Dodaj do ulubionych

usuwanie kamienia nazębnego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:22
Jak to wygląda, czy jest bolesne i bardzo drogie?
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: usuwanie kamienia nazębnego 04.08.05, 08:31
      normalnie - za pomoca ultradzwiekow albo przyrzadami recznymi stomatolog sciaga
      kamien i osady z zebów
      a cena zalezy od gabinetu
      • blue.berry Re: usuwanie kamienia nazębnego 04.08.05, 08:57
        w niektorych gabinetach placisz za usluge niezaleznie od ilosci pracy, w innych
        za czas poswiecony twoim zebomsmile w warszawie to okolo 100 pln.
        czy boli - raczej nie choc jesli ktos ma wrazliwe zeby czy dziasla to moze byc
        nieprzyjemne. nieprzyjemny jest tez sam dzwiek taki sam jak przy borowaniusmile)
        ciezko przekonac samego siebie ze nie bedzie bolec bo mozg sadzi co innegosmile)
        zazwyczaj etapow jest kilka - czyszczenie specjalna pasta, usuwanie kamienia
        narzedziem, czyszczenie specjalnymi paskami fragmentow miedzy zebami, dmuchanie
        powietrzem i szorowanie wodasmile slowem cala masa atrakcji ktora moze trwac kolo
        godzinysmile)
        • asiaijuz Re: usuwanie kamienia nazębnego 04.08.05, 09:11
          ja mialam czyszczony kamien nazebny juz dawno, wiec kosztow nie pamietam,ale z
          tego co kojarze, to dentysta czyscil mi zeby woda pod cisnieniem - malutenkim
          (znikomym wrecz) strumyczkiem, ale nie ma problemu, bo z boku daja "zasawke" smile
          na ta wode. mnie nie bolalo.
    • virridi Re: usuwanie kamienia nazębnego 04.08.05, 09:13
      Ja chodzę co pół roku na usuwanie kamienia i piaskowanie - płacę ok 80 zł.
      Rzeczywiście przy nadwrażliwych zębach może zaboleć, ale skoro ja to wytrzymuję
      bez mrugnięcia okiem, a normalnie to u dentysty od razu wołam o znieczulenie,
      to nie musisz się obawiać smile
    • Gość: magda Re: usuwanie kamienia nazębnego IP: *.chello.pl 04.08.05, 10:45
      Jesli jestes ubezbieczona i masz ksiazeczke rum, to w gabinetach NFZ masz prawo
      raz w roku skorzystac (w ramach ubezpieczenia) z usowania zlogow nazebnych.
    • Gość: ania Re: usuwanie kamienia nazębnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:09
      a tego nie wiedziałam, iż raz w roku mogę to zrobić przez NFZ. I też przy
      pomocy ultradźwieków, czy to jest tylko skrobanie ręczne?
      • Gość: magda Re: usuwanie kamienia nazębnego IP: *.chello.pl 04.08.05, 18:09
        niestety tylko skrobanie reczne.- ale zawsze warto skorzystac
    • smarkula NFZ - za darmo! 04.08.05, 19:13
      Dzisiaj własnie miałam, ha i nawet ultradźwiękiem. Nic nie zapłaciłam bo pani
      dentystka powiedzizała, że to na NFZ. Boleć nie bolało. Teraz mam piękne ząbki,
      szczerzę się do lustra smile
    • Gość: ania Re: usuwanie kamienia nazębnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:18
      gdzie smarkula zrobiłaś to za darmo???
      ja jestem z Warszawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka