Dodaj do ulubionych

Wyniki moczu w ciąży-jestem przerażona :(((((

21.05.05, 13:52
Witajcie!
Jestem w 13 tc i odebrałam wczoarj wyniki moczu a dzisiaj je powtórzyłam. Czy
ktoś mógłby mi powiedzieć czy mam duże powody do zmartwienia?
w piątek były wyniki takie:
białko 83 mg
leukocyty 60-70
erytrocyty 5-10
bakterie bardzo liczne
a dzisiaj:
ciałka ketonowe 15mg
białko ślad
urobilinogen 1.0 EU/dl
azotyny- pozytywny
erytrocyty 48/mikrolitr
leukocyty 460/mikrolitr
bakterie bardzo liczne
Dzwoniłam do mojego gina i kazał mi iść do szpitala żeby zrobić posiew moczu.
Dzwoniłam dzisiaj ale dopiero w poniedziałek będzią robić te badania, więc
nie ma sensu 2 dni leżeć na patologii "dla przyjemności"
Chce zrobić badani na własną rękę w poniedziałek i iść do mojego gina z
wynikiem zeby uniknąć patologii ciąży. Czy długo czeka się na wynik posiewu
moczu? I czy ktoś z Was miał taki problem i jak sie to skończyło? Czy
dzidziusiowi nic nie grozi?
Asia, mama 11 miesiecznej natalki i bąbla 13 tc
Obserwuj wątek
    • tuskas Re: Wyniki moczu w ciąży-jestem przerażona :((((( 25.05.05, 11:11
      Witam! Posiew możesz zrobić np. w prywatnej klinice/przychodni. Na wyniki czeka
      się 3-5 dni. Najlepiej oddać normalną próbkę moczu (jak do badania ogólnego) i
      laboratorium niech sobie wyhoduje bakterie na swojej pożywce (są nowe próbki ze
      specjalną blaszką właśnie do posiewu, ale bardzo często nie można wyhodować
      żadnych bakterii). Najczęściej robiony jest też od razu antybiogram, żeby było
      wiadomo, na co bakteria jest wrażliwa. Kobietom w ciązy dobiera się wtedy
      odpowiedni antybiotyk. Ja miałam kurację w warunkach domowych (czyli łykałam
      sobie tabletki w domu, wspomagając np. żurawiną w tabletkach). Z tego, co się
      orientuję, coś może dziecku zaszkodzić, ale przy odpowiednim leczeniu nie
      będzie żadnych problemów! ja leżałam na patologii w 35 tc dopiero po kolce
      nerkowej. Dostałam silne antybiotyki dożylnie, dodatkowo papaverynę
      przeciwskurczowo (to na te kolki nerkowe). Dzidzia urodziła się zdrowa, więc
      się nie martw!!
      Problemy z zapaleniem dróg moczowych są dość częstymi przypadłościami w czasie
      ciąży, nawet jeśli przed ciążą ich nie było. Dobrze wyleczone po ciąży nie
      wracają.
      Pozdrawiam i nie martw się,
      Marta, mama miesięcznej Zuzi
    • very_martini Re: Wyniki moczu w ciąży-jestem przerażona :((((( 25.05.05, 14:30
      zanim zaczniesz bawić się w antybiotyki, spróbuj soku żurawinowego albo tabletek
      zżurawinowych w dużych dawkach. Właśnie w zeszłym miesiącu moja koleżanka - w 3
      miesiącu ciąży - po miesiącu (!) brania antybiotyków zapisywanych przez
      ginekologa i zerowych efektów udała się prywatnie do nefrologa, złapał się za
      głowę, kazał jej brać te tablety i pić sok, i po 4 dniach po bakteriach ani śladu.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • Gość: majucha glowa do gory IP: 213.94.221.* 25.05.05, 14:59
      Dziewczyny maja racje!!! Ja nie bylam w ciazy ale zapalenia pecherza i nerek
      mialam kilka razy w roku wrescie poszlam do specjalisty. On kazal wypijac 0.5
      litra soku zurawinowego dziennie, do tego piertuszka (natka dziala
      moczopendnie) lyzke, mnostwo wody min 2 litry (jak cie boli to od razu
      poczujesz ulge) WYGRZEWAJ (nie przegrzewaj ale nidgy przenigdy nie dopusc do
      zmarzniecia stup, rak czy plecow i nie siadaj na zimnym) ...napisze wiecej jak
      sobie przypomnesmile wazne zeby uwazanie na nasze sprawy weszlo ci w nawyk,
      zwlascza o cieplo chodzi!
      Napisz z kad jestes bo znam dobrego lekarza (Super godny zaufania)
      pozdrawiam
      • very_martini Re: glowa do gory 25.05.05, 15:16
        Ale z tym ciepłem to ostrożnie, bo bakterie je lubią.
        O pietruszcze zapomniałamsmile Ja znam wersję z piciem wywaru z niej. Pfu!

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
    • Gość: majucha Re: Wyniki moczu w ciąży-jestem przerażona :((((( IP: 213.94.221.* 25.05.05, 15:20
      sama nie wiem jak jest z tymi bakteriami ale ja zakazdym razem lapalam po tym
      jak sobie siadlam na kamieniu albo jak mnie zawialosad i to cholernie bolace co
      2 3 miessad a teraz spokuj!
      robilam tez nasiadowki nad miednica z goraca woda z rumiankiem! ale z tym to
      pytaj lekarza bo nie wiem jak maluszek to zniesie! Mi to dawalo nieslychana
      ulge w bolu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka