Dodaj do ulubionych

Pierwszy objaw ciąży

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 19:53
Proszę odpowiedzcie jaki jest pierwszy objaw ciąży?
Nie chodzi tu o zatrzymanie miesiączki, nudności bo takie objawy występują po
jakimś czasie od zapłodnienia. Chodzi mi o to, czy można w jakiś inny sposób,
krótko po zapłodnieniu zorientować się że jestem w ciąży?
Obserwuj wątek
    • an_ni Re: Pierwszy objaw ciąży 02.05.05, 19:58
      temperatura wg zasad NPR
      • Gość: kinga Re: Pierwszy objaw ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:03
        np.bol piersi-inny niz przed okresem.U mnie to byl pierwszy zwiastun ciazy
    • luna333 Re: Pierwszy objaw ciąży 02.05.05, 20:04
      nie ma takiego objawu - każda kobieta jest inna i to co wystąpiło u jednej nie
      musi wystąpić u drugiej - więc jak niby zweryfikować -co u jednej jest objawem
      ciąży u innej jest objawem zbliżającej się miesiączki. W dodatku test ciążowy
      też wychodzi w terminie przypadającym na spodziewaną miesiączkę a nie jak piszą
      na niektórych testach że 7 dni od zapłodnienia - nie warto marnować pieniędzy
      wcześniej niz w czasie przypadającym na miesiączkę.
    • Gość: Gosc Re: Pierwszy objaw ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 22:51
      Nie ma czegoś takiego. Zagniezdzenie nastepuje 5 dni po zaplodnieniu i dopiero
      wtedy maja szanse pojawic sie jakiekolwiek objawy. A nawet one wskazuja jedynie
      na prawdopodobienstwo ciazy, która rozpoznac mozna łączac je wszystkie. Z reguły
      te najwczesniejsze objawy to wlasnie nudnosci, zatrzymanie miesiaczki, ból
      piersi, zachcianki. Każdy z osobna może wystąpić przy innych stanach niz ciąża,
      ale jeśli 2-3 z nich występują razem, do tego dojdzie np. dodatni test ciążowy,
      to raczej mamy do czynienia z ciążą.
      Na 100% ciżę można rozpoznać na podstawie USG, lub po 18 tygodniu gdy dziecko
      zacznie się ruszać i wysłuchamy jego akcję serca.
      • lastka Re: Pierwszy objaw ciąży 04.05.05, 09:43
        wstawanie w nocy na siusiu, u mnie to był właśnie pierwszy objaw, i dość czeste
        siusiuanie w dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka