Dodaj do ulubionych

Torbiel moze pęknąć?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 09:25
Mam 10cm torbiel. Jestem po pierwszym opakowaniu Jeanine. Tezaz mam trzeci
dzień przerwy w braniu tabletek. Boli mnie ta torbiel,podczas brania leku jej
nie odczuwałam. Możecie mi powiedzieć jaka jest przyczyna bólu? Boję sie ,że
może pęknąć. Nie wiem co mam zrobić mam daleko do lekarza u którego sie
leczę , a zadzwonić sie boje bo jest nie przyjemna, ale podobno to b.dobry
lekarz. Wizytę mam dopiero pod koniec brania drugiego opakowania.Nie wiem co
mam robic.
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: Torbiel moze pęknąć? 04.03.05, 10:43
      moze,boli bo uciska narzady i jajnik rozpycha
      • Gość: sara Re: Torbiel moze pęknąć? IP: 211.26.102.* 04.03.05, 12:50
        od kad biore tabletki na mojego torbiela to go czesciej czuje moze przez to ze
        wiem ze tam jest albo poprostu cos sie tam z nim dzieje ,moze sie zmiejsza
        • Gość: Ewa Re: Torbiel moze pęknąć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:56
          Dużą masz tą torbiel? Można wiedzieć jakie bierzesz tabletki? Ja biorę Jeanine.
          Mam jeszcze brać m-c jak sie nie zmniejszy to czeka mnie operacja.Bardzo sie
          boję.
          • Gość: sara Re: Torbiel moze pęknąć? IP: 211.26.102.* 04.03.05, 13:10
            ja mam 7cm i biore tez miesiac levlen Ed ide na usg w srode i zobacze co tam
            siedzi teraz ,tez boje nawet nie wiesz jak bardzo ale powoli godze sie z ta
            mysla chyba ze bedzie niespodzianka i sie zmiejszy bo tez tak bywa ale go czuje
            jak narazie
            • Gość: Ewa Re: Torbiel moze pęknąć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:31
              Czy bardziej odczuwasz ta torbiel w przerwie międzi tabletkami? Ja jestem teraz
              w tej przerwie trzeci dzień i badzo mnie boli .Jeszcze jedno pytanie czy
              podczas brania tabletek masz plamienia? Ja od 14-ej tabletki plamie, a teraz
              jak powinnam dostać okresu to go nie mam.
              • Gość: sara Re: Torbiel moze pęknąć? IP: 211.26.102.* 04.03.05, 13:59
                z tego co mi wiadomo to na jeanine mozna plamic ja nie mam takich objawow
                bralam yasmin na poczatku zapomnialam jeden dzien tabletki i zaczelam plamic
                moj lekarz powiedzial ze spadek hormonow dlatego i zaraz zaczelam brac levlen
                ed i jest okey moj torbiel jest na lewym jajniku ale prawy tez czuje jakby
                funkcjonowal takze nie wiem co tam teraz sie dzieje - boli nie mam zadnych
                tylko takie klucia jak przy jajeczkowaniu sie odczuwa .
                • Gość: magdus51 Re: Torbiel moze pęknąć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:31
                  Niewiem jak wy ale ja mialam torbiel na prawym jajniku po roku lecznia zostal
                  usuniety operacyjnie razem z jajnikiem po 2 latach okazalo sie ze mam na lewym
                  jajniku podobna torbiel i tez zosala usunieta z czescia jajnika.W takich
                  wypadkach naprawde warto pojsc do bardzo dobrego specjalisty
                  • Gość: sa ra Re: Torbiel moze pęknąć? IP: *.004.dsl.wa.iprimus.net.au 05.03.05, 00:41
                    "co masz na mysli ze w takim wypadku trzeba isc do dobrego specjalisty" myslisz
                    ze jak bys byla u innego leczona sytuacja byla by inna ?????????????????????a
                    jakie duze byly te twoje ?i czy sie cos zmiejszyly pod czas tego roku
                    leczenia???
    • Gość: sara Re: Torbiel moze pęknąć? IP: 211.26.102.* 04.03.05, 14:06
      ponizej jest watek torbiele - objawy poczytaj moze sie wiecej dowiesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka