Dodaj do ulubionych

tabletki+alkohol

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:55
Dziewczyny z góry przepraszam, ale niedoswiadczona jestem i dlatego zadam to
pytanie.
Czy wypicie duzej ilosci alkoholu moze spowodowac nie wchloniecie sie
tabletki?
A dzis bylam u ginekologa pierwszy raz i byla bardzo mila pani i przepisala
mi yasmin, czy jakos tak i dokladnie cyztalam ulotke ale o alkoholu nic nie
bylo.
Prosze poradzcie mi
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia a gdzie rozsądek? 03.06.05, 21:59
      zaraz, przeliczmy sobie
      byłaś pierwszy raz u ginekologa a więc zapewne jesteś nastolatką
      ale przyjmujesz duże ilości alkoholu...

no cóz, "nie wchloniecie sie tabletki" nie jest zapewne jedynym złem, jakie
      może cię czekać
      • Gość: sdfh Re: a gdzie rozsądek? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.06.05, 22:12
        Weź sobie daruj, co ma znaczyć to założenie, że ona jest nastolatką, oceniasz
        to na podstawie pierwszej wizyty? Ja byłam peirwszy raz u gina jak miałam 20
        lat. A jeśli chodzi o alkohol, to rownie dobrze może pytać o piwa, ja też
        kiedyś jak zaczynałam brać tabletki to miałam podobne wątpliwości. Zresztą nie
        Twoja sprawa, czy dziewczyna pije. Zresztą, może planuje kolację z winem?
        Zazdrościsz jej, czy co?

Mi lekarz powiedział, że alkohol nie wpływa na skuteczność antykoncepcji,
        bylebyś nie wymiotowała.
        • zaba_pelagia Re: a gdzie rozsądek? 03.06.05, 22:19
          a czemu mam sobie darować?
          kobieta oraz duże ilości alkoholu to i zdrowotnie kiepsko, i estetycznie nie
          bardzo
          no i nie bez powodu faceci mają takie powiedzonko - pij, pij, będziesz
          łatwiejsza
          • mar_kotka Re: a gdzie rozsądek? 03.06.05, 22:47
            zaba_pelagia napisała:

> kobieta oraz duże ilości alkoholu to i zdrowotnie kiepsko, i estetycznie nie
            > bardzo
            > no i nie bez powodu faceci mają takie powiedzonko - pij, pij, będziesz
            > łatwiejsza

no a przy tabletkach to i pewniejsza jeszcze...
            a czort tam z estetyką
      • Gość: poli Re: a gdzie rozsądek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 22:45
        Ale smieszna jestes "zaraz sobie przeliczmy" "a gdzie rozsadek?"
        Dobre

Mam 21 lat i chce zaczac wspolzyc ze swoim chlopakiem? czy jest cos w tym
        zlego? Ja przynajmniej nic takiego nie widze.
        A pytalam sie o aklohol dlatego ze od czasu do czasu pijam piwko czy tez winko
        na jakis imprezach. to chyba tez normalne nie. Ale moze ty jestes dewocka
        abstynentka i dlatego tak cie to wkurzylo.

Innym dziewczyna dziekuje za odpowiedzi
    • lilith76 Re: tabletki+alkohol 03.06.05, 22:10
      alkohol nie koliduje z pigułkami, pod warunkiem, że nie będziesz wymiotować kiedy z nim przesadzisz (wymioty w ciągu 4 godzin po łyknięciu pigułki powodują jej niewłchłonięcie - w sumie obojętne po czym wymiotujesz).
    • the_kami Re: tabletki+alkohol 03.06.05, 22:11
      Tylko pod warunkiem, że wypijesz go tyle, żeby mieć kłopoty żołądkowe, albo
      żeby zapomnieć przyjąć tabletkę. Nie ma innych interakcji.
      Natomiast warto ograniczyć ilości spożywanego alkoholu, bo wątroba nie lubi
      tego za specjalnie, a jest i tak obciążona codzienną pigułką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka