Dodaj do ulubionych

prezerwatywa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 17:39
dziewczyny,

czy mozna polegac na samej prezerwatywie, nie moge brac tabletek, wkladka
odpada, globulki malo skuteczne.
zaczynam wspolżycie i mam ogromne wątpliowści bo w żadnym razie nie mogę miec
dziecka. mam ogromny lęk przed zajsciem w ciąże, podpowiedzcie mi czy
prezerwatywa wystarczy?

dziękuję za ew. odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: sheep__ Re: prezerwatywa IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.08.05, 17:50
      Powiem Ci tak. Ja również nie mogę stosować antykoncepcji hormonalnej, a nawet
      jeśli - nie zdecydowałabym się na nią. W chwili obecnej od ponad roku stosuję
      tylko prezerwatywy. Jeśli są zakładane we właściwy sposób, przestrzegane są
      inne środki ostrożności (nie przenoszenie spermy na palcach) to jak najbardziej
      są skuteczne. Wiele kobiet im ufa i naprawdę nie zachodzą one w ciążę. Jeśli
      się obawiasz to dla dodatkowego "komfortu psychicznego" używajcie tych ze
      środkiem plemnikobójczym. Aha, zdarza się, że czasem może pęknąć (naprawdę
      rzadko, ale czasem się trafia, mi osobiście raz z powodu złego nawilżenia),
      wówczas pamiętaj, że sprawę ratuje antykoncepcja po.
      Poza tym zaufaj. Ja zaufałam, dzięki temu nie muszę przeżywać gehenny czekając
      na kolejny okres, tylko cieszę się życiem smile One naprawde są skuteczne.

Pozdrawiam.
      • Gość: miki Re: prezerwatywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 18:05
        Dziękuję serdecznie za odpowiedź.
        Ja właśnie przeżywam gehennę, mam problemy z krążeniem i nie mogę stosować
        antykoncepcji hormonalnej.
        Zamiast cieszyć się seksem, to ja z niego rezygnuję właśnie ze względu na stres
        związany z zajściem w ciążę.

• Gość: llll Re: prezerwatywa IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.08.05, 20:04
      sluchaj, nikt Ci tu nie da gwarancji a w razie co dziecka nie wychowa za
      Ciebie. Prezerwatywy pekają i musisz miec te swiadomosc. Moze npr?
      Temperaturka, sluz? i powstrzymac sie w dni plodne?
      • skidblandir Re: prezerwatywa 15.08.05, 10:08
        ta npr jest mega skuteczne...
        • Gość: llll Re: prezerwatywa IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.08.05, 10:46
          gumka + sprawdzenie (termometr i obserwacja) kiedy są dni niepłodne będzie
          skuteczne.
    • lilith76 Re: prezerwatywa 14.08.05, 20:40
      mnie jeszcze nie zawiodła.
      zwracaj uwagę na pieszczoty przed jej założeniem i pamiętaj o "antykoncepcji po" w razie awarii - im szybciej zażyta tym lepiej.
      • Gość: lulu Re: prezerwatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 11:02
        przezywalam dokladnie to co ty, nie umnialam cieszyc sie sexem bo ciagle balam
        sie, ze moze sie cos wydarzyc niespodziewaego. Jestem przeciwna tabletka
        poniewaz w mojej rodzinie zdazyla sie wielka tragedia a przyczyna tego bylo
        stosowanie tabletek anty. Zawsze uwazamy z moim partnerem, a dodatkowo
        stosujemy prezerwatywy ze srodkiem plemnikobojczym Durex-a. Glowa do gory.
        Pozdrawiam
        • Gość: anet Re: prezerwatywa IP: *.arcor-ip.net 15.08.05, 12:55
          Sorry,ze pytam,ale czy moglabys cos wiecej powiedziec,co spowodowaly te
          tabletki?Zastanawiam sie,by je rzucic,ale boje sie ciazy... Pozdrawiam
          • Gość: lulu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:37
            moja siostra zazywala tabletki anty pewnej marki, ktore przepisala jej pani
            ginekolog, dodam, ze jest to znana marka. Najpierw miala duze trudnosci z
            zajsciem w ciaze, a dodam, ze wczesniej nie bylo problemow bo 6 lat wczesniej
            urodzila synka(stosowali prezerwatywy), gdy okazalo sie , ze jednak jest w
            ciazy po raz drugi po rocznych staraniach wszystko wskazywalo, ze ciaza
            przebiega prawidlowo jednak w 6 miesiacu plod z niewyjasnionych przyczyn zaczal
            cofac sie w rozwoju, dziecko przestalo rosnac, rozwijac sie. Plod obumarl. Po
            porodzie byly przeprowadzone badania genetyczne i wszystko bylo wporzadku,
            lekarze postawili diagnoze, ze to wina tabletek, gdzy zdazylo sie to nie raz.
            Moje kolezanki po stosowaniu wieloletniej antykoncepcji maja problemy z
            zajsciem w ciaze.
    • vibe-b Re: prezerwatywa 15.08.05, 21:50
      Gość: sheep__

>>Powiem Ci tak. Ja również nie mogę stosować antykoncepcji hormonalnej, a
      nawet
      >>jeśli - nie zdecydowałabym się na nią. W chwili obecnej od ponad roku stosuję
      >>tylko prezerwatywy. Jeśli są zakładane we właściwy sposób,

Podobno az 14 % mezczyzn nie umie poprawnie zalozyc prezerwatywy. Statystycznie.

pozdr
      • Gość: lulu Re: prezerwatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 22:05
        ja zakladam swojemu chlopakowi sama i przyokazji mamy z tym niezla zabawe,
        trening czyni mistrza big_grin
      • Gość: sheep__ Re: prezerwatywa IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.08.05, 23:15
        Możliwe, na szczęście mój facet nie należy do tych 14% wink
        • Gość: ania Re: prezerwatywa IP: *.abp.pl 15.08.05, 23:37
          jej ja to samo przezywam.. zamiast cieszyc sie seksem to sama nerwowka.. po
          kazdym razie robie rekonstrukcje wysarzen i staram sie przypomniec czy wszystko
          bylo ok.. i tak jest w kolko..teraz tez sie boje czy przypadkiem nie
          przeniosłam niczego na gumke a z gumki we mnie://
          • Gość: sheep__ Re: prezerwatywa IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.08.05, 00:22
            Kobiety, dajcie spokój panice... To Was normalnie pozabija. Albo rozreguluje
            okres i dodatkowo zniszczy nerwy, wypłucze witaminy B i w ogóle. uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka