Dodaj do ulubionych

odstawiam cerazzette

11.07.05, 21:47
Dziewczyny,
w związku z tym, iż nie karmię już od 2 tygodni, a mam ostatnią tabletkę
cerazzette - i tu są moje pytanie, może mi doradzicie?:
jak mam przejść na normalne tabletki antykoncepcyjne? czy tak z marszu,
nastepnego dnia po skończonym opakowaniu cerazzette? czy czekać na pojawienie
się miesiączki i zacząć tak jak jest w dawkowaniu tzn. przyjąć od 5 dnia cyklu
przez 21 dni?

SPRAWA pilna!
Obserwuj wątek
    • mamsia1981 Re: odstawiam cerazzette 11.07.05, 22:15
      Ja niedawno odstawiałam cerazette.Lekarz polecił 3 cykle bez pigułek i dopiero
      wtedy pomyśleć o antykoncepcji hormonalnej.
      Pozdrawiam
    • penelina Re: odstawiam cerazzette 11.07.05, 22:20
      Beata, ode mnie już wieszsmile

Heh, ciekawe, gdzie podział się wątek z Niemowlaka???
      • beata2005 Re: odstawiam cerazzette 11.07.05, 23:24
        Penn, dziękuję..zdążyłam przeczytać. Dziękuję serdecznie za odpowiedź. smile
        • agnieszka3613 Re: odstawiam cerazzette 12.07.05, 11:28
          A propo Cerazette. Może mi podpowiecie. Kiedyś, tzn. zanim zaszłam w ciąże i
          urodziłam to brałam Rigevidon. Miałam trochę przy tym kłopotów z ciśnieniem.
          Teraz chciałam zacząć coś brać i poszłam do lekarza. Czytałam gdzieś, że w moim
          przypadku/36 lat, palę papierosy i mam kłopoty z serduchem/ właśnie najlepsze
          byłyby Cerazette. I tak tez zasugerowałam lekarzowi. Nie chciał dać mi recepty
          chyba, że napiszę oświadczenie, że biorę to na własną odpowiedzialność.
          Zasugerował wkładkę ale ja się nie mogę zdecydować na nią. Co wy na to?
          • sonnja1 Re: odstawiam cerazzette 12.07.05, 21:54
            agnieszka3613 napisała:

> A propo Cerazette. Może mi podpowiecie. Kiedyś, tzn. zanim zaszłam w ciąże i
            > urodziłam to brałam Rigevidon. Miałam trochę przy tym kłopotów z ciśnieniem.
            > Teraz chciałam zacząć coś brać i poszłam do lekarza. Czytałam gdzieś, że w
            moim
            >
            > przypadku/36 lat, palę papierosy i mam kłopoty z serduchem/ właśnie najlepsze
            > byłyby Cerazette. I tak tez zasugerowałam lekarzowi. Nie chciał dać mi
            recepty
            > chyba, że napiszę oświadczenie, że biorę to na własną odpowiedzialność.
            > Zasugerował wkładkę ale ja się nie mogę zdecydować na nią. Co wy na to?

Boszsz...
            masz powyzej 35 lat, palisz papierosy, masz klopoty z sercem i chcesz brac
            tabletki antyk.?
            Albo nie masz pojecia o antykoncepcji hormonalnej albo szukasz klopotow. Innej
            mozliwosci tu nie ma.
    • motylwodny Re: odstawiam cerazzette 12.07.05, 12:33
      następna głupia
      • agnieszka3613 motylwodny 12.07.05, 21:45
        Jak to było do mnie to wypraszam sobie!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka