Dodaj do ulubionych

Parcie na mocz

12.07.05, 17:08
Od rana odczuwam ciągłe parcie na mocz, bez konkretnej potrzebey. Nic mi się
nie chce, ale cały czas boli mnie w dolle brzucha. Co to może byc?
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: Parcie na mocz 12.07.05, 17:14
      na przyklad zapalenie pęcherza
      • jab5 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 21:50
        No własnie tego obawiam sie, jakie są objawy?
        • zaba_pelagia Re: Parcie na mocz 12.07.05, 21:56
          a wyszukiwarka na urlopie?
          serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51175,,,,37394172,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html
    • lizzy_82 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:10
      Objawy to częste parcie na pęcherz, ból przy siusianiu, pieczenie, krew w moczu. Przez parę dni nie kąp się w bardzo gorącej wodzie, bo mozesz sobie to pogorszyć. Najlepiej idź do lekarza. Przepisze Ci coś odpowiedniego. Ja przechodziła zapalenie pęcherza i wtedy lekarz przepisał mi: Urosept i zioła Urosan. Lekarz kazał mi zrezygnować z bardzo gorących i gorących kąpieli. PO tygodniu mi przeszło.
      Dobrą radą na zapalenie pęcherza są ciepłe kompresy na brzuch.
      Dużo zdrówka życzę!!
      • jab5 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:13
        Dzieki za informacje. moje dolegliwości jeszcze nie są znyt dotkliwe. Dziś na
        razie zrobię sobie kompresik, jutro kupię jakieś leki ,a jak nie przejdzie,
        pójdę do lekarza.
        • zaba_pelagia Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:14
          nie kupuj sobie jakiś leków, tylko zacznij poranek od zbadania moczu
          • lizzy_82 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:16
            zaba_pelagia napisała:

> nie kupuj sobie jakiś leków, tylko zacznij poranek od zbadania moczu

zaba_pelagia ma rację zrób sobie badanie moczu i idź do lekarza.Zaesze lepiej dmuchać na zimne, no lub nie tak zimnesmile
            • jab5 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:19
              To chyba rzeczywiście najlepsze wyjście, ale ja mam nadzieję, że jutro będzie
              lepiej i mi przejdzie. Nie może tak byc?
              • zaba_pelagia Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:21
                a co ci szkodzi zrobić badanie moczu za 12 zł?
                kiedy ostatnio takie robiłaś?
              • lizzy_82 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:22
                jab5 napisała:

> To chyba rzeczywiście najlepsze wyjście, ale ja mam nadzieję, że jutro będzie
                > lepiej i mi przejdzie. Nie może tak byc?
                Tego Ci życzę. Tylko pamiętaj nie za gorący te nkompresiksmile
              • Gość: martta_k Re: Parcie na mocz IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 12.07.05, 22:24
                jab5 napisała:

> To chyba rzeczywiście najlepsze wyjście, ale ja mam nadzieję, że jutro będzie
                > lepiej i mi przejdzie. Nie może tak byc?

ja tam bym poszła od razu do lekarza, jak byłam młodsza to tez zbagatelizowalam
                takie objawy i morał z tego taki ze do dzis mam problemy z pecherzem, moja
                kolezanka równiez sobie to olała - trafiła na ostry dyzur bo nie mogła w ogóle
                chodzic, a dziennie połykała na ból całe opakowanie no-spy, lepiej tego nie
                bagatelizuj, bo jak masz jakies bakterie to samo tak nie przejdzie a może byc
                jeszcze gorzej
                • lizzy_82 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:31
                  Gość portalu: martta_k napisał(a):

> jab5 napisała:
                  >
                  > > To chyba rzeczywiście najlepsze wyjście, ale ja mam nadzieję, że jutro bę
                  > dzie
                  > > lepiej i mi przejdzie. Nie może tak byc?
                  >
                  > ja tam bym poszła od razu do lekarza, jak byłam młodsza to tez zbagatelizowalam
                  >
                  > takie objawy i morał z tego taki ze do dzis mam problemy z pecherzem, moja
                  > kolezanka równiez sobie to olała - trafiła na ostry dyzur bo nie mogła w ogóle
                  > chodzic, a dziennie połykała na ból całe opakowanie no-spy, lepiej tego nie
                  > bagatelizuj, bo jak masz jakies bakterie to samo tak nie przejdzie a może byc
                  > jeszcze gorzej
                  Lepiej iść co Ci szkodzi!!Pamiętaj, że ZDROWIE JEST NAJWAŻNIEJSZE!! !! !! !
                  • Gość: martta Re: Parcie na mocz IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 13.07.05, 11:31
                    no więc byłam u gina, u nefrologa, do urologa jak sie dostane za poł roku to
                    bedzie dobrze... ale lekarze mówia ze badania i wszystko jest ok wiec
                    zastanawiam sie czy to czasem ja juz sama psychicznie nie wywołuje tego
                    ciągłego sikania,
                    a tak z innej beczki czy endometrioza moze powodowac ciągłe sikanie???
                • jab5 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:32
                  Ale teraz już prawie nie boli, tylko w łąszinece jeszce odczuwam.Boje sie
                  leczenia, leków, bo ostatnio często jestem chora. Mam już dośc antybiotyków.
                  • lizzy_82 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:45
                    jab5 napisała:

> Ale teraz już prawie nie boli, tylko w łąszinece jeszce odczuwam.Boje sie
                    > leczenia, leków, bo ostatnio często jestem chora. Mam już dośc antybiotyków.
                    Mnie też nie bolało po 5- 6 godzinach. A potem było wielkie BOOM jak się wykąpałam. A ja chciałam się tylko wygrzać. Lepiej idź do lekarza. Prawie napewno nie przepisze Ci antybiotyku. Mi przepisała lekarka:Urosept i zioła Urosan. Pamiętaj, że zawsze możesz poprosić o to by nie przpisywał Ci antybiotyku.
                    ZDROWIE TO PODSTAWA>
                    • jab5 Re: Parcie na mocz 13.07.05, 10:48
                      cześc,dzisiaj czuję sia fatalnie, ogólne osłabieniee. Poszłam do lekarza.
                      Dostałam amotaks.To wszytsko!
      • ewikma Re: Parcie na mocz 13.07.05, 20:21
        też mialam podobne objawy.w końcu jak wyladowałam u urologa dowiedziałam sie co
        mi dolega.zrob sobie badanie moczu,ja mialam posiew moczu i wyszło czarno na
        białym co jest...
        • jab5 Re: Parcie na mocz 14.07.05, 10:57
          No teraz to jestem przerazona! Co to jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka