cocosek1 11.04.05, 17:20 ciekawa jestem czy są tu mamy które zaszły w ciążę biorąc tabletki ale równocześnie też antybiotyk. podobo antybiotyki osłabiają działanie antykoncepcji. Czy wszystkie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: antykoncepcja i antybiotyki IP: 213.241.34.* 11.04.05, 17:56 nie wszystkie. ale zasada jest taka: podczas leczenia i 7 dni po jego zakończeniu-> dodatkowa skuteczna antykoncepcja lub brak seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cocosek1 Re: antykoncepcja i antybiotyki IP: *.net.autocom.pl 11.04.05, 20:58 konkretnie mam na myśli Unidox (doxiciclin), bo przy Regulonie nie ma tego antybiotyku wymienionego. Sama nie wiem czy nie potrzebnie się nie denerwuję bo się nie zabezpieczałam w inny sposób a okres dostałam w przerwie między tabletkami. Dalej je biorę i zastanawiam się czy była możliwość zajścia czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: antykoncepcja i antybiotyki IP: 213.241.34.* 12.04.05, 09:46 doksycyklina może obniżać skuteczność pigułek; tak jak i pozostałe tetracykliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisa Re: antykoncepcja i antybiotyki IP: *.f.strato-dslnet.de 12.04.05, 10:01 Antybiotyki moga takze przesunac moment jajeczkowania. Kobiety, ktore byc moze jeszcze stosuja kaledarzykowa metode zapobiegania ciazy moga sie przeliczyc. Odpowiedz Link Zgłoś