Dodaj do ulubionych

Bardzo wstydliwy problem

IP: *.unregistered.media-com.com.pl 02.09.05, 17:14
Proszę Was forumowiczki pomóżcie, wiem że z tym problemem powinnam zgłosić
się do ginekologa ale nie mam odwagi.Otóż od dwóch dni na mojej bieliźnie
pojawiła się jakby galaretka (przeźroczysta) czy to jest normalne?????
Obserwuj wątek
    • izabelaela Re: Bardzo wstydliwy problem 02.09.05, 17:21
      Najprawdopodobniej jest to najnormalniejszy w świecie płodny śluz szyjkowysmile
      On może tak wyglądać, choć przeważnie bywa rzadszy - podobny do białka kurzego,
      lub nawet wodnisty.
      • izabelaela Re: Bardzo wstydliwy problem 02.09.05, 17:21
        białka kurzego jaja - ma się rozumiećwink
      • Gość: Gosia Re: Bardzo wstydliwy problem IP: *.unregistered.media-com.com.pl 02.09.05, 17:24
        Możesz troszkę jaśniej mi to objaśnić bardzo proszę? czy to coś groźnego? czy
        to normalne? czy każda kobieta tak ma????
        • Gość: Tosia85 Re: Bardzo wstydliwy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 17:29
          Każda zdrowa kobieta tak ma. Jeśli śluz jest faktycznie podobny do białka jaja
          kurzego, to najpewniej jest to środek Twojego cyklu, czyli tzw. dni płodne.
          Napisz, w ile dni po miesiączce pojawił się ten śluz.
        • izabelaela Re: Bardzo wstydliwy problem 02.09.05, 17:32
          Ten śluz to wynik działania estrogenów, które przygotowują organizm do
          owulacji. Jego zadaniem jest transprt, odżywienie i przechowanie plemników do
          czasu owulacji. Jest to najzupełniej normalny, zdrowy objaw, bynajmniej
          nie "wstydliwy problem"wink

Tu masz coś o fizjologii cyklu
          embrion.pl/npr/fizjol.htm#fm

a tu - na temat śluzu:
          embrion.pl/npr/sluz.htm

--
          ela
        • zaba_pelagia Re: Bardzo wstydliwy problem 02.09.05, 18:51
          Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Możesz troszkę jaśniej mi to objaśnić bardzo proszę? czy to coś groźnego? czy
          > to normalne? czy każda kobieta tak ma????

gosiu, wybacz, ale czy wiesz COKOLWIEK o swoim organizmie i o tym jak
          funkcjonuje nasz układ płciowy?
          może czas się dokształcić?
          już wolę nie pytać, co robiłaś na biologii (no, chyba, ze masz 12 lat)
          • lilith76 Re: Bardzo wstydliwy problem 02.09.05, 20:40
            żaba, a ty znowu z tym swoim "edukacyjnym dżihadem" smile
          • Gość: Gosia Re: Bardzo wstydliwy problem IP: *.unregistered.media-com.com.pl 02.09.05, 21:27
            Nie, nie mam 12 lat, ale zaniepokoiło mnie to.
            • Gość: Tosia85 Re: Bardzo wstydliwy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:51
              Jeszcze raz proszę, Gosiu, napisz, którego dnia (licząc od pierwszego dnia
              miesiączki) pojawił się ten śluz, a jeśli nie chcesz pisać, to policz sama.
              Jeśli śluz pojawił się między 13 a 18 dniem od dnia wystąpienia miesiączki, to
              nie masz powodów do niepokoju.
              • izabelaela Re: Bardzo wstydliwy problem 02.09.05, 23:06
                A jeśli pojawił się w 12 albo w 19?
                wink))
                • Gość: Tosia85 Re: Bardzo wstydliwy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:09
                  Oj Izuś! Wiesz co mam na myśli, jeśli pojawił się troszkę wcześniej lub troszkę
                  później to to sprostujemy....Dziewczyna, widać, denerwuje się. Wiedziałam, że
                  ktoś się zaraz przyczepi tych cyferek....wink
                  • izabelaela Re: Bardzo wstydliwy problem 02.09.05, 23:19
                    No faktwink
                    Rozumiem, że chcesz jej pomóc, ale przecież śluz estrogenozależny może pojawić
                    się nawet pod koniec miesiaczki, jeśli cykle są krótkie. U mnie, przy średnio
                    26-27 dniowych - płodny śluz zaczyna się w 7-8 dc i trwa do 13-15 dc.
                    • Gość: Tosia85 Re: Bardzo wstydliwy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:24
                      Zgadzam się, dlatego zadałam jej pytanie, kiedy ten śluz się pojawił. Jeśli
                      odpowiedż będzie mnie szczególnie dziwić, to dopiero zapytam, jak długie ma
                      cykle. Jeśli zasypiemy dziewczynę tyloma pytaniami na raz, to się jeszcze
                      bardziej zdenerwuje wink. Choć może masz rację, trzeba było od razu zrobić pełny
                      wywiad...bezmyślny ze mnie diagnosta....ehhhhh. No nic jak koleżanka odpisze,
                      to się zapytam o wszytsko dokładniej.
                      • Gość: Gosia Re: Bardzo wstydliwy problem IP: *.unregistered.media-com.com.pl 02.09.05, 23:30
                        Wydaje mi się że około 15 dnia (licząc od dnia miesiaczki) wcześniej oczywiście
                        też coś takiego miałam ale teraz pojawiło się tego trochę więcej.Dlatego
                        zdenerwowałam się tym faktem,mam 23 lata i rzeczywiście nie wszystko wiem bo
                        wstydzę się tak zapytać wprost kogokolwiek.
                        • Gość: Tosia85 Re: Bardzo wstydliwy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:36
                          Tak....to teraz powinnam spytać o długość cyklu, ale szczerze powiem, że bez
                          względu na jego długość, obecność śluzu koło 15 dnia od wystąpienia miesiączki
                          to jest jak nic objaw wskazujący na to, iż po prostu jesteś w fazie płodnych
                          dni swojego cyklu i możesz zajść w ciążę. To zdrowy objaw, więc niczym się nie
                          martw. To, że śluzu jest trochę więcej, to nic złego. Organizm to nie robot,
                          nie programuje się go i nie zakłada, że w każdym cyklu kobieta powinna
                          wydzielać określoną co do mikrolitra ilość śluzu. Raz jest go więcej, raz
                          mniej, albo też czasem zwrócisz na niego uwagę, a innym razem nie. Nie przejmuj
                          się już niczym. Jesteś zdrową i normalnie skonstruowaną kobietą. Pozdrawiam
          • Gość: nem Re: Bardzo wstydliwy problem IP: *.wlan.pl 02.09.05, 22:40
            żabo edukująca wink - otoz na lekcjach biologii niekoniecznie uczy sie jaki sluz
            co oznacza. ja sie na przyklad dowiedzialam ( w 3 klasie LO), ze wszelka
            antykoncepcja to zlo i dzielo szatana, a po slubie ustalanie dni plodnych i
            nieplodnych zgubne jest i grzeszne smile))) Wiec nie wyrzucaj dziewczynie, ze
            bumelowala... wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka