03.05.05, 19:36
Czy to dobra pigułka antykoncepcyjna???
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: Diane35 03.05.05, 21:03
      to jest przestarzały lek antyandrogenny,a jedynie jego skutkiem ubocznym jest
      antykoncepcja
      osobiście nie polecam są nowsze
      • nicciekawego Re: Diane35 03.05.05, 22:00
        Hmm...ale antykoncepcyjnie działa,tak?Boję się trochę zacząć brać,ale właśnie
        tę pigułkę mi lekarz przepisał.
        Pozdrawiam
        • urbanchaos Re: Diane35 04.05.05, 10:52
          poproś o zmianę
          jak jesteś młoda nie bierz,nie warto
    • Gość: ewuska Re: Diane35 IP: *.tpi.pl 04.05.05, 12:06
      Odradzam, po Diane35 robią sie przebarwienia na twarzy. Powstanie Ci sexi wąsik
      i plamy na kościach policzkowych. Jesli juz bedziesz stosować te tabletki, pod
      zadnym pozorem nie eksponuj twarzy na słońce, a jak juz bedziesz chciała
      wyskoczyc gdzies na plaże, to użyj kremu z potężnym filtrem.
      • sonja1 Re: Diane35 04.05.05, 15:55
        przecież diane ma właśnie likwidować wąsik itp.!
        • Gość: nel Re: Diane35 IP: *.ols.vectranet.pl 04.05.05, 17:56
          tak ale po odstawieniu diane problem powraca a raczej sie nasila, wiem
          zwłasnego doświadczenia
          szczerze odradzam bo to pigułka o bardzo wysokiej dawce hormonów, lek starej
          generacji wycofany w Niemczech!
          a jezeli ktos go bierze ze wzg na trądzik czy hirsutyzm to po jego odstawieniu
          problem wraca.Nie warto sie truc są lepsze metody radzenia sobie z tymi
          problemami
          po diane miałam "depresje"non stop, zero chęci do zycia, "opuchnięte"ciało,
          zwiększony bardzo apetyt...itp
          • Gość: lia Re: Diane35 IP: *.chello.pl 04.05.05, 18:35
            Każdy organizm reaguje inaczej..Nie strasz dziewczyny!wink Jeżeli lekarz zrobił
            Tobie odpowiednie badania przed przepisaniem to powinno być ok.
        • Gość: ewuska Re: Diane35 IP: *.tpi.pl 05.05.05, 11:52
          Piszac wąsik miałam na mysli przebarwienia na górną wargą w kształcie wąsa. Poza
          tym przebarwienia zrobiły mi sie po odstawieniu tych tabletek. Owszem, podczas
          kuracji pozbyłam sie koszmartnych krostek z twarzy, i one na szczescie juz nie
          wróciły, ale zostały te przeklęte plamy na twarzysad
      • stern.stern Re: Diane35 05.05.05, 03:06
        nie bierz. ja bralam diane mite i zaczely mi sie te przebarwienia na czole. od
        razu odstawilam. pozdrawiam
      • Gość: zulka Re: Diane35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:37
        e tam, czuje sie swietnie, schudłam, nie mam żadnych problemów z cerą, mam
        zdrowa wątrobę, nie spadło libido...dalej? oza tym przy innych, np Harmonet,
        beznadziejnie sie czułam, miałam 2*dłuzszy okres, problemy z cerą. Ale oprócz
        biore Diane z 2 powodów: antykoncepcja i potworne bole w czase okresu,
        prowadzące do omdlenia.
    • stern.stern Re: Diane35 05.05.05, 03:10
      jeszcze jedno, a na dodatek musze teraz brac krem wybielajacy.
      • szczawka Re: Diane35 05.05.05, 03:32
        a ja uzywam diane i oto efekty:
        schudlam 10 kilo
        nie mam pryszczy
        smalec z glowy zniknal
        nie mam boli podczas okresu
        mam regularny okres
        w lato opalam sie bez problemow
        moje nadmierne owlosienie jest mniejsze

mysle ze lekarz wie co robi przepisujac dane tabletki.uwazam ze jakby byly tak
        szkodliwe dla zdrowia i plodnosci to zostalyby wycofane z obiegu.ale trzeba
        wziac pod uwage ze kazdy organiz reaguje inaczej.smieszne jest ze moj lekarz
        powiedzial mi ze te tabletki maja takie same skutki uboczne jak inne.jezeli
        chcesz zaczac pozycie seksualn to poczekaj do czerwca na nowe tabletki
        antykoncepcyjne yasmin czy jakos tak.to jet najnowsza tabletka nowej generacj
      • ombra29 Re: Diane35 14.05.05, 00:44
        Jejku jejku - i te przebarwienia juz nigdy nie znikna? Nie mozna ich jakos usunac?

Ja dostalam dopiero po Dianie, na skronia, czole i nad gorna warga ( taki wasik) sad((
        az plakac sie chce.
        Dodam ze pryszczeta mam , nie za duzo ale sa, zadna tam cera z reklam
        • stern.stern Re: Diane35 14.05.05, 00:49
          moj dermatolog mowi, ze dopiero na jesien bedziemy mocniej wybielac. ja mam
          nadzieje, ze zejda. ale czytalam jak inne dziewczyny mowia, ze nie znika.
          okropne!
          • ombra29 do stern.stern 14.05.05, 14:06
            Wiesz ja uzywam antheliosa ( La roche posay) 60+ na buzie i jak wychodze na sport, na jezioro to
            ubieram czapke z daszkiem ezby chociaz troszke bardziej ta buzie biedna chronic.

Jestem dosc nieszczesliwa z tego powodu, bo kurcze rzeczywiscie w pewnym swietle wyglada to jak
            wasik .-((
            Czytalam ze cytryna rozjasnia i podobno picie herbatki z mniszka lekarskiego pomaga na
            przebarwienia, ALE!!! laten lepiej nic nowego nie probowac bo jesli sie wyjasni skore to ona bedzie
            jeszcze bardziej reagowala na slonce.
            Moje plamy sa wlasnie nad gorna warga i na skroni/ czole, lekko na policzku. A jak u Ciebie , masz
            jakes "zdefiniowane" te plamy czy tez takie bardziej rozlane? U mnie to wyglada jakbym sie kiedys
            spalila na sloncu i teraz zbrzowialo, tyle ze nie na calej buzi tylko w tych miejscach sad

Napisz prosze czego uzywasz- jakiego kremu z filtrem? i jak sie zabezpieczasz przed ciaza? Moze na
            priva?
            pozdrawiam
            • stern.stern do ombra 14.05.05, 20:23
              dziekuje za odpowiedz. napisalam do Ciebie na gazeta.pl
              pozdrawiam serdecznie,pa
            • stern.stern do ombra 14.05.05, 21:13
              dostalas?
              pozdrawiam
        • stern.stern Re: Diane35 14.05.05, 00:51
          w lecie trzeba tez uwazac, bo skora sie bardzo brzydko opala. nie rowno. ja
          postanowilam brac lsf 50-60 na twarz.
          • Gość: zulka Re: Diane35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:39
            pierwsze slyszę. NGDY nie miałam z zadnego z opisywanych objawow. NIGDY. A
            biorę juz pewien czas i to po raz drugi z przerwą na inne tabletki.
            • ombra29 Re: Diane35 14.05.05, 14:01
              zulka, przeciez nigdzie nie jest powiedziane ze musisz dostac czegos takiego. Wiedz jednak ze takie
              ryzyko jest i choc nie dostalam w czasie brania Diany tych dziwnych plam- wyskoczyly pozniej to moze
              Cie takie cos uczynic bardzo nieszczesliwym.

Prawde mowiac czuje sie nieswojo jesli piszesz- "oh pierwsze slysze" - to co znaczy ze sobie
              wymyslilysmy te plamy?
              Juz w ulotce diany jest o tym napisane, ale mialam nadzieje " ze mi sir to przeciez nie trafi". Teraz mam...
              • Gość: zulka Re: Diane35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 14:35
                to było sformułowanie odnoszące sie d moich doswiadczeń, a nie przesmiewczesmile
                ja mam taki organizm, ze potrzebuje duzej dawki hormonów sad
                po odstawieniu- bylo ok, tzn zadnych przebrawien, tylko, ze musialam wrócić bo
                przy Harmonecie znowu prawie mdlałam z bólu, a okres trwał 9 dnisad
    • Gość: mori Re: Diane35 IP: *.arcor-ip.net 14.05.05, 19:25
      Antykoncepcyjnie dziala jak reszta pigulek. Biore ponad 3 lata, glownie na
      cere. Zaskoczyly mnie ponizsze opisy, nie mam problemu z plamami na twarzy,
      takze na cere rowniez bardzo pomaga. Pozdrawiam smile
    • stern.stern do ombra 14.05.05, 20:48
      w tej chwili wyslalam na gazeta.pl do Ciebie. przeczytaj i prosze odpowiecz.
      czekam, pa pa
      • ombra29 do Stern.stern 15.05.05, 11:52
        dostalam i bardzo dziekuje za odpowiedz!

Tez masz list w skrzynce! smile)
    • stern.stern do ombra 15.05.05, 14:34
      wyslalam Ci 2 e-mail na gazeta.pl. nie wiem czy przeszly, bo moja skrzynka nie
      pokazuje jako wyslane. odpisz prosze czy masz je. tam jest meine private e-mail
      adresse.
      pozdrawiam!!!!
    • edycia274 Re: Diane35 15.05.05, 22:00
      hm ja bralam kupe czasu i dobrze sie czulam, przebarwien nie mialam, pozbylam
      sie problemow ze skora, wlosami , i nadmiernym owlosieniem, moze zalezy to od
      organizmu??????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka