Dodaj do ulubionych

Operacja płatna?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 09:19
Mam takie pytanko: Chodzę do ginekologa prywatnie. Rozwinęła się u mnie
endometrioza w ranie po cesarce. Leczenie farmakologiczne nie przyniosło
rezultatów więc czeka mnie w najblższym czasie operacja usunięcia endo..
Mam tylko pytanko czy otrzymując skierowanie od prywatnego lekarza będzie to
zabieg płatny? Nie pytałam jeszcze o to mojego ginekologa, ale może wy mi coś
najpierw powiecie.

Z góry dziękuję Ewelina

Obserwuj wątek
    • mea8 Re: Operacja płatna? 05.04.05, 10:17
      Jeżeli jestes ubezpieczona, to leczenie szpitalne jest refundowane przez NFZ.
    • grakow Re: Operacja płatna? 05.04.05, 10:36
      Żeby skorzystać z refundacji NFZ - skierowanie musi być od lekarza, który ma
      podpisaną umowę z NFZ. dopiero takie skierowanie może być traktowane jako
      bezpłatne. inaczej albo trzeba zapłacić, albo szpital powie, żeby iść do innego
      lekarza w przychodni.takie życie...........nienormalne to wszystko
    • Gość: ewelina Re: Operacja płatna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:29
      To jak to w końcu jest? Jestem ubezpieczona W NFZ, także z tym nie ma problemu.
      Wiem, że jak miałam badania krwi ze skierowaniem od tego lekarza to musiałam za
      nie płacić, ale co w przypadku takiej operacji? Przeciez skoro farmakologia nie
      pomogła to co mam sie teraz męczyć, zapłacić, albo iść do przychodni i prosić
      się o skierowanie? To co najmniej mało logiczne!
    • grakow Re: Operacja płatna? 05.04.05, 11:40
      zadzwoń do szpitala na izbę przyjęć - wszystkiego się dowiesz. ja musiałam mieć
      skierowanie od lekarza, który ma podpisaną umowę z NFZ (jestem ubezpieczona).
      Musialam iść do lekarza w przychodni i poprosić o ponowne skierowanie.
      Skierowanie od prywatnego lekarza nie bylo honorowane. Dzwoń na Izbę Przyjęć.
      • mea8 Re: Operacja płatna? 05.04.05, 13:31
        To ja juz nie wiem jak to jest. Leczę sie ginekologicznie prywatnie. Byłam w
        związku z tym w szpitalu i nic nie płaciłam. teraz idę drugi raz i tez na
        ubezpieczenie. Badania oczywiście od prywatnego lekarza robi sie samemu ale
        szpital?? Pierwsze słyszę. Faktycznie zadzwoń na izbę przyjęć, a najlepiej do
        oddziału NFZ.
        • Gość: ewelina Re: Operacja płatna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:00
          Mówiąc szczerze ja też jestem zdziwona, bo myślałam, że w takich sprawach to
          nie ma podziału na tych z państwowej służby zdrowia i na tych, którzy leczą się
          prywatnie. Pytałam z ciekawości, a tu się okazuje, że może wcale nie jest tak
          jak myślałam. Przecież to jest konieczność, a nie mój wymysł!
          Dzisiaj udam się do mojego lekarza i sama się go zapytam, więc będę
          poinformowana z dobrego źródła, tym bardziej, że pracuje on w szptalu, więc
          będzie to informacja z bezpośredniego źródła o ile mogę się tak wyrazić.
          • invicta1 Ewelina powiedz prosze jak się juz dowiesz 05.04.05, 14:01
            jak to faktycznie jest
            • Gość: Ewelina Re: Ewelina powiedz prosze jak się juz dowiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:25
              Właśnie dzwoniłam czy mogłabym dziś przyjść na wizytę i nie ma problemu, także
              dam jutro znać co i jak. Może umówmy się, że napiszę w nowym wątku pt.
              Operacja, żeby się nie pogubić.

Pozdrawiam i do jutra.
              • Gość: muszka Re: Ewelina powiedz prosze jak się juz dowiesz IP: *.48-201-80.adsl.skynet.be 05.04.05, 14:43
                Moj lekarz pracowal w szpitalu i mial prywatny gabinet, musialam wiec isc po
                skierowanie do lekarza, ktory przyjmuje w panstwowej przychodni.

U nas w Polsce to nigdy nie wiadomo, rowniez co wojewodztwo to inaczej.
                Ja jestem ze Slaska
    • joisana wklejam dla porządku 06.04.05, 08:43
      operacja
      Autor: Gość: ewelina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Data: 06.04.2005 08:03 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      Zgodnie z wczorajszą prośbą o decyzję w sprawie operacji płatnej bądź nie,
      odpowiadam, że nie będze ona płatna. Natomiast myślę, że nie można
      generalizować i uznać, że wszędzie obowiązują takie same zasady, bo myślę, że
      nawet w innym szpitalu lub mieście pewnie będzie odwrotnie. Wiadomo jak to
      jest z tą naszą służbą zdrowia.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka