Dodaj do ulubionych

płynny śluz

IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 08:54
Witam,

tydzień temu kochałam się z mężem, bo planujemy dzidziusia - od kilku dni
zauważyłam u mnie bardzo płynny i wodnisty śluz, którego nie zaobserwowałam
wcześniej. Jestem teraz tydzień przed spodziewaną miesiączą.
Chciałam też dodać, że lekarz stwierdził podczas ostatniego badania nadżerkę,
której jak uważa nie trzeba leczyć w sposob szczególny (brałam tylko
doxycyklinę przez 7 dni - także ze względu na zapalenie pęcherza). Co może być
powodem takiego płynnego śluzu ???

Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: płynny śluz IP: *.echo.com.pl 20.09.01, 09:32
      hej Emi,
      Wytrzymaj jeszcze chwilkę i będzie wiadomo! Trzymam kciuki! Długo się już
      staracie?
      iwona
      • Gość: Emi Re: płynny śluz IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 09:41
        ten miesiąc jest trzeci jak się staramy, ale juz nie mam siły.
        Każde "drgnięcie" mojego organizmu odbieram jak jakiś objaw, a wiem przecież,
        że mogło być tak i wcześniej, ale ja nigdy nie zwracałam na to tak większej
        uwagi jak teraz ...
        Dziękuję za kciukismile
        • monika.antepowicz Re: płynny śluz 21.09.01, 01:45
          Myśle,że może to być objawem nadzerki, ale niekoniecznie... Przed miesiaczka i
          na poczatku ciąży śluz staje sie gesty, nieprzezroczysty.MA
          • Gość: Emi Re: płynny śluz IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 08:25
            tak Pani doktor ciąża została wykluczona testem ciążowym, co oczywiście bardzo
            mnie martwi. Najwidoczniej ten śluz spowodowany jest przez nadżerkę.
            Co ja mam z tym zrobić, skoro lekarz stwierdził, że nie będziemy jej leczyć,
            bo cytologia i ekosystem pochwy jest dobry. Brałam przez tydzień
            doksycyklinę, ale jak widac chyba nie pomogło.
            Mam wrażenie, że ta wydzielina podobna do śluzu przszkadza mi w poczęciu
            dziecka.
            Bardzo proszę o poradę.
            • Gość: iwona Re: płynny śluz IP: *.echo.com.pl 21.09.01, 14:58
              hej emi,
              Przykro mi z testem- ale jeszcze sie uda zobaczysz!!!
              Ja też mam nadzerke,ale przeszkodzilo mi to w zajsciu w ciaze- lekarz wrecz
              uwazal ze nie bedzie jej leczyc przed pierwsza ciaza...
              blowa do gory- pewno myslisz ze jestem "popsuta"- ze nie wychodza testy,nie? ja
              tez tak myslalam...
              • Gość: Emi do Iwony IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 13:26
                mam nadzieję, że wkońcu Ci się udało z zajściem w ciążę ...
                Czy leczyłaś tą nadżerkę pomimo tego co powiedział lekarz ??? - ja już nie
                wiem komu wierzyć ...
                • Gość: iwona do emi IP: *.echo.com.pl 24.09.01, 14:13
                  tak jestem w ciazy- przeciez mi juz gratulowalaswink nie leczylam wcale-
                  dostosowalam sie do lekarza.
            • monika.antepowicz Re: płynny śluz 22.09.01, 23:18
              Najlepiej wykonac badanie bakteriologiczne wydzieliny z szyjki macicy. To
              własnie prawidłowuy śluz szyjkowy przygotowuje plemniki do zapłodnienia>mA
              • Gość: Emi Re: płynny śluz IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 13:24
                Pani doktor,

co może wykazać takie badanie bakteriologiczne ? - przyznam szczerze, że już
                jestem przestraszona.
                Myślałam, że skoro cytologia jest dobra, a również ekosystem pochwy to
                wszystko jest w najlepszym porządku, a tu słyszę badanie bakteriologiczne ...
                • Gość: asia Re: płynny śluz IP: *.mas.szczecin.pl 24.09.01, 14:08
                  nie boj slowa bakterie..jezeli sa napewno da sie je wyleczyc a jak sadze moga
                  przeszkadzac Tobie w osiagnieciu celu(kochany dzidzius).nie poddawaj sie mija
                  znajoma po kilkunastoletnich probach konczacych sie niczym zaszla w ciaze w w
                  wieku 38 lat.okazalo sie ze jej problem,em byla paradontoza.wyleczyla zeby i
                  poszlo jak z płatka glowa do gory nie boj sie badan ani ich wynikow wszystko da
                  sie wyleczyc
                  pozdrawiam i szczescia zycze
                  asia
                  • Gość: asia Re: płynny śluz IP: *.mas.szczecin.pl 24.09.01, 14:12
                    a co do nadzerki ja mialam spora nieleczona(lekarz nie widzial wskazan) lekkie
                    uplawy a pomimo to zaszlam w ciaze bez problemu...bo o tym nie
                    myslalam..psychika ma tu sporo do powiedzenia wiec nie boj sie siebie i swojego
                    organizmu..po prostu zyj i ciesz sie zyciem...zobaczysz wtedy wszystko
                    przychodzi latwiej
                    powodzenia
                    asia
                    • Gość: Emi Do Asi IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 09:26
                      Dzieki Asiu,

na takie słowa czekałam ... myślałam, że tak tylko się mówi, że nadżerka w
                      niczym nie przeszkadza. Skoro jednak zaszłaś w ciążę mimo nadżerki i upławów
                      to jestem podniesiona na duchu - tak się bałam, ze to przeszkadza.
                      Co do myślenia o zajściu, to rzeczywiście mnie nie opuszcza, ale obiecałam
                      sobie w tym miesiącu wyluzować się ... oby się udało.
                      Czy też miałaś taki płynny śluz ? - nie wiem czy to tak zostawić ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka