31.03.05, 11:18
Ostatni wynalazek - postanowilam sobie zainstalowac, ale problem jest taki,
ze w Polsce go jeszcze nie ma. Czy ktos wie moze kiedy bedzie, albo w ogole
slyszeliscie cos o Gynefix, albo moze ktos juz to ma?? Z tego co czytalam, to
jest teraz najnowoczesniejsza metoda, najbezpieczniejsza i najpewniejsza,
ktos ma na ten temat jakies info??
Jezeli w Polsce nie jest jeszcze dopuszczone (a moze juz jest, jak to
sprawdzic??) to moge zalozyc tylko za granica?
Obserwuj wątek
    • Gość: madziara25 Re: Gynefix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 12:43
      Też słyszałam o tym cudzie ale w Polsce to pewnie dłuuuuugo poczekamy.. crying((

Jak tylko będzie to od razu sobie zaimplantuję! Bo pigułka sucks!
      • Gość: Połoznik Re: Gynefix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 12:52
        Może być na jesień,w Polsce
        • owieczka22 Re: Gynefix 31.03.05, 12:55
          a co to jest?
        • mary_an Re: Gynefix 31.03.05, 14:06
          no ale podobno to, ze nie jest zaakceptowane nie znaczy, ze tego nie mozna w
          polsce zalozyc, tylko trzeba kupic w belgii (gdzie akurat jestem). czy ktos to
          u nas umie zalozyc, tzn. ma doswiadczenie??
    • mary_an Re: Gynefix 31.03.05, 14:03
      znalazlam lekarza, co zaklada za chyba 250 euro w berlinie, tylko troche mi sie
      nie chce jechac najpierw na badania, potem na zalozenie, potem na kontrole, bo
      koszty tego wyjda masakryczne. ale z drugiej strony to moze jednak warto, nie
      mam pojecia, na razie sie zastanawiam, do berlina mam blisko, jeszcze dowiem
      sie dokladnie o przeciwwskazania i chyba zadzialam.
    • mary_an Re: Gynefix 31.03.05, 14:05
      aha jeszcze jedna sprawa - zalozenie w czasie miesiaczki - a co, jesli teraz
      biore cerazette i miesiaczek nie mam, a po odstawieniu mam bardzo nieregularne
      i moge na nia czekac przez kilka miesiecy, jak to zwykle? Czy moge sobie
      sztucznie wywolac, np. luteina?? bo pewnie u tego lekarza jest miesieczna
      kolejka na terminy, a ja nie jestem w stanie zaplanowac okresu, czy z luteina,
      albo jakims innym sposobem mozna dokladnie ustawic okres na dany dzien??
      • Gość: azja Re: Gynefix IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.05, 17:36
        Gynefix jest zarejestrowany w UE, ale nie we wszystkich jej krajach pojedynczo.
        Np w Niemczech rejestracji nie ma, ale sa lekarze, ktorzy go zakladaja. dla
        mnie to troche dziwne, ze belgijski producent nie stara sie go rozreklamowac.
        kiedys czytalam, ze w badaniach klinicznych nie wypada lepiej niz tradycyjna
        spirala. poza tym byly watpliwosci co do jego wspanialosci, poniewaz mocuje sie
        go w scianie macicy. wiec po jego usunieciu moze powstac ranka.
        ja chyba poczekam, az go zarejestruja przynajmniej w Niemczech...
        • mary_an Re: Gynefix 31.03.05, 19:35
          no a kiedy maja go tam zerejestrowac??
          • Gość: azja Re: Gynefix IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.05, 13:20
            niestety na ten temat nic nie wiem sad gynefix podobno jest od lat dostepny w
            Belgii i dlatego dziwi mnie to, ze w innych krajach malo kto go zna (skoro taki
            dobry...)
            • mary_an Re: Gynefix 01.04.05, 14:02
              no ja wlasnie obecnie mieszkam w belgii, ale sie o nim dowiedzialam ze stron
              niemieckich i jako ze juz niedlugo bede w niemczech, to myslalam, zeby sobie
              tam zainstalowac. czytalam troche na forach, ze dziewczyny sa zadowolone,
              dorwalam tez caly wielki dokument z badaniami naukowymi i wszystko wyglada w
              porzadku, najfajniejsze jest to, ze polecany jest nawet dla dziewczyn 17-18
              letnich (ja mam 21) i wskaznik pearla to 0,1-0,2. na forum dziewczyny pisza ze
              maja i jest super, przy zakladaniu nie boli, albo tylko troche, potem nie ma
              zadnych problemow. jak bede w niemczech to przedzwonie do lekarza (mam namiary
              w berlinie) i sie dokladnie dopytam. podoba mi sie to, ze to jest raz na 5 lat,
              5 lat spokoju, a jak w wieku 26 lat sciagne to ewentualna ciaza nie bedzie juz
              taka tragedia, jaka bylaby teraz, wiec naprawde idea mi sie podoba. a nawet jak
              zaplace te 200 euro + badania + dojazd + wizyty to po rozlozeniu tego na 5 lat
              blogiego spokoju naprawde sie oplaca smile
              • Gość: azja Re: Gynefix IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.05, 20:16
                no to daj znac, jak sie czegos dowiesz od tego lekarza. ja tez jestem tym
                zainteresowana, ale jakos tak sceptyczna smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka