Dodaj do ulubionych

POMÓŻCIE GUZ NA JAJNIKU

28.04.05, 20:24
Dziś lekarz postawił mi diagnozę, guz na lewym jajniku 5cm na 6 cm.
Przewidziana operacja. Proszę o wszelkie informacje te kobiety, które przezto
przeszły.
Nie wiem co dalej...
Czy to jest złośliwe, jak wygląda zabieg, co mnie czeka???????????

Obserwuj wątek
    • Gość: joisana Re: POMÓŻCIE GUZ NA JAJNIKU IP: 81.219.113.* 28.04.05, 20:42
      Spokojnie, guz to tylko określenie na zmianę litą wyodrębnioną z tkanki. Może
      to być od wszelkiej maści łagodnych zmian nowotworowych, torbieli litych po na
      końcu nowotwór złośliwy. Opcji jest mnóstwo. Zwłaszcza wielkość zmiany dobrze
      rokuje, bo przy tej wielkości rak dawałby takie efekty uboczne i przerzuty
      wszędzie, że nie dałoby się przeoczyć. Bądź dobrej myśli. Usuń jak najszybciej,
      żeby mieć to z głowy. Lekarze wiedzą co robią więc im zaufaj. Trzymaj się.
      • Gość: ala Re: POMÓŻCIE GUZ NA JAJNIKU IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.04.05, 08:03
        Ja miałam guz wielkości 6x10 cm!!! Nikt mi nie powiedział że to takie
        niebezpieczne i powinnam jak najszybciej usunąć ale i tak usunęłam - o tym że
        niebezpieczne dowiedziałam się dopiero po szpitalu - nic się nie bój, usunięto
        mi laparoskopowo. Potem badania wycinków na złośliwośc - guz był niezłośliwy. W
        moim przypadku cały czas mówiono o torbieli a potem w wypisie ze szpitala już
        miałam napisane guz. Życzę ci szybkiego powrotu do zrowia i chyba raczej usuń guzka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka