Gość: michalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 16:31 dostałam w październiku dwa razy w miesiącu okres( miedzy nimi było jakis tydzień przerwy) i dzisiaj dostałam kolejny... boje się, nie wiem o co chodzi... pomocy, jak wiecie to piszcie, pilne!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: aPomocy !! 15.09.05, 16:46 nie, moja droga my tez nie wiemy, o co chodzi, takie rzeczy trzeba sprawdzić u lekarza, a nie wirtualnie (istnieje szansa, ze mialas okres, krwawienie owulacyjne i drugi okres) moze podasz dokładniejsze daty? PS rozumiem, ze chodzi o wrzesień a nie o październik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalina Re: aPomocy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:40 pierwsze krwawienie mialam 23 sierpnia, po skończonym okresie mialam jakis tydzień przerwy i wnów dostałam okres... teraz ,czyli 15 września znów dostałam okres,czy cos... sorka,wtedy pomyliłam miesiące... dzisiaj idę do lekarza, ale nadal się boję... Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: aPomocy !! 15.09.05, 17:47 Zawsze mialas krótkie okresy? Pasuje okres - krwawienie owulacyjne - okres i cykl trwający 24 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalina Re: aPomocy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:02 różnie to bywało... nie mam jeszcze regularnych... czy to co mi sie przytrafiło to coś groźnego, muszę iść z tym do ginekologa? Odpowiedz Link Zgłoś
izabelaela Re: aPomocy !! 15.09.05, 18:03 Najbardziej mnie niepokoi ten październik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalina Re: aPomocy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:06 pomyliłam miesiące...troche sie denerwuje tym co mi sie przytrafiło.. =( Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: aPomocy !! 15.09.05, 18:07 czy to znaczy, ze jesteś jeszcze nastolatką z szalejącymi hormonami, nieregularnymi okresami i stresem powakacyjno-szkolnym? to masz prawo miesiaczkowac nieregularnie ale wiesz, przez komputer nikt cie nie zbada i nie postawi diagnozy przedstawiłam ci jedno z wytłumaczeń, moze słuszne, może nie decyzja o wizycie u lekarza należy do ciebie i nie powinnaś sugerowac się opiniami z forum zdrowie, bo teksty tutaj padaja różne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalina Re: aPomocy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:12 mam 16 lat. do lekarza chyba i tak pójde, ale powiedź mi czy gdy mam teraz okres to ginekolog bedzie mnie badał normalnie, jakie bedzie zadawał pytania...?? to moja pierwsza wizyta boje się... Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: aPomocy !! 15.09.05, 18:16 po pierwsze www.pierwszawizyta.pl po drugie w tym wieku wszystkie anomalie są na porzadku dziennym jeszcze przed toba długa normalizacja skoro to pierwsza wizyta, to poczekaj, aż okres sie skończy, bo krwawiąc bedziesz sie jeszcze bardziej stresowac i czuć niekomfortowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: aPomocy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:16 Myślę, że to wszystko dlatego, że masz 16 lat. Ja przez pierwszych kilka lat miałam okres albo co kilka miesięcy albo co tydzień- dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XL Re: aPomocy !! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.05, 22:04 Świetnie się składa, masz dobry powód żeby iść na pierwszą wizytę do ginekologa i nabrać dobrych nawyków dbania o siebie, a nie odwlekać to w nieskończoność. Pewnie to nic poważnego ale warto się upewnić co się z tobą dzieje skoro ze zdenerwowania miesiące ci się mylą. Odpowiedz Link Zgłoś