mavika7 10.06.05, 07:46 od 2 lat jem ok. 1000kcal. z 66kg schudlam do 52-53kg. ale ostatnio zdazylo mi sie kilka razy zjesc ok 1500kcal w tym slodycze i waga spadla do 51kg. czy to mozliwe ze jedzac wiecej jeszcze schudlam??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: możliwe??? 10.06.05, 07:53 maviko, juz niedawno pisaliśmy ci, ze jesz zdecydowanie za mało i chyba mieliśmy rację; obsesyjne liczenie kalorii i świetna orientacja w sprawie wagi, świadczy, że to niestety anoreksja dziewczyno, wyniszczasz sie, i to od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neska Re: możliwe??? IP: 158.75.211.* 10.06.05, 09:09 żabo_pelagio, jesli mavika przy wadze 66 kg schudla do 51 i jest przy tym zorientowana co zjadla i ile to ma kalorii, to jest anoreksja? pozbyla sie dziewczyna nadwagi, to chyba zdrowe jest... a tabele z kaloriami mozna znalezc wszedzie, nie jest problemem okreslenie wartosci energetycznej posilku. jak ktos sie odchudza, to nie zawsze musi byc anoreksja... maviko - to jest mozliwe, bo dieta mogla zmienic Ci przemiane materii. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: możliwe??? 10.06.05, 09:34 Ale 1000 kcal to za mało. Zapotrzebowanie dobowe to raczej bliżej 2000-2300 kcal - ww1.dieta.pl/demand.asp?DemandID=0 albo www.florainstitute.pl/media/risks/catid5/67 O ile przy odchudzaniu faktycznie można te 1000 kcal stosować, o tyle taka ograniczona dieta na co dzień może prowadzic do niedoborów. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak19 Re: możliwe??? 10.06.05, 10:41 1000kcal codziennie??? przez dwa lata???? dzień w dzień??? tylko tyle??? i Ty się jeszcze nie wykończyłaś??? Ile masz lat?? I ile masz wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mavika7 Re: możliwe??? IP: *.devs.futuro.pl 10.06.05, 11:33 mam 19 lat i 168 cm wzrostu...nie musicie mnie pouczac co do zdrowia itd bo ja to wiem najlepiej i o taka porade nie prosze...a jaszcze chcialam zapytac ile wiecej niz normalnie musialabym np. tygodniowo jesc kalorii zeby przytyc 1 kg?? (jem srednio te 7000 kcal/tydzien) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: możliwe??? 10.06.05, 11:37 e tam co to za zycie? żadnej radości żadnych lodów na spacerze w parku żadnego spotkania z przyjaciółmi w miłej knajpce na pysznej pizzy żadnego ciasta z truskawkami upieczonego przez babcię tylko nieustanne obliczanie, czy z tą marchewką będzie 1001 czy 1002 kalorie ile ty tracisz, dziewczyno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mavika7 Re: możliwe??? IP: *.devs.futuro.pl 10.06.05, 12:29 nie prawda bo to trzeba umiec! slodycze jam czesto, z lodami mam moze 1200. wole sobie czegos odmowic niz skusic na chcwile przyjemnosci a potem dluuugo wyrzuty sumienia. a jak zwalcze chec na slodki to tylko jest powod do dumy ze sie nie dalam! Odpowiedz Link Zgłoś
bromboosia Re: możliwe??? 10.06.05, 12:36 przerazasz mnie!!! za rok albo dwa pozalujesz tych swoich 1000kcal ale w Twoim organizmie zajda juz czesto nieodwracalne zmiany! Czy Ty nie rozumiesz ze w pokarmie sa nie tylko te Twoje kalorie, ale takze witaminy, mineraly, bialko, weglowodany, aminokwasy - wszystko co jest niezbedne zebys miala zdrowa cere, ladne wlosy, nielamiace sie paznokcie, brak krzywicy i prochnicy, nie mowiac o prawidlowym dzialaniu ukladu plciowego i normalnym wydzielaniu hormonow!! Kobieto (sory - dziewczyno) poczytaj pare ksiazek, porozmawiaj z lekarzami, a nie studiuj ciagle tabel. Ktos wspomnial o tym ile fajnych chwil tracisz w zyciu zwiazanych chocby posrednio z jedzeniem! Wiesz co? - ja np uwielbiam gotowac i jesc z moim chlopakiem! Sa to super chwile! zaluj... jest ich w zyciu znacznie wiecej... kiedys bedziesz chciala miec dziecko... nie skazuj je juz teraz na "gorsze zycie" tylko dlatego ze teraz masz jakies glupie widzimisie niejedzenia. Bedziesz zalowac... (i tak mi nie uwierzysz, wiem) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: możliwe??? 10.06.05, 12:57 przerażasz mnie czemu się nie dalaś? smakowi śmietankowej babeczki czy lodom cytrynowym? bułce z szynką czy truskawkom ze śmietaną? to jest powód do dumy? to jest niszczenie samej siebie, niszczenie własnego organizmu zrób rachunek sumienia, co szwankuje w twoim zyciu, że zagłuszasz problemy liczeniem kalorii Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: możliwe??? 10.06.05, 12:28 zmienil ci sie metabolizm moze juz po takim odchudzaniu nie przyswajasz odzywczych skladnikow z pokarmow ale skoro wiesz najlepiej o swoim zdrowiu to co za problem?? Odpowiedz Link Zgłoś
niusia1803 Re: możliwe??? 10.06.05, 12:40 Ja ważę 57 kg przy wzroście 168 i zjadam dużo więcej niz 1000 kalorii! Skoro waga spadła, a jesz jak twierdzisz więcej , raczej skonsultuj się z lekarzem i zrób badania krwi, czy wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Re: możliwe??? IP: *.mikolow.net 10.06.05, 12:54 A ja ci powiem , ze jest to możliwe!!! Bo mi sie to kilka razy w życiu zdażyło, że kilka razy przegiełąm z kaloriami i bałam się stanąć na wadze- a tu niespodzianka- kilo mniej) Ale coś mi się nie chce wierzyć w twój niewielki spadek kilogramów?? Przecież jak ja bym jadła tylko 1000kcal przez tak długi czas to schudłabym o wiele wiecej!!!!!! chyba , ze twój metabolizm się zmniejszył prawie do zera- a to ci rokuje, że zaniedługo te 1000 kalorii spowoduja, ze przytyjesz))to oczywiście rozważania teoretyczne. Myśle , ze powinnaś zwiększyć liczbe kalorii tak do 1500 przynajmniej- to moze jeszcze schudniesz???A jakiś sport uprawiasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
kociak19 grrr 10.06.05, 14:20 A okres jeszcze masz?? Po dwóch latach takiego jedzenia to już pewnie nie... "Na pewno" wiesz sama co jest najlepsze dla Twojego zdrowia... Ale nie dziw się, jeśli masz zniszczone włosy, rozdwojone paznokcie i cerę do d...! Za parę lat będziesz chciała miec dziecko i wtedy będzie płacz... Zastanów się trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: możliwe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:44 z forum Kuchnia: "• najlepsze dania "z proszku" mavika7 10.06.2005 07:36 + odpowiedz jakie najbardziej lubicie dania "instant"? ja ostatnio odkryłam kisiele na zimno Delecty. Nazywają sie "Prosto do kubka" i nie dość że są pyszne to jeszcze o połowe mniej kaloryczne niż inne (57kcal/porcja)" plus to co czytamy tu, to juz jest ewidentna anoreksja, wiem bo sama tez przeszlam i wszedzie rozpoznam ten sposob myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: możliwe??? 10.06.05, 16:36 tak nie ma to jak codzienne spożywanie E 343, 764, 9193, 999, 32 oraz aromatów identycznych z naturalnym... 1000 kalorii z proszku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mavika7 Re: możliwe??? IP: *.devs.futuro.pl 11.06.05, 10:40 jezu jak wy sie czepiacie!!!ja naprawde nie zyje tak ze odmawiam sobie wszystkiego! jem po prostu produkty light, zamiast smazonej wieprzowiny jem pieczony drob, czasem skusze sie na cisto, lody czy inny deser, od czasu do czasu idziemy z moim facetem na chinskie...ja naprawde nie lubie smaku tlustych rzeczy! nigdy nie lubilam, nawet jak sie nie odchudzalam! a co do zdrowia to nie musicie mnie uswiadamiac! ja to wszystko WIEM ale nie potrafie sie juz uwolnic od tego liczenia kalorii!!! nie stac mnie na psychologa a chyba tylko on by mi pomogl...tyle razy sobie obiecywalam ze przestane, ze "dzis jem wiecej, dzis sobie nic nie odmawiam" a jak szlam do sklepu to i tak kupowalam najmniej kaloryczne rzeczy, albo po zjedzeniu wiecej zaczynam widziec jak rosnnie mi brzuch czy tylek...boje sie przytyc bo pamietam jak to bylo kiedys...ta zazdrosc...a teraz wszyscy mi mowia ze wygladam swietnie, duzo lepiej, ze wtedy mi nie mowili ale troche moglam schudnac...motam sie ale to rozumie tylko ktos kto to przezyl... Odpowiedz Link Zgłoś
kociak19 Re: możliwe??? 11.06.05, 10:47 " nie potrafie sie juz uwolnic od tego liczenia kalorii!!! nie stac mnie na psychologa a chyba tylko on by mi pomogl...tyle razy sobie obiecywalam ze przestane, ze "dzis jem wiecej, dzis sobie nic nie odmawiam" a jak szlam do sklepu to i tak kupowalam najmniej kaloryczne rzeczy, albo po zjedzeniu wiecej zaczynam widziec jak rosnnie mi brzuch czy tylek...boje sie przytyc bo pamietam jak to bylo kiedys..." i to według Ciebie nie jest anoreksja, tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mavika7 Re: możliwe??? IP: *.devs.futuro.pl 11.06.05, 11:15 moze nie do konca - ni mowie ze nie jestem blisko ale nie glodze sie a wrecz jem objetosciowo bardzo duzo!!! a poza tym nie mam niedowagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: możliwe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 11:21 a masz ten okres? bo to jest najlepsza odpowiedz czy z Twoim organizmem jest w szystko w porzadku czy tez juz cos niedobrego zaczelo sie dziac powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: możliwe??? IP: *.net-serwis.pl 11.06.05, 11:30 jest wiecej, niz pewne, ze na poziomie komorkowym jest niedozywiona i ze klopoty sa tuz tuz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=24911543&a=24930541 Odpowiedz Link Zgłoś
joakle Re: możliwe??? 11.06.05, 11:33 Oczywiście, że masz niedowagę i to dużą. Ja ważę i mierzę dokładnie tyle ile Ty i uważam, że jestem chuda jak szkielet. Jem bardzo dużo, ale jakoś utyc nie mogę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: możliwe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 11:57 anoreksja zaczyna sie w psychice, glodowka jest jej efektem słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mavika7 Re: możliwe??? IP: *.devs.futuro.pl 11.06.05, 14:52 glodzic sie nie potrafie i nie zamierzam. wiem ze mam wszystkie pozostałe oznaki anoreksji (okresu nie mam ale lecze sie) ale nie potrafie sie od tego uwolnic!!!potraficie to zrozumiec???NIE POTRAFIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: możliwe??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:44 ja to rozumiem, ale teraz patrze na to juz z innej perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: możliwe??? 11.06.05, 23:03 okresu nie masz, ochoty na seks też nie - twoje ciało jakoś nie widzi sensu na dalsze trwanie. nie potrafisz się głodzić??? skoro nie możesz się od tego uwolnić, to skorzystaj z profesjonalnej pomocy. zamiast kontroli nad własnym życiem i ciałem jesteś niewolnicą, siedzisz na krótkiej smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: możliwe??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.05, 21:04 Prawidłowa waga w twoim wieku i przy twoim wzroście to ok. 58 kg. Kalorie to nie wszystko, jeśli chudniesz pomimo wzrostu ilości kalorii to możesz mieć znaczne niedobory białka - tracisz więc mięśnie, nie tłuszczyk, którego dawno już nie masz. Możesz też mieć poważniejsze problemy zdrowotne, skonsultuj się z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kvin_n Re: możliwe??? 13.06.05, 01:02 > czy > to mozliwe ze jedzac wiecej jeszcze schudlam??? sprawa jest prosta: glista albo tasiemiec... zbadaj kupkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mavika7 Re: możliwe??? IP: *.devs.futuro.pl 13.06.05, 11:40 nie, no az tak nie chudne! tylko te 1-2 kg...zdziwilo mnie to bo myslalam raczej ze przytyje bo moj organizm jest odzwyczajony od takich rarytasow Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: możliwe??? 13.06.05, 11:47 twoj biedny organizm, jak zobaczył choć odrobine dodatkowych kalorii, natychmiast je zużył na zwykłe życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opasifhr Re: możliwe??? IP: *.crowley.pl 13.06.05, 20:08 waga się zepsuła. idźże kobieto na imprezkę - do kina - na spacer - odrobić lekcje... a nie rozmyślaj tyle o mięsie... Odpowiedz Link Zgłoś