Dodaj do ulubionych

Ból zęba !!! POMOCY!!!!!

29.07.05, 21:49
Dziewczyny macie jakieś dobre sposoby na ból zęba? sposob z klamka i nitką
odpada, dobry dentysta również (z racji godziny). Wzięłam tabletke i niby
troszke mniej boli ale długo nie podziała. Potem pewnie wściekne się z bólu!!
Z góry WIEEELKIE dzięki za odp!
Obserwuj wątek
    • Gość: mewa Re: Ból zęba !!! POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 21:53
      rozgnieć i przyłóz gożdzika- powinno pomócsmile
    • Gość: mis z okienka Re: Ból zęba !!! POMOCY!!!!! IP: 172.28.252.* 29.07.05, 22:26
      naprawdę nie masz w okolicy pogotowia stomatologicznego?
      • Gość: Gośka Re: Ból zęba !!! POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 08:49
        najlepszym sposobem jest nie dopuszczać do takich ubytków w zębach leczyć już
        najmniejsze dziurki
        • Gość: marta Re: Ból zęba !!! POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:29
          Ale wiesz, czasem nawet zdrowe z zewnątrz zęby moga robić nieoczekiwane cyrki.
          Np. kiedy coś się dzieje z korzeniem. Ja miałam takie 2 historie, pomimo że w
          dokładnie tym samym czasie byłam pod stałą opieką swojego dentysty.
    • Gość: marta Re: Ból zęba !!! POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:33
      Do oxy_gen_86:
      Leć do apteki i kup tabletki przeciwzapalne (zawierajace np. ibuprofen). Możesz
      też popytać o tabletki o przedłużonym działaniu (wtedy rzadziej łykasz kolejne
      tabletki). A tabletki zawierajac eparacetamol (np. Apap, Codipar) nie pomagają
      na ból zębów ponieważ nie są przeciwzapalne, nawet ich nie bierz.
      Ja bym podzwoniła po prywatnych dentystach - prywatni przyjmą nawet w sobotę
      jeśli np. mają praktykę u siebie w domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka