Dodaj do ulubionych

doraźna antykoncepcja

IP: *.pentor.com.pl 18.07.01, 11:24
Pani doktór, czy moze PAni mi napisać swoja opinię na temat lekarstwa: POSTINOR? Czy po nim s
jakies skutki uboczne, pogorszenie sie stanu cery, bóle brzucha podczas późniejszych miesiączek,
czy może jakies inne?
Błagam!
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: doraźna antykoncepcja IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 13:22
      Wydaje mi się, że postinor nie jest lekarstwem. Jest to tzw.tabletka
      antykoncepcyjna po stosunku, awaryjna i nie może być stosowana systematycznie,
      zawiera bowiem bardzo dużą dawkę hormonów.
      • Gość: ajka Re: doraźna antykoncepcja IP: *.pentor.com.pl 18.07.01, 15:59
        tak, przejęzyczyłam się, to nie jest lekarstwo, własnie ją zażyłam i nie wiem czy potem moge mieć
        jakieś uboczne skutki, dziękuję za pomoc!
        • monika.antepowicz Re: doraźna antykoncepcja 18.07.01, 23:42
          Tak! Po zażyciu postinoru rozregulowuje się cykl i może przesunąc sie owulacja.
          NALEŻY PAMIĘTAĆ O SKUTECZNEJ OCHRONIE PRZED CIĄŻĄ DO KOŃCA CYKLU, W KTÓRYM
          PRZYJĘLA PANI POSTINOR.
          Czasem może nieoczekiwanie pojawić sie obfite krwawiwenie przed terminem
          spodziewanej miesiaczki, lub miesiączka moze się opóźnic.
          Nie jest to tak duŻa dawka, by spowodować kłopoty z cerą , ale po przyjeciu jej
          mogą wystąpić nudnosci i wymioty (jesli zostanie zwymiotowana przed upływem 4
          godzin, to należy tabletke przyjacv ponownie)MA
          • Gość: ajka Re: doraźna antykoncepcja IP: *.pentor.com.pl 19.07.01, 09:11
            dziękuję Pani doktór bardzo za odpowiedź. Teraz moge być spokojna. Myślałam, że to jest jakiś
            wynalazek, a jednak dużo osób go zna. Jeszcze raz dziękuje, będę uważać, to pewne.
            Miłej pracy!
          • Gość: ajka Re: doraźna antykoncepcja IP: *.pentor.com.pl 19.07.01, 09:14
            nie miałam nudności, dlatego myślę, że dwie tabletki co 12 godzin, które spożyłam, powinny
            wystarczyć. Jeszcze raz - ogromne dzięki!
    • Gość: ajka POMOCY!!!pigułka na doraźną antykoncepcję IP: *.pentor.com.pl 20.07.01, 11:50
      kiedy mozna sie po niej spodziewać miesiączki, jest to dla mnie ważne, bo nie wiem na kiedy planowac usuwanie
      nadżerki
      Pomocy!
      • monika.antepowicz Re: POMOCY!!!pigułka na doraźną antykoncepcję 20.07.01, 23:02
        No i to jest to, o czym mówiłam! Miesiączka może wystapić wczesniej może się
        opóźnić o około 10 dni ( wtedy bezpieczniej na wszelki wypadek wykonać test
        ciążowy)Może tez być o czasie.
        Trudno przewidzieć!MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka