Dodaj do ulubionych

stosowanie sterovag

07.06.05, 16:36
Mam małe pytanko..
otóz ginekolog przepisala mi sterofag gdyz powiedzialam jej ze mam upławy,
jednak tak do konca to nie są one tak "dluze". nie powiedziala mi jak dlugo
je mam stosowac, czy wystarczy 3 razy?? czy jezeli nei sa tak do konca
potrzebne to zaszkodzą? i co najwazniejsze- czy podczas ich stosowania mozna
współżyć??
Obserwuj wątek
    • Gość: golden24 Re: stosowanie sterovag IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 07.06.05, 16:41
      Witaj,
      Podczas zazywania globulek dopochwowych nie powinas wspolzyc.Moim zdaniem
      powinas przynajmnie przez tydzien na noc aplikowac je dopochwowo, a pozniej
      kupic lactovaginal bez recepty i tez stosowac tydzien.
      Pozdrawiam,
      Sylwia
      • agulka21 Re: stosowanie sterovag 07.06.05, 16:44
        tylka ja w piątek wyjeżdżam z moim na 4 dni no i tak troche glupio.. myslalam o
        tym zeby brac je tylko 3 dni albo dopiero jak wróce.. w sumie nei amm zadenj
        grzybicy ani nic w tym stylu wiec po co mi to?? ijak mam sie wogóle do tego
        zabrac.??
        • Gość: biedronka Re: stosowanie sterovag IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 18:42
          Jeśli dostałaś leki to znaczy, że lekarz stwierdził infekcję. A przy infekcji
          nie powinno się współżyć bo po pierwsze ulegnie ona zaostrzeniu a po drugie
          zarazisz partnera. Lek zawsze trzeba wybrać do końca. W przeciwnym razie nie
          pomoże. Dziwne jest to, że lekarz nie przepisał leku Twojemu partnerowi. Zawsze
          należy leczyć obie strony nawet jeśli tylko u jednej występują dolegliwości.
          • agulka21 Re: stosowanie sterovag 07.06.05, 18:57
            ale ja jej pwiedzilam ze mam ostatnio takie uplawy ale ona nie stwerdzila
            infekcji, powiedziala ze wszystko oki. to tylko po to zeby uplawy nie byly? nie
            jestem chora
            • Gość: biedronka Re: stosowanie sterovag IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 19:05
              A pobrała Ci materiał do badania (pod mikroskopem)? Sama wiem,że czasami
              niektórzy ginekolodzy stwierdzają infekcję lub jej brak na oko.
              • agulka21 Re: stosowanie sterovag 07.06.05, 19:11
                nie nei pobierala nic. jak mei zbadala stwierdzila ze mi nic nei dolega, nawet
                nadzerki nie mamsmile to byloo takie moje pierwsze badanie. spytala sie co mi
                dolega- powiedzialam jej ze mam takie uplawy ale one nie sa niewiadomo
                jakie.... a ona mi to dala nawet nei powiedziala jak dlugo mam to brac, wiec
                sama nie wiem...
                • Gość: biedronka Re: stosowanie sterovag IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 19:29
                  Wiele razy ginekolog na pierwszy rzut oka nie widział nic u mnie a po
                  obejrzeniu materiału pod mikroskopem okazywało się, że mam infekcję. Tak też
                  było ostatnio. Poszłam tylko na wizytę kontrolną. Spodziewałam się, że wszystko
                  jest ok bo nie miałam upławów ani innych dolegliwości a tu po obejrzeniu próbki
                  pod mikroskopem okazało się, że mam grzybicę. Leczyłam ją ok. dwa miesiące.
                  Pamiętam, że chodząc dawniej do innego ginekologa też nie pobierano u mnie
                  materiału do badania i zawsze według niego było ok a ja tymczasem miałam
                  upławy.
              • agulka21 Re: stosowanie sterovag 07.06.05, 19:31
                a jak w trakcie stosowania dostane okres?
                • Gość: biedronka Re: stosowanie sterovag IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 19:35
                  Wtedy musisz przerwać stosowanie leku. Jeśli jednak miałabyś zacząć stosować
                  lek tuż przed spodziewaną miesiączką to lepiej jednak poczekać do jej
                  zakończenia i dopiero rozpocząć kurację.
                  • agulka21 Re: stosowanie sterovag 07.06.05, 19:45
                    ja muz sama nie wiem czy cos mam czy nie.. nic mi nie mówila.. myslalam ze
                    wezme 3 razy potem jade na weekend .. po 3 razach bedzie przeciez poprawa poza
                    tym nie jest to przeciez antybiotyk gdzie trzeba calą serie wybrac, albo?
                    • Gość: biedronka Re: stosowanie sterovag IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 19:53
                      Ja na Twoim miejscu nie przerywałabym kuracji po trzech dniach tylko wybrała
                      całe opakowanie. Po to w opakowaniu znajduje się określona ilość globulek. Trzy
                      globulki niewiele zdziałają. U mnie infekcja zaczęła się zmniejszać dopiero po
                      trzech opakowaniach różnych leków.
    • Gość: weana Re: stosowanie sterovag IP: 81.219.88.* 07.06.05, 20:56
      Coś mi sie podejrzana wydaje Twoja Pani ginekolog. Może lepiej ją zmień. Po tym
      ze powiedziałaś jej ze masz upławy, dała Ci sterovag nie robiąc posiewu?
      A w ogóle badała Cię na fotelu ginekologicznym czy przepisała po tym jak
      opowiadziałaś jej co Ci dolega?
      Nie powiedziała jak masz to stosować. Co to za ginekolog.
      Uważaj bo czasem zdarzają się tacy ginekolodzy którzy leczą pacjentki na
      choroby których nie ma zeby wyciągnac kasę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka