Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:22 Jak to wygląda, czy jest bolesne i bardzo drogie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: usuwanie kamienia nazębnego 04.08.05, 08:31 normalnie - za pomoca ultradzwiekow albo przyrzadami recznymi stomatolog sciaga kamien i osady z zebów a cena zalezy od gabinetu Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: usuwanie kamienia nazębnego 04.08.05, 08:57 w niektorych gabinetach placisz za usluge niezaleznie od ilosci pracy, w innych za czas poswiecony twoim zebom w warszawie to okolo 100 pln. czy boli - raczej nie choc jesli ktos ma wrazliwe zeby czy dziasla to moze byc nieprzyjemne. nieprzyjemny jest tez sam dzwiek taki sam jak przy borowaniu) ciezko przekonac samego siebie ze nie bedzie bolec bo mozg sadzi co innego) zazwyczaj etapow jest kilka - czyszczenie specjalna pasta, usuwanie kamienia narzedziem, czyszczenie specjalnymi paskami fragmentow miedzy zebami, dmuchanie powietrzem i szorowanie woda slowem cala masa atrakcji ktora moze trwac kolo godziny) Odpowiedz Link Zgłoś
asiaijuz Re: usuwanie kamienia nazębnego 04.08.05, 09:11 ja mialam czyszczony kamien nazebny juz dawno, wiec kosztow nie pamietam,ale z tego co kojarze, to dentysta czyscil mi zeby woda pod cisnieniem - malutenkim (znikomym wrecz) strumyczkiem, ale nie ma problemu, bo z boku daja "zasawke" na ta wode. mnie nie bolalo. Odpowiedz Link Zgłoś
virridi Re: usuwanie kamienia nazębnego 04.08.05, 09:13 Ja chodzę co pół roku na usuwanie kamienia i piaskowanie - płacę ok 80 zł. Rzeczywiście przy nadwrażliwych zębach może zaboleć, ale skoro ja to wytrzymuję bez mrugnięcia okiem, a normalnie to u dentysty od razu wołam o znieczulenie, to nie musisz się obawiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: usuwanie kamienia nazębnego IP: *.chello.pl 04.08.05, 10:45 Jesli jestes ubezbieczona i masz ksiazeczke rum, to w gabinetach NFZ masz prawo raz w roku skorzystac (w ramach ubezpieczenia) z usowania zlogow nazebnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: usuwanie kamienia nazębnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:09 a tego nie wiedziałam, iż raz w roku mogę to zrobić przez NFZ. I też przy pomocy ultradźwieków, czy to jest tylko skrobanie ręczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: usuwanie kamienia nazębnego IP: *.chello.pl 04.08.05, 18:09 niestety tylko skrobanie reczne.- ale zawsze warto skorzystac Odpowiedz Link Zgłoś
smarkula NFZ - za darmo! 04.08.05, 19:13 Dzisiaj własnie miałam, ha i nawet ultradźwiękiem. Nic nie zapłaciłam bo pani dentystka powiedzizała, że to na NFZ. Boleć nie bolało. Teraz mam piękne ząbki, szczerzę się do lustra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: usuwanie kamienia nazębnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:18 gdzie smarkula zrobiłaś to za darmo??? ja jestem z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś