Dodaj do ulubionych

TRENTAL-PROSZE ODPISZCIE!! TO WAZNE

IP: 195.205.222.* 25.06.05, 20:58
witajcie mam pytanie. kto z was stosowal Trental? mnie to przepisali ze
wzgledu na slaby przeplyw krwi do oczu.mam brac to w forme zastrzykow przez
chyba 10dni. czy sa jakies skutki uboczne takiej terapii? jak dlugo, znaczy
sie ile takich kuracji trzeba przeprowadzic? wiem, ze trzeba ja powtarzac co
pol roku, no ale wlasnie jak dlugo?? i co wtedy jesli bede chciala miec
dziecko? czy to nie bedzie mialo wplywu na plod i w ogole na plodnosc? i
wreszcie- ile to kosztuje????? z gory dzieki za odpowiedz.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: malinka Re: TRENTAL-PROSZE ODPISZCIE!! TO WAZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:04
      www.przychodnia.pl/el/leki/leki.php3?lek=2180
      Jak zwykle ciekawi mnie jedno - a dlaczego nie zapytałaś o to wszystko lekarza
      (no, może oprócz ceny)?
      • Gość: trentalka Re: TRENTAL-PROSZE ODPISZCIE!! TO WAZNE IP: 195.205.222.* 26.06.05, 15:04
        malinka- bo jak sie pytam o cokolwiek tych lekarzy to odpowiedz jest zawsze
        jedna- nie wiem. niby wielcy specjalisci... wiec szukam juz informacji w takich
        miejscach jak te. i dzieki za linka
        • Gość: Beata Re: TRENTAL-PROSZE ODPISZCIE!! TO WAZNE IP: *.sggw.waw.pl 26.06.05, 15:12
          Nic nie wiem o trentalu, ale zainteresowała mnie twoja dolegliwość - czy jakoś
          się u Ciebie objawia? Bo jak mam też jakieś niezidentyfikowane problemy
          wzrokowe, niby zaburzenia naczynioskurczowe, które też powodują gorsze
          ukrwienie siatkówki, a objawia się to u mnie tzw. mroczkiem skrzącym (drobne
          iskierki przed oczami na jasnym tle). Od dwóch lat chodzę po okulistach, brałam
          różne leki na rozszerzenie naczyń, ale nikt nie wspomniał nawet o trentalu - co
          to za lek? Z tego, co piszesz, wynika, że dość "poważny". Ja na razie biorę
          tylko magnez i ginkofar forte, więc prawie nic...Pozdrawiam!
          • Gość: trentalka Re: TRENTAL-PROSZE ODPISZCIE!! TO WAZNE IP: 195.205.222.* 26.06.05, 16:04
            Beata- chodzi wlasnie o to ze ja tez za bardzo nie wiem co to za lek.
            dowiedzialam sie ze rewelacyjnych zmian na plus po nim nie ma, ale tez nie
            szkodzi. coz, przynajmniej to. u mnie sie to nie obajawialo nijak, tzn,
            zauwazylam to dopiero przez przypadek kiedy tak dla jaj zakrylam sobie jedno
            oko a potem drugie.. no i wtedy bylo jasne ze nie widze na jedno.tzn widze za
            mgla i rozmazane. masakra. podobno moje oko przez to ze jest niedokrwione i
            niedozywione starzeje sie szybciej. a tak jak juz wspomnialam- co spytam sie
            lekarza, konkretnie czy to sie leczy- odpowiedz jedna nie wiem, nie moge
            odpowiedziec na to pytanie. no i badz tu madra. mam nadzieje jednak ze w moim
            przypadku trental pomoze. coz, kazdy organizm jest inny, co na jednego nie
            dziala na drugiego moze.wiec poki co staram sie byc dobrej mysli. pozdrawiam
    • Gość: Beata Re: TRENTAL-PROSZE ODPISZCIE!! TO WAZNE IP: *.sggw.waw.pl 26.06.05, 16:24
      Dzięki za odpowiedź! Ja też staram się być dobrej myśli - ponoć pozytywne
      myślenie to najważniejsze, choć czasem z tym jest trudno...
    • Gość: trentalka Re: TRENTAL-PROSZE ODPISZCIE!! TO WAZNE IP: 195.205.222.* 26.06.05, 18:08
      trzymam kciuki za pozytywne myslenie nas obu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka