miskaxxx 09.09.05, 16:19 Jestescie zadowolone? Nie boicie sie, ze te tabletki moga miec jednak wplywa na dziecko? Lekarz mi je polecil a ja mam takie wlasnei watpliwosci. pozdrawiam, m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
little_dream Re: ile z Was stosuje Cerazette? 09.09.05, 17:21 ja,od dziś, od godz. 11.25 czekam na "efekty" uboczne, podciągam wątek, jak się po nich czujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
monis80 Re: ile z Was stosuje Cerazette? 09.09.05, 20:59 Ja jestem po dwóch tabletkach. Czuję sie super, nie widzę także zmian w zachowaniu Angeliki a karmię piersią. Moja gin powiedziała że są to tabletki dla matek karmiacych piersią, bardzo skuteczne i nie mają wpływu na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
agatkaros Re: ile z Was stosuje Cerazette? 09.09.05, 22:44 A mi lekarz odradził cerazette, powiedział, że to silne środki z dużą dawką hormonów i lepiej dziecka nie faszerować dodatkowymi hormonami. No i nie biorę... Odpowiedz Link Zgłoś
mlodziutka_zonka Re: ile z Was stosuje Cerazette? 09.09.05, 23:05 ja biore juz drugie opakowanie i czuje sie oki.Na poczatku byly lekkie plamienia jakies 5 czy 6 dni, potem jednak wszystko bylo okczuje sie dobrze.Czy ma wplyw na dziecko-raczej minimalny Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: ile z Was stosuje Cerazette? 09.09.05, 23:12 Ja zaczynam trzecie opakowanie. Na szczęście nie ma wpływu na wagę. Jest jeden problem...zerowe libido.I po co ja to biorę...? Odpowiedz Link Zgłoś
anka874 Re: ile z Was stosuje Cerazette? 09.09.05, 23:47 JA brałam i po ok 8dniach dostałam okresu który trwał 4 miesiące,a lekarze mnie potem faszerowali antybiotykami i na dodatek musiałam przestać karmić pierśą. Wpisz w wyszukiwarkę cerazette,tam możesz spotkać się z podobnymi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszu Re: ile z Was stosuje Cerazette? 10.09.05, 01:07 no wlasnie, po co? Po porodzie zwykle libido nie oszalamia wysokim poziomem - sama Natura tak dobrze to urzadzila, wiec po co sponsorowac koncerny farmaceutyczne ? Czy wplyw na zdrowie dziecka nie jest argumentem na nie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: ile z Was stosuje Cerazette? 10.09.05, 11:32 a moze nie każdy tak ma jak ty? libido może mniejsze, ale to nie znaczy zerowe. i wg mnie jest to bardziej związane z karmieniem piersią, a nie pigułką. możecie sobie przeanalizować, czy przed rozpoczęciem brania pigułek byłyście takie znowu takie rozbujane seksualnie... życie seksualne jest podstawą kżdego NORMALNIE funkcjonującego związku i po to. idiotyczne są te posty o sponsorowaniu koncernów farmaceutycznych: a mierzcie sobie temke jak macie ochotę, unikajcie seksu lub nakładajcie gumki. ale dziewczyn nie o to pytała Odpowiedz Link Zgłoś
agatkaros do bomba001 10.09.05, 12:02 No właśnie dziewczyna pyta o te pigułki, bo boi się, czy nie mają złego wpływu na dziecko. Przeczytaj uważnie. Co do seksu, to ja akurat mam ogromny temperament, był taki przed ciążą i po porodzie też nic się nie zmieniło. Mimo tego po konsultacji z lekarzem i przemyśleniu sprawy nie zdecydowałam sie na pigułki ze względu na dobro dziecka. Brałam pigułki antykoncepcyjne zanim zaszłam w ciążę przez 5 lat, jest to spora dawka hormonów, jak Ci chyba wiadomo, a dzidziuś jest taki kruchy i malutki.... czy ktoś prowadził badania nad wpływem tego leku na dziecko? Znasz może wyniki takich badań? Myślę, że nie należy sugerować się jedynie własnym dobrym samopoczuciem i własną obserwcją dziecka, bo z naszych obserwacji tak naprawdę nic nie wynika, dziecko może wyglądać na zdrowe i zadowolone, a coś złego może dziać się powoli i odezwać w najmniej oczekiwanym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: do bomba001 10.09.05, 12:25 owszem, były prowadzone wszechstronne badania na temat tych i wielu inych pigułek. i stan naszej dzisiejszej wiedzy mówi, że są one bezpieczne dla matek karmiących - takie jest ich przenaczenie, jeżeli cos o tym wiesz. są one stosunkowo nowe tylko n polskim rynku, podobne pigułki stosuje się z powodzeniem na zachodzie od lat. komuś trzeba zaufać, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
agatkaros Re: do bomba001 10.09.05, 22:17 No właśnie: bezpieczne dla matek karmiących, a ja pytałam, czy były badania pod katem bezpieczeństwa dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
lilian_ka Re: do bomba001 11.09.05, 10:21 Ja tez nie wierze ze one sa w 100% bezpieczne dla dzidzi. A wiadomo czy za 10 lat nie okaze sie, ze jednak szkodza, nawet jesli obecnie badania nie wykazaly nic zlego? Poza tym do tych badan tez nalezy podchodzic ostroznie, pomyslcie jak bardzo producentowi tych pigulek zalezy na tym zeby badania byly pozytywne... uwazacie ze nie ma zadnych przekretow?? bo ja nie bylabym taka pewna Odpowiedz Link Zgłoś
miskaxxx Re: ile z Was stosuje Cerazette? 13.09.05, 11:24 no i jeszcze nie wzielam - wciaz mam opory. sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś