Gość: Janusz IP: *.man.rsk.pl 27.04.05, 18:22 Moja żona lat 30 jest w 4 miesiącu ciąży.Teraz złapała przeziębienie i ma gorączkę.Co można użyć ,jakiego leku żeby jej biednej pomóc.Pomózcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eciepecie Re: HELP,HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:51 czosnek, miód, herbata z malinami, ciepłe łóżeczko, ciepłe skarpety, ciepły szalik po co ma sie faszerowac lekami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: HELP,HELP IP: *.man.rsk.pl 27.04.05, 19:05 To jest wszystko znane.Chodzi mi o to jak obnizyć gorączke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eciepecie Re: HELP,HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:08 nie zawsze warto obniżac gorączkę to oznaka, ze organizm sam walczy z zarazkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: HELP,HELP IP: *.man.rsk.pl 27.04.05, 19:33 eciepecie jaja sobie robisz a nie pomagasz.Takie pierdoły to na radiu Maryja a nie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eciepecie Re: HELP,HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:49 wierzysz tylko w chemię? to jakim cudem ludzie zdrowieli przez wieki? jak rozumiem, twoja zona nie ma 39,9 ani 41,5, wiec raczej nie ma sensu faszerować jej pigułkami PS dziekuje za odrobinę męskiej agresji Odpowiedz Link Zgłoś
aamarena Re:pomocy??? 27.04.05, 20:31 Gość portalu: eciepecie napisał(a): dziekuje za odrobinę męskiej agresji hmmm... następny post będzie o tym,że żonie podniosło się ciśnienie chyba,że dla niej takie zachowanie męża jest normalne nerwowy przyszły tatuś,oj nerwowy i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re:pomocy??? IP: *.man.rsk.pl 27.04.05, 20:36 Kobieto nie wiem o co Ci chodzi? Jakie ciśnienie i jaki nerwowy.Ja tylko prosiłem o jakąś radę nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re:pomocy??? 27.04.05, 20:42 A biedna/y eciepecie ci rady udzielił/a. Całkiej sensownej zresztą. To dlaczego ją/jego wyzwałeś od Radia Maryja? PS Serio, jeśli to zwykłe przeziębienie, to daruj sobie tabletki. Nigdy nie słyszałeś, że babcine lekarstwa są najlepsze? Ale zawsze możesz zadzwonić do lekarza rodzinnego, ginekologa małżonki, ministra zdrowia lub WHO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re:pomocy??? IP: *.man.rsk.pl 27.04.05, 20:53 Mam tylko prababcię i ma 94lata i nie można się od niej w tym wieku spodziewadź pomocy.Do Ministra Zdrowia nie mogę się dodzwonić a i do lekarza ginekologa też, przecież nie będzie się zajmował takimi pierdołami, ma poważniejsze sprawy na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re:pomocy??? 27.04.05, 21:03 Czyli my sie mamy zająć pierdołami? Kurczę, strasznie jestem niedzisiejsza, ale lubię rozmawiać z osobami, które traktują mnie mniej lekceważaco. A przynajmniej udają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re:pomocy??? IP: *.man.rsk.pl 27.04.05, 21:14 Tak zajmujesz się pierdołami.Ja nikogo nie zapraszałem do dyskusji,PROSIŁEM TYLKO O RADĘ KRÓTKO I NA TEMAT !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka8 Re:pomocy??? 27.04.05, 21:17 masz chyba dziś nie najlepszy dzień rady dostałeś-twoja sprawa,że nie potrafisz ich zrozumieć a ja w takim razie życzę duuuuużo,duuuużo zdrowia Twojej żonie i potomkowi będą go dużo przy Tobie potrzebować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re:pomocy??? IP: *.man.rsk.pl 27.04.05, 21:25 Poziomka8 i to_jaaa idźcie już spać, idźcie bardzo Was proszę z DUŻEJ LITERY. Odpowiedz Link Zgłoś
theday Re: HELP,HELP 27.04.05, 19:36 moja kolezanka- też ok tego miesiaca- miała tylko pić ciepłe rzeczy i dbac o siebie- zadnych leków- tylko w przypadku naprawdę wysokiej gorączki miała brać APAP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: HELP,HELP IP: *.man.rsk.pl 27.04.05, 19:56 Dzięki teraz przynajmniej trochę konkretów.Nie wiem tylko czy paracetamol zawarty w apapie nie zaszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: HELP,HELP IP: *.gdynia.mm.pl 27.04.05, 21:25 Nie zaszkodzi w rozsadnych dawkach moze brac wlasnie paracetamol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: HELP,HELP IP: *.man.rsk.pl 27.04.05, 21:37 To mi się podoba o to mi chodziło.Dzięki Krótko i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: HELP,HELP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:34 Witaj!Rozumie Twoje zdenerwowanie,jak byłam w ciaży też sie przeziabiłam.Na obniżenie gorączki polecam zimne okłady na łydki i kark lub ochładzającą kąpiel,Nalej zonie ciepłej wody do wnny a potem ja stopniowo ochładzaj dolewając zimnej wody(bardzo skutkuje również u dzieci)ogólnie na przeziebienie można w ciąży stosowac rutinoskorbin i wapno bez żadnego ryzyka.Jesli temperatura nadal sie będzie utrzymywać to radze udać sie do lekarza prowadzącego ciąze.Pozdrawiam i życze powodzenia.Ela 0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: HELP,HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 16:04 Ja jestem w 13 tyg ciazy i tez musialam zazyc cos na gorączke bo nie szło jej zbić domowymi sposobami. Paracetamol jest wskazny ale naprawde 1 tablteka powinna wystarczyc, bo powinno sie unikac tabletek w czasie ciązy a szczególnie tych nie na paracetamolu, a dlaczego _tutaj masz odp: www.panadol.pl/18898.xml A co do reszty ludzi co Ci tu radzili to kobieta w ciązy nie powinna długo sie zmagac z goraczką !!!! jest szkodliwa dla płodu i jesli sosoby bacine , mamine i kto wie jeszcze jakie nie poamgają trzeba zastosowac bezpieczne leczenie! Odpowiedz Link Zgłoś