IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:19
Czy sa na tym forum osoby,ktore podejrzewaja u siebie lub maja stwierdzona
grzybice przewodu pokarmowego? Jestem ciekawa jak to mozna skutecznie
wyleczyc? Ja mam ciagle infekcje pochwy i to oczywiscie spowodowalo,ze
zainteresowalam sie tym problemem,zrobilam badania i oczywiscie wyszlo w
posiewach-Candida.Prosze,podzielcie sie swoja wiedza na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: golden24 Re: Kandydoza IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 10.06.05, 09:18
      Ja mam, napisz cos na ten temat pozniej.
      • Gość: martta_k Re: Kandydoza IP: *.dolsat.pl 10.06.05, 09:25
        pytałam sie ginekologa czy jesli ktoś ma grzybice przewodu pokarmowego to czy
        mozliwe jest aby sie to przenosiło i powodowało grzybice pochwy - odpowiedział
        mi ze nie, bo jedno i drugie wywołuja inne szczepy bakterii
        • Gość: golden24 Re: Kandydoza IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 10.06.05, 09:30
          Witaj,
          Propnuje Ci zmienic diete.Nie uzywaj cukru,bo to jest ulubiony pokarm dla
          grzybow.Jedz kwasne rzeczy, polecam Citrosept
        • Gość: malgoska Re: Kandydoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:44
          Nieprawda.Jezeli grzyb jest w przewodzie pokarmowym co potwierdzaja posiewy to
          jednoznaczne jest,ze CANDIDA jest w wielu tkankach w organizmie.Jestem tym
          swinstwem przerazona a wszystkie objawy u mnie sa wskazujace.Prawdopodobnie
          mecze sie z tym juz 5 lat i dopiero teraz diagnoza?Szok-u mnie oczywiscie
          pojawilo sie to po antybiotykach
          • Gość: malgoska Re: Kandydoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:23
            Prosze niech ktos mi cos napisze na ten temat
    • no1teresa Re: Kandydoza 10.06.05, 19:48
      Malgosiu, masz w 100% racje; zapalenia, anginy, alergie i mnostwo mnostwo
      innych, wystepuja znacznie czesciej na tle grzybicy, niz nam sie wydaje, i co
      gorsza niz sie wydaje lekarzom.
      Czytam wlasnie "Zagadki zdrowia" Josefa Jonasa, ktora to ksiazka traktuje o
      grzybach, wydzielanych przez nie toksynach, zatruwajacych nasze ciala i
      stwarzajacych warunki do roznych infekcji, zaburzen i chorob
      Pisze on, ze przecietny lekarz najchetniej spoglada na wierzcholek gory lodowej-
      wychodzimy od niego np.z diagnoza paciorkowiec ew.gronkowiec. O grzybach ani
      slowa, choc byly doswiadczenia, ktore wykazaly, ze sluzowka kobiecych organow
      plciowych zakazona grzybami(drozdzakami)reaguje zapaleniem juz po implantacji
      pieciu zarodnikow gronkowca, podczas kiedy zdrowa sluzowka nie wykaze zapalenia
      nawet po implantacji miliona zarodnikow! Oznacza to, ze zawsze powinnismy brac
      pod uwage zagrzybienie organizmu (najczestsza jest Candida), a juz przy
      nawracajacych stanach zapalnych jakichkolwiek, grzybice jelit trzeba wyleczyc w
      pierwszej kolejnosci.
      Ja u siebie Candide podejrzewalam, bo mialam niejasne swedzenia przy odbycie,
      ktore tez na nic nie reagowaly. Poniewaz interesuje sie ziolami i medycyna
      chinska, zastosowalam specjalny srodek ziolowy z tego arsenalu (to taka 42
      dniowa kuracja) i jest dobrze. Ten srodek jest bezpieczny, zdrowy i unikalny, bo
      ma bardzo szerokie dzialanie antygrzybicze, antybakteryjne i antypasozytnicze, a
      jednoczesnie nie narusza przyjaznych mikroorganizmow.
      To bylo w zeszlym roku, ale teraz -pod wplywem wspomnianej lektury- kuracje
      powtarzam, just in case, bo tez jestem przerazona tym, co czytam.
      Trzeba tez pomyslec o odzywianiu, cukrze i innych czynnikach wplywajacych na
      przerost drozdzy w organizmie.

• Gość: malgoska Re: Kandydoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 20:00
        Teresa dzieki za odpowiedz.Co to za kuracja?-napisz cos wiecej i gdzie ten
        cudowny srodek mozna kupic.?
        • no1teresa Re: Kandydoza 10.06.05, 20:18
          to jest plynny koncentrat ziolowy, bierze sie okreslona ilosc kropli kazdego dnia
          dostepny tylko u przedstawicieli, moglabym dla Ciebie sie postarac, ale w W-wie
          • Gość: malgoska Re: Kandydoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 21:19
            Jestem z Warszawy ale czy przy tym preparacie zakladajac,ze cierpie na grzybice
            przew.pokarm. tez trzeba stosowac diete?
            • no1teresa Re: Kandydoza 10.06.05, 21:45
              dieta nie jest konieczna przy tym srodku,
              o wlasciwym odzywianiu wspomnialam tak na przyszlosc - wszak czytalas o
              kandydozie i wiesz, jak wiele czynnikow ma wplyw na jej rozwoj
              • Gość: malgoska Re: Kandydoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 21:51
                Napisz nazwe tego cuda i jaka jest jego cena.I jasniej napisz co to jest? Nie
                znam Cie i dlatego pytam
                • no1teresa Re: Kandydoza 10.06.05, 22:00
                  dobrze, ze pytasz, ale nie tu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka