzajaca, wycieli mi tylko miesniaka.a nie cala
        reszte.
        Pozdrawiam
    • bluetopaz Re: mięśniaki a antykoncepcja 05.03.05, 05:14
      Majac miesniaki nie mozna zalozyc spirali. To wazne. Tabletki moga spowolnic
      rosniecie miesniaka. Powiekszanie sie jego powoduja mini tabletki - ich brac nie
      mozesz. Sa to sprawdzone wiadomosci, potwierdzone przez 2 lekarzy.Nie wiem
      jednak jak dobrac odpowiednio tabletki-to musi zrobic lekarz. Nic sie nie martw,
      czasem miesniaki ma sie i cale zycie (czesto zupelnie o tym nie wiedzac).
      Problem pojawia sie tylko gdy zaczynaja Ci przeszkadzac. A tak to moga byc smile
      Trzymaj sie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka