Gość: Ania IP: 213.76.147.* 13.07.01, 12:26 Czy przy stosowaniu leku Meridia 10 wystapily u Pani jakies dolegliwosci.Chcialam sie tez zapytac ,czy powoduje on zahamowanie apetytu i jaka trzeba stosowac diete aby schudnac tyle ile Pani? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: Meridia 10 14.07.01, 10:02 Pamiętajmy,że jest to lek przeznacony sdla osób otyłych!!! Ja ważyłam 87 kilo przy wzroście 178. Lek przyspiesza przemianę materii i termogenezę -około 2 godzin po jego przyjeciu moga wystapic uderzenia gorąca, pocenie, przyspieszenie rytmu serca. Lek hamuje łaknienie i w ogóle dzięki niemu nie ma się ochoty na słodycze. Po 2- 3 m-cach te działania według mnie słabną i trzeba zrobić przerwę. moja rodzina zauważyła, że byłam bardziej drażliwa, ale wydaje mi się,że chyba była to reakcja na cieżką sytuację, w jakiej się wówczas znalazłam.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Meridia 10 IP: *.pl 14.07.01, 22:56 ciekawe bo moja pani doktor jak prosilam o przepisanie tego leku wyciagnela ksiazeczke i zaczela czytac o tym specyfiku - uslyszalam od niej prosze pani ja tego nie przepisze to jest chemia zbyt wiele nieporzadanych objawow - nie polecam odradzam prosze lepiej zastanowic sie nad tanszymi i ziolowymi herbatkami - prosze nie zapominac o ruchu ... a ja chce schudnac tylko 8 -10kg - i tez sama nie wiem co robic mimo ze ograniczam jedzenie i slodycze waga ani drgnie moze sa jakies inne mozliwosci ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Meridia 10 15.07.01, 22:22 Jeszcze można stosować L karnitynę(praktycznie bez działań ubocznych), ale przy niej trzeba ostro trenować - i wtedy się chudnie. MA Odpowiedz Link Zgłoś