Dodaj do ulubionych

Po elektrokonizacji

IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 09:50
Miałam ten zabieg 28.02. Przez 11 dni wydzielina była podobna do osocza z
domieszka krwi. Feralego 11 dnia pomagałam wypychać samochód z zaspy,
zupełnie zapomniawszy, że jestem po takim zabiegu. Od tamtej pory krwawię.
Może nie jest tego dużo, ale to krew. NIe wiem, jak długo po takim zabiegu
utrzymuja sie upławy i czy krwawienie jest czymś niepokojącym.
Zanim zadzwonię do lekarza może któraś z Was mnie uspokoi.
Wyniki hist-pat. wyszły dobre smile)))

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • madzia116 Re: Po elektrokonizacji 15.03.05, 13:15
      nie martw się, może po prostu odpadł Ci strup, ja też się przeraziłam tylko to
      było prawie 3 tygodnie po zabiegu, trzymałam na rękach mojego 14-kilogramowego
      synka i za chwilę po tym zaczęłam bardzo krwawić, było późno więc nie mogłam
      się nikogo poradzić, rano poszłam do położnych i mnie uspokoiły, że to normalne-
      około 2-3 tygodnie po zabiegu odpada strup i występuje krwawienie, tylko
      lekarze nie informują o tym pacjentek (nie wiem czemu?), po kilku dniach się
      wszystko unormowało, nie martw się -jak nie przejdzie to odwiedź lekarza
      • Gość: Aneta Re: Po elektrokonizacji IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.05, 13:19
        Dzięki Madzia. No to ja sobie to krwawienie odnawiam codziennym podnoszeniem 12-
        kilogramowej córki. Ech.....
        Ps. zauważyłas strup? bo ja nie
        • madzia116 Re: Po elektrokonizacji 15.03.05, 13:28
          no właśnie, że nie zauważyłam, ta krew była taka żywa i "żadka" nie tak jak te
          wcześniejsze upławy, ja miałam zabieg 21.01 a jeszcze teraz odczuwam skutki,
          np. plamienie po stosunku-to ponoć normalne chociaż już jest rana wygojona
          • Gość: kalinosia Re: Po elektrokonizacji IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:40
            dziewczyny, ja wiem, że jesteście mamami, ale naprawdę nie dźwigajcie dzieci i
            nie przemęczajcie się po takim zabiegu przez co najmniej 1 mc!Musicie
            zachowywać się jak "księżniczki"! Chcecie sobie gorszą krzywdę zrobić??? Ja po
            konizacji tez udawałam hojraka, bo mi nic nie dolegało no i... dostałam
            krwotoku i wylądowałam w szpitalu! Także nie polecam...
            • madzia116 Re: Po elektrokonizacji 15.03.05, 14:52
              masz rację tylko, że niektóre rzeczy robi się odruchowo-bez zastanowienia no i
              czase wychodzi tak jak wychodzi....
              • Gość: sissi Re: Po elektrokonizacji i elektrokoagulacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 17:26
                A jak jest po elektrokoagulacji. Ja wczoraj podniosłam dziecko ( jestem 3 tyg.
                po zabiegu ) i poszłłło. Krew i strupysad
                Dzisiaj zahamowało ale się strasznie boję.
                Czy nie ma jakiejś metody, bo ja naprawdę muszę się opiekować dzieckiem.
                • Gość: Położnik Re: Po elektrokonizacji i elektrokoagulacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:34
                  Kobietki krwawienie po elektroconizacji czasem jest duże zawsze możecie przyjśc
                  na dyżur czasem wystarczy koagulacja czasem szew jeden,a czasem niestety
                  potrzebna jest krew,dbajcie o siebie kochane!
                  • Gość: Gość Re:wypalanka IP: *.man.polbox.pl 20.04.05, 15:28
                    Miałam wypalankę jakieś trzy tygodnie temu - teraz krwiawię i boli mnie
                    podbrzusze czy to normalne? Krwawienie nie jest duże. czy powinnam biec do
                    lekarza?
                  • paulinab108 Re: Po elektrokonizacji i elektrokoagulacji 20.04.05, 21:20
                    ja mialam zabieg 7.03. po 5 dniach zaczelo sie krwawienie.Bylam wczoraj na
                    kontroli i zrobil koagulacje (wlasnie naderwal sie strupek). Po zabiegu i w
                    nocy nie bylo krwawienia, ale w dzien znow bylo. i juz sama nie wiem czy znow
                    isc do szpitala na jakas poprawke?
                    • Gość: Ania Re: Po elektrokonizacji i elektrokoagulacji IP: *.man.polbox.pl 21.04.05, 09:40
                      No ja chyba tez musze sie przejsc w takim razie, skoro mowisz, ze bylas i
                      trzeba bylo robic poprawke sad(( Ja mialam robiony zabieg 3 kwietnia, to jest
                      jakiś trzeci tydzień, ale i miesiączka mi się zbliża. Więc może to to. Sama
                      nie wiem. pozdrawiam
                      • Gość: Ania Re: Po elektrokonizacji i elektrokoagulacji IP: *.man.polbox.pl 22.04.05, 13:15
                        Dzwoniłam do lekarza, może być niewielkie krwawienie po wypalance, ale do 5
                        tygodni. Mój lekarz mnie uspokoił trochę, mam nadzieję, że wszystko będzie w
                        porządku.
                        • paulinab108 Re: Po elektrokonizacji i elektrokoagulacji 23.04.05, 13:54
                          Ja juz krawienia nie mam, leci tak wodnista wydzielina. Ale troche mam problem
                          z wyproznieniem sie. Po prostu boje sie mocno sie napiac,bo po ostatniej probie
                          zaczela mi leciec krew z pochwy. Teraz po dniu na maslance nie mam problemu.Ale
                          jestem Ciekawa czy Wam tez sie cos takiego zdarzyło?
    • paulinab108 miesiaczka po zabiegu 04.05.05, 20:48
      Jestem juz miesiac po zabiegu(LEEP) i dwa tygodnie po poprawce. Tydzien temu w
      srode dostalam okres (biore tabletki) byl on bardzo slabiutki,ale troche tak
      jakby krew byla bardziej czerwona(zazwyczaj w czasie miesiaczki mialm ciemna
      krew - bardziej przypominajaca krew zylna niz tetnicza).Wczorajszej nocy mialam
      bardzo silne krwawienie i rano "wyszedl" ze mnie duzy skrzep, czasami mialam
      jakies malenkie podluzne skrzepy, ale ten byl duuuzy, czulam nawet jak
      wychodzil.Po tej fatalnej nocy mam tylko delikatne plamienie. Co to mogl
      oznaczac ten skrzep krwi? Czy zdarzylo sie ro ktorejs z Was moze?do lekarza ide
      dopiero we wtorek.
      • honeybeam po elektrokonizacji 04.05.05, 21:53
        Dziołszki, po elektrokonizacji krwawienie jest czymś absolutnie normalnym.
        Pojawia się około 2-giego tygodnia po zabiegu i nie powinno niepokoić jeśli nie
        jest badziej obfite niż miesiączka (takie info dostałam od lekarza przed
        wyjściem ze szpitala). Jak to zaznaczyła któraś z poprzedniczek krwawienie jest
        efektem oderwania się strupka. Dziwię się trochę, że lekarz po zabiegu nie
        uprzedził Was o tym. Mnie usadzono przed wypisaniem ze szpitala i bardzo
        dokładnie opisano mi jak wszystko będzie wyglądało dalej. I na Boga
        oszczędzajcie się (żadnych gonitw do autobusów, żadnego dźwigania, mycia okien,
        nawet zbyt forsującego chodu itp.)uważajcie na siebie i przez miesiąc żadnego
        seksiku wink. Kompletnie żadnego, bo może dojść do nadkażenia przed całkowitym
        wygojeniem się ranki wink. Pozdrowionka
        • paulinab108 Re: po elektrokonizacji 04.05.05, 23:01
          A czy lekarz dawal wam jakies leki badz witaminki na wzmocnienie?Mnie juz
          praktycznie krew (w wiekszych lub mniejszych ilosciach)leci juz ponad miesiac -
          misiaczka, zabieg, poprawka ... znow miesiaczka. Jestem oslabiona,nie moge sie
          wyspac, spie dlugo a i tak jestem zmeczona, nie mam apetytu, nic mi nie
          smakuje. Myslałam aby kupic jakies witaminy wzmacniajace. Albo moze mi brakuje
          zelaza - w sumie troszki krwi mi ubylo ostatnio. Mama w domu Hemofer F (po
          ciezarnej siostrze),ale nie wiem czy moge to brac,bo to jest na recepte. Co o
          tym sadzicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka