Dodaj do ulubionych

Ciąża!!!!

IP: *.klik.bydgoszcz.pl 04.07.05, 12:41
Jestem w drugim tygodniu ciąży, ale nie mogę urodzić tego dziecka, bo jestem
na to stanowczo za młoda. Czy jest dla mnie jakiś ratunek?
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Ciąża!!!! 04.07.05, 12:42
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=26004154
      ile razy nas jeszcze o tym poinformujesz?
    • invicta1 Re: Ciąża!!!! 04.07.05, 12:46
      Czy jest dla mnie jakiś ratunek?
      lecz się na nogi, na głowę już za późno
      ale do rzeczy: jaki "ratunek"? chcesz aborcji? zastanów się, trzeba było mysleć
      przed, a teraz co? dziecko niczemu nie jest winne
    • Gość: anka Re: Ciąża!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:50
      kilka dni po stosunku i już wiesz,że jesteś w ciąży?
      ty tak na wszelki wypadek już kombinujesz?
    • troijnis Re: Ciąża!!!! 04.07.05, 12:53
      za młoda na urodzenie a na sex nie za młoda wink Nie chcę moalizować ale jak się
      jest takim dorosłym to trzeba myśleć!
      • Gość: ona Re: Ciąża!!!! IP: *.klik.bydgoszcz.pl 04.07.05, 13:00
        Sex a macieżyństwo to dwie inne spracy. Nie znaczy to, że dziewczyna, która
        rozpoczęła współzycie może być już gotowa do roli matki. Do bycia matką trzeba
        dojrzeć, stać się odpowiednio odpowiedzialnym. A wpadka każdemu mogła się
        zdarzyć i to wcale nie była moja bezmyślność. Wiem, że dziecko nie jest niczemu
        winne, ale jak ono by się wuchowywało mając matkę, która jest jeszcze
        nastolatką? Myślałam, że na tym forum mozna otrzymac jakieś dobre rady, może
        pocieszenie, ale widzę, ze tutaj wszyscy są najmądzrzejśi i nie popełnili w
        życiu żadnych błędów. No cóż widocznie niektórzy potrafią tylko krytykować
        innych, bez krytycznego spojrzenia na siebie!!!!
        • troijnis Re: Ciąża!!!! 04.07.05, 13:03
          Nie chciałam Cię urazić ale wiesz co, mam wrażenie że nie chcesz tego
          dzidziusia. Poczytałam sobie wcześniej kilka rozpaczliwych wypowiedzi kobiet
          które nie moga mieć dziecka i dlatego tak zareagowałam. Uważam że wpadka wpadką
          ale zamiast rozpaczać pomyśl logicznie czy jest jakieś wyjście z Twojej
          sytuacji. Może to jednak nie jest tragedia. Może ojciec dziecka to jednak ten
          jedyny i wszystko dobrze się skończy. Moje koleżanki z czasów szkolnych któe
          mają już dorosłe dzieci mówią że teraz się cieszą bo gdy inne zajęte pracą
          trzęsą się nad maleństwem one maja już to za sobą i są szczęśliwe choć
          kilkanaście lat temu były zagubione i wystraszone. Pomyśl w jakiej jesteś
          sytuacji i na kogo możesz liczyć. Może wcale nie jest tragicznie!
          • invicta1 Re: Ciąża!!!! 04.07.05, 13:27
            a ja chciałam urazić-też miałam naście lat i nigdy nie srałam w majtki czy
            zaszłam w niechcianą ciążę-zwyczajnie nie współżyłam; zaczęłam na studiach
            licząc się z ewentualną ciąża
            trzeba mieć szacunek dla ludzkiego życia!
        • an_ni tak to forum dla madrych i najmadrzejszych 04.07.05, 13:24
          czyli juz wiesz co masz zrobic?
        • Gość: Mumu nie łam się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:39
          > Sex a macieżyństwo to dwie inne spracy. Nie znaczy to, że dziewczyna, która
          > rozpoczęła współzycie może być już gotowa do roli matki

Ale powinna się liczyć z taką ewentualnością. Moja prywatna opinia (nie bierz tego do siebie i nie obrażaj się!) jest taka, że nie nalezy rozpoczynać wpsółżycia, o ile nie jesteśmy pewne, że
          - facet nada się na ojca
          - a jeśli nawet nie, to przynajmniej jesteśmy w sytuacji, że urodzenie dziecka nie będzie katastrofą.

Ale skoro już się stało, cóż, czas na odpowiedzialność przyszedł teraz. Czeka Cię konieczność szybkiego dorośnięcia. Nie zakładaj z góry, że sobie nie poradzisz. Na razie jesteś przerażona - nie dziwię się, też bym była. Przede wszystkim musi się dowiedzieć ojciec dziecka i rodzice obu stron. A potem przyjdzie czas, na martwienie się, co dalej.
        • virgin_black Re: Ciąża!!!! 04.07.05, 18:40
          "Nie znaczy to, że dziewczyna, która
          rozpoczęła współzycie może być już gotowa do roli matki"
          - tak, to dokładnie TO znaczy. jesli decydujesz sie na wspolzycie, to
          dopuszczasz mozliwosc, ze antykoncepcja zawiedzie.
    • mar_kotka Re: różne oblicza jednego ratunku 04.07.05, 12:56
      Gość portalu: ona napisał(a):
      ale nie mogę urodzić tego dziecka, bo jestem
      > na to stanowczo za młoda. Czy jest dla mnie jakiś ratunek?

kiedyś pewnie napiszesz rozpaczliwy wątek
      nie mogę urodzić dziecka chociaż chcę...Czy jest dla mnie jakiś ratunek?

• Gość: gosia Re: odwagi IP: 213.195.181.* 04.07.05, 14:06
      dziewczyny takie posty w stylu" tzreba było myśleć przed" nie zawiele moga pomóc.ona chce pocieszeni i porady ,a nie moralizatorstwa. A tak naprawde to ,żadna z was nie jak by sie zachował a wpodobniej sytuacji.
      Kochana "ona" Wie,ze aborcja wydaje cie sie najrozsądniejszym wyjsciem bo:
      - jestes za młoda
      - jeszcze zycie przed tobą
      - to nie tak miała być
      - jak ty sobie dasz rade
      - moze boisz sie samotności
      Ale to wsztstko wydaje sie teraz o wiele trudniejsz niz jestw rzeczywistosci. Bez względu na to jakiego wykonsz wyboru to juz nigdy nic nie będzie tak samo. Wiedz jedno,ze aborcja to nie jest jakis tam zabiego, to jest jak gwałt na twojej intymnosci tego sie nigdy nie zapomina. jeśli cchcesz pogadac z dziwczynami,które maja doświadczenia w tej kwesti to zaprszam na forum aborcja ( f.prywatne- dziecko- aborcja) Trzymaj sie ciepło i odwagi
    • cesaria2 Re: Ciąża!!!! 04.07.05, 17:03
      Obys dziewczyno nie zalowala swojej decyzji. Ty to nazywasz bledem, a prawda
      jest taka, że popelnisz przestepstwo, jakkolwiek bys tego nie usprawiedliwiala.
      I to nie jest kwestia tyko prawna, ale przede wszystkim moralna.Jezeli chcesz z
      tym zyc - twoja sprawa. Pojscie na latwizne niczego ci nie ulatwi, moze
      urrudni. Wiele kobiet po aborcji juz nie moglo zajsc w ciaze, swoja szanse
      przegraly. Obys nie zalowala!
    • Gość: fafik Re: Ciąża!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 19:16
      tu ci pomogą
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=191
      • uunnii Re: Ciąża!!!! 04.07.05, 20:01
        To kazda z Was wspolzyje tylko w celach splodzenia potomka??
        Bardzo Ci wspolczuje. Tez wiele razy przezywalam koszmar ze spozniajacym sie
        okresem. WQiem, ty juz wiesz, a ja zylam w niepewnosci.
        My nie powinnysmy Ci radzic, to powinna byc Twoja decyzja. Pamietaj tylko tym
        razem o kosekwencjach...
        • Gość: xs Re: Ciąża!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 08:34
          > To kazda z Was wspolzyje tylko w celach splodzenia potomka??

Oj uunnii, uunnii. Jasne, że nie. Ale każda z wypowiadających się tu dziewczyn
          na pewno liczy się z możliwością zajścia w ciążę! Kwestia odpowiedzialności.
          Żadna metoda antykoncepcyjna nie daje 100% pewności i bezpieczeństwa. Dlatego
          zgadzam się w pełni z opiniami jakie przeczytałam wyżej. Dorosła do seksu, ale
          nie do macierzyństwa? - Bzdura. Żeby było jasne, też zdarzyło mi się jak
          piszesz żyć w niepewności, też podejrzewałam ciążę w nienajlepszym ku temu
          momencie. Ale idąc razem do łóżka i ja i mój chłopak liczyliśmy się z taką
          możliwością. Wiedzieliśmy, że kosztem starconej, jak wielu mówi w takich
          sytuacjach młodości, kosztem wielu wyrzeczeń, może też kosztem zaczętych
          studiów, z nieocenioną, ogromną pomocą rodziców urodzę i wychowamy. Razem
          poszliśmy do ginekologa i na usg. W ciąży nie byłam, na szczęście. Jeszcze raz
          powtarzam - kwestia odpowiedzialności. Dlatego wybacz, ale nie współczuję
        • lilith76 Re: Ciąża!!!! 05.07.05, 09:22
          > Tez wiele razy przezywalam koszmar ze spozniajacym sie
          > okresem. WQiem, ty juz wiesz, a ja zylam w niepewnosci

ale zabezpieczałaś się u licha. dojrzałość polega na minimalizowaniu ryzyka
          wpadki.
          • anusia202 Re: Ciąża!!!! 05.07.05, 11:07
            to prowokacja jakas i tyle
            • Gość: M Re: Ciąża!!!! IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 16:21
              Ale przeciez czasem slyszy sie o wpadkach, pomimo uzywania gumek albo pigulek,
              albo innych rzeczy. Dlatego powtorze pytanie do autorki watku: zabezpieczylas
              sie jakkolwiek i mimo to zaszlas w ciaze?
    • zlotoslanos Re: Ciąża!!!! 06.07.05, 16:55
      Drugi taki sam wątek?Czytałam to samo i już pytałam a tu nie widzę:skąd ta
      pewność,że jesteś w ciąży.2 tydz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka