Dodaj do ulubionych

Ale sobie narobiłam !!!

30.07.02, 09:54
Wiem, że to śmieszne, ale właśnie dzisiaj w 15 dniu brania Cyclo-Progynovy,
która jest lekiem dwufazowym, zauważyłam, że pierwszą tabletkę, którą
wzięłam w tym cyklu, była ostatnia tabletka przeznaczona na 21 dzień. No a
dalej brałam zgodnie z kolejnością, czyli w 2 dzień brałam tabletkę z dnia 1
itd. No i nie wiem co teraz robić - czy jest sens kontynuować branie tych
tabletek? No i jaki wpływ może miec moja pomyłka? Najgorsze, że moja lekarka
jest do połowy sierpnia na urlopie dlatego proszę tutaj o radę. Dodam, że
mam 23 lata a Cyclo-Progynowę biorę już 4 miesiąc i jak do tej pory wszystko
było w porządku, no ale nigdy się nie pomyliłam tak jak tym razem.
Obserwuj wątek
    • anna_mrozi Re: Ale sobie narobiłam !!! 30.07.02, 13:22
      wprawdzie nie mogę Ci pomóc, ale może rozwiejesz choć trochę moją niewiedzę;
      Próbuję wrócić do naturalnego cylku po 3 latach Cilestu, okresu nie dostałam, w
      zamian za to - od ginekologa- Proverę na wywołąnie i potem - Cykloprogynova -
      czy ona pomaga? czy to znowy, kolejne sztuczne wspomaganie babskiego organizmu?
      czekam na razie na skutki Provery, zastanawiam się na Cyklo...
      i nad tym czy... zmienić lekarza, w poszukiwnaiu kogoś kto wreszcie potraktuje
      mnie poważnie
      • katbiel Re: Ale sobie narobiłam !!! 30.07.02, 13:48
        Hmmm, nie wiem co Ci napisać, bo podejrzewam, że każdy przypadek jest
        indywidualny. Napiszę Ci więc jak to było u mnie: przez 22 miesiące nie miałam
        okresu, kilka razy dostawałam hormony (nie pamiętam jakie) ale nic nie
        pomagało, po 22 miesiącach dostałam Proverę na wywołanie i dalej nic, dostałam
        Cilest i okres powrócił. Brałam Cilest przez 3 miesiące, a następnie Cyclo-
        Progynovę (teraz 4 miesiąc) no i wszystko jest OK - mam regularny okres itd.
        Tylko teraz to sobie pewnie rozregulowałam wszystko, że nie wiem jak to
        będzie, a najgorsze jest to, że to miał być mój ostatni miesiąc na tych
        hormonach. Tak więc w moim przypadku Cyclo-Progynowa działała bez zarzutu,
        Provera natomiast nie. Jak będzie w Twoim przypadku, sama zobaczysz.
        • rose2 Re: Ale sobie narobiłam !!! 30.07.02, 14:10
          Tak zgadzam sie to nigdy nie wiadomo (co mnie osobiscie lekko zaczyna
          przerazac). Bralam Diane ponad 4 lata (bez zadnych skutkow ubocznych). Teraz
          wymyslilam sobie, ze chce miec dziecko, no i przerwalam. Pierwszy okres pojawil
          sie po 35 dniach ( w tym czasie, na nogach owlosienie troche sie powiekszylo i
          poza tym nic wiecej), niestety drugiego okresu nie dostalam :o( a w ciazy nie
          jestem, w tym wlasnie cyklu moja skora zaczela szalec (nawet bedoc nastolatka
          takich koszmarow nie przezywalam)- nadmienie jednak, ze w tym czasie musialam
          wyjechac do USA i tak naprawde nie wiem co bylo przyczyna braku okresu i
          szalenstwa mojej cery. Po powrocie pobieglam do mojego ginekologa i dostalam na
          wywolanie Primosiston (3x dziennie 1 tbl przez 10 dni), no i okres sie pojawil
          (strasznie bolesny). Teraz od 15 dc do 25 dc mam brac duphaston (chyba tak sie
          to pisze)przez kolejne dwa miesiace...Przy czym lekarz mnie troche zdenerwowal,
          bo jak sie zapytalam o badania hormonalne to mi odpowiedzial, ze w moim wieku
          to nie jest konieczne (???)

PS Cera zaczyna sie poprawiac :o)
    • monika.antepowicz Re: Ale sobie narobiłam !!! 31.07.02, 12:57
      według mnie nie jest to tak poważna pomyłka, która mogłaby wpłynąc na efekty
      leczenie. nNiech Pani dobierze pigułki do końca bez ostatniej tabletki, a
      nastepnie w razie potrzeby po 7 dniowej przerwie rozpocznie kolejne opakowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka