jab5 12.07.05, 17:08 Od rana odczuwam ciągłe parcie na mocz, bez konkretnej potrzebey. Nic mi się nie chce, ale cały czas boli mnie w dolle brzucha. Co to może byc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jab5 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 21:50 No własnie tego obawiam sie, jakie są objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Parcie na mocz 12.07.05, 21:56 a wyszukiwarka na urlopie? serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51175,,,,37394172,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy_82 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:10 Objawy to częste parcie na pęcherz, ból przy siusianiu, pieczenie, krew w moczu. Przez parę dni nie kąp się w bardzo gorącej wodzie, bo mozesz sobie to pogorszyć. Najlepiej idź do lekarza. Przepisze Ci coś odpowiedniego. Ja przechodziła zapalenie pęcherza i wtedy lekarz przepisał mi: Urosept i zioła Urosan. Lekarz kazał mi zrezygnować z bardzo gorących i gorących kąpieli. PO tygodniu mi przeszło. Dobrą radą na zapalenie pęcherza są ciepłe kompresy na brzuch. Dużo zdrówka życzę!! Odpowiedz Link Zgłoś
jab5 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:13 Dzieki za informacje. moje dolegliwości jeszcze nie są znyt dotkliwe. Dziś na razie zrobię sobie kompresik, jutro kupię jakieś leki ,a jak nie przejdzie, pójdę do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:14 nie kupuj sobie jakiś leków, tylko zacznij poranek od zbadania moczu Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy_82 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:16 zaba_pelagia napisała: > nie kupuj sobie jakiś leków, tylko zacznij poranek od zbadania moczu zaba_pelagia ma rację zrób sobie badanie moczu i idź do lekarza.Zaesze lepiej dmuchać na zimne, no lub nie tak zimne Odpowiedz Link Zgłoś
jab5 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:19 To chyba rzeczywiście najlepsze wyjście, ale ja mam nadzieję, że jutro będzie lepiej i mi przejdzie. Nie może tak byc? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:21 a co ci szkodzi zrobić badanie moczu za 12 zł? kiedy ostatnio takie robiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy_82 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:22 jab5 napisała: > To chyba rzeczywiście najlepsze wyjście, ale ja mam nadzieję, że jutro będzie > lepiej i mi przejdzie. Nie może tak byc? Tego Ci życzę. Tylko pamiętaj nie za gorący te nkompresik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta_k Re: Parcie na mocz IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 12.07.05, 22:24 jab5 napisała: > To chyba rzeczywiście najlepsze wyjście, ale ja mam nadzieję, że jutro będzie > lepiej i mi przejdzie. Nie może tak byc? ja tam bym poszła od razu do lekarza, jak byłam młodsza to tez zbagatelizowalam takie objawy i morał z tego taki ze do dzis mam problemy z pecherzem, moja kolezanka równiez sobie to olała - trafiła na ostry dyzur bo nie mogła w ogóle chodzic, a dziennie połykała na ból całe opakowanie no-spy, lepiej tego nie bagatelizuj, bo jak masz jakies bakterie to samo tak nie przejdzie a może byc jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy_82 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:31 Gość portalu: martta_k napisał(a): > jab5 napisała: > > > To chyba rzeczywiście najlepsze wyjście, ale ja mam nadzieję, że jutro bę > dzie > > lepiej i mi przejdzie. Nie może tak byc? > > ja tam bym poszła od razu do lekarza, jak byłam młodsza to tez zbagatelizowalam > > takie objawy i morał z tego taki ze do dzis mam problemy z pecherzem, moja > kolezanka równiez sobie to olała - trafiła na ostry dyzur bo nie mogła w ogóle > chodzic, a dziennie połykała na ból całe opakowanie no-spy, lepiej tego nie > bagatelizuj, bo jak masz jakies bakterie to samo tak nie przejdzie a może byc > jeszcze gorzej Lepiej iść co Ci szkodzi!!Pamiętaj, że ZDROWIE JEST NAJWAŻNIEJSZE!! !! !! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta Re: Parcie na mocz IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 13.07.05, 11:31 no więc byłam u gina, u nefrologa, do urologa jak sie dostane za poł roku to bedzie dobrze... ale lekarze mówia ze badania i wszystko jest ok wiec zastanawiam sie czy to czasem ja juz sama psychicznie nie wywołuje tego ciągłego sikania, a tak z innej beczki czy endometrioza moze powodowac ciągłe sikanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
jab5 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:32 Ale teraz już prawie nie boli, tylko w łąszinece jeszce odczuwam.Boje sie leczenia, leków, bo ostatnio często jestem chora. Mam już dośc antybiotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy_82 Re: Parcie na mocz 12.07.05, 22:45 jab5 napisała: > Ale teraz już prawie nie boli, tylko w łąszinece jeszce odczuwam.Boje sie > leczenia, leków, bo ostatnio często jestem chora. Mam już dośc antybiotyków. Mnie też nie bolało po 5- 6 godzinach. A potem było wielkie BOOM jak się wykąpałam. A ja chciałam się tylko wygrzać. Lepiej idź do lekarza. Prawie napewno nie przepisze Ci antybiotyku. Mi przepisała lekarka:Urosept i zioła Urosan. Pamiętaj, że zawsze możesz poprosić o to by nie przpisywał Ci antybiotyku. ZDROWIE TO PODSTAWA> Odpowiedz Link Zgłoś
jab5 Re: Parcie na mocz 13.07.05, 10:48 cześc,dzisiaj czuję sia fatalnie, ogólne osłabieniee. Poszłam do lekarza. Dostałam amotaks.To wszytsko! Odpowiedz Link Zgłoś
ewikma Re: Parcie na mocz 13.07.05, 20:21 też mialam podobne objawy.w końcu jak wyladowałam u urologa dowiedziałam sie co mi dolega.zrob sobie badanie moczu,ja mialam posiew moczu i wyszło czarno na białym co jest... Odpowiedz Link Zgłoś
jab5 Re: Parcie na mocz 14.07.05, 10:57 No teraz to jestem przerazona! Co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś