Gość: laupal IP: *.n.net.pl 03.03.05, 21:28 Czy możecie mi powiedzieć co to może być? Wyczuwam twardą narośl, a na powierzchni skóry nic nie widać. czy to może być jakaś opryszczka? Może cos innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiki24 Re: guzek na wardze sromowej 03.03.05, 22:44 napisz czy to jest ruchomy guzek czy tak jak napisałaś narośl-czyli nieruchomy i przyrośniety do kości i w jakiej wardze :większej czy mniejszej? Bo moze masz to co ja miałam kilka razy tzn.bolesny mały guzek tak jakby powiekszony jakis węzeł chłonny.Utrzymywał się on kilka dni po czym znikał.A ty długo już to masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: guzek na wardze sromowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 20:15 Ja tez cos takiego kilka razy mialam - siedzialo sobie kilka dni, nawet lekko pobolewalo z potem znikalo (zwykle zanim zebralam sie na odwage i poszlam do ginekologa...) Kiedys wreszcie poszlam z tym do lekarza i powiedzial ze to zablokowany gruczol i moze sam sie wchlonac lub niestety zaczac ropiec (czy cos takiego) i wtedy trzeba go nacinac... Na szczescie "cudo" zniknelo zamo po kilku dniach i od paru lat juz mam spokoj. Pamietam ze wtedy tez lekarz zalecil mi przemywanie Tantum Rosa (takie saszetki - dostepne na sztuki w aptece bez recepty). To napewno nie zaszkodzi, a moze zlagodzic ewentualny stan zapalny i swedzenie. Tez myslalam ze to moze opryszczka, ale lekarz powiedzial, ze jesli to bylaby opryszczka, to by bylo widac pecherzyki z plynem (tak jak na ustach), wiec to napewno nie to. Na wszelki wypadek jak po kilku dniach nie zniknie samo to idz i pokaz to lekarzowi - ostroznosci nigdy nie za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: guzek na wardze sromowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 20:20 Tez wyczuwam taki malenki guzek na wardze(mniejszej),nie boli, nie powieksza sie ale tez nie znika. Co to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś