Dodaj do ulubionych

skutecznosc tabletek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:26
Kolezanka bierze wiele lat (z piec) z krotka przerwa ze trzy miesiace temu na
pol roku jakies tabletki trojfazowe.
I teraz pytanie, jesli sa brane poprawnie, regularnie i bez zapominania,
jakie jest prawdopodobienstwo, ze "zaskoczy" w teoretycznie najbardziej
plodnych dniach cyklu?
Niby nie jestesmy dzieciakami, ale to kolezanka i nic wiecej, wiec nie bardzo
mi sie chce placic alimenty...
a tez nie wiem, na ile skuteczne sa te tabletki
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: skutecznosc tabletek 18.09.05, 22:34
      ze "zaskoczy" w teoretycznie najbardziej
      > plodnych dniach cyklu?

przy pigułkach nie ma teoretycznie płodnych dni cyklu!

znam kilku facetów płacących alimenty, czy zaślubionych, bo "brała pigułki".
      jeśli na 100% nie chcesz zostać ojcem, to albo rób sobie dobrze z kim innym (sam piszesz, że to tylko koleżanka, więc wybacz poetykę wypowiedzi), albo się zastanów nad innym zabezpieczeniem.
      KAŻDY związek oparty na seksie może skończyć się ciążą i trzeba się z tym liczyć. jeśli kcoha się z bliską kobietą, to łatwiej pojawienie się potomka przyjąć.
    • Gość: kasiulek Re: skutecznosc tabletek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:34
      Przy stosowaniu pigułek nie ma pojęcia o płodnych dniach cyklu. Jeśli koleżanka
      zapomni o pigułce, każdy dzień może być płodny, jeśli nie zapomni, każdy jest
      bezpłodny. Ten niewielki odsetek wskazujący na brak skuteczności działania
      leków jest, moim zdaniem, mało wiarygodny. Pigułka zabezpiecza przed ciążą
      praktycznie w 100% tylko czasem kobiety, które zaszły w ciążę w czasie
      stosowania, nie chcą się przyznać lub nie pamiętają, że gdzieś popełniły błąd i
      one właśnie stanowią ten mały odsetek niepowodzeń. Kobiecie niestety czasem
      trudno jest się przyznać przed lekarzem do błędu....wolą winę zrzucić na
      pigułki. Regularne stosowanie i przestrzeganie wszelkich zasad pozwala na
      spokjny seks bez szczególnego stresu. Pozdrawiam
      • Gość: kasiulek Re: skutecznosc tabletek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:36
        powinnam napisać "niepłodny" zamiat "bezpłodny". Przejęzyczenie z pośpiechu
        (muszę się usprawiedliwić bo zaraz niektóre złośliwe koleżanki się przyczepią)
        • indianprincess Re: skutecznosc tabletek 19.09.05, 12:42
          Podczas brania pigułek kobieta nie ma dni bardziej lub mniej płodnych,
          wszystkie są bezpłodne ponieważ nie dochodzi wogóle do owulacji. Zdarzają się
          jednak wpadki przy pigułkach, nie tylko kiedy dziewczyna zapomni zażyć lub np.
          zwymiotuje i hormony nie zdążą się wchłonąć, czasem pigułka (źle dobrana) po
          prostu działa za słabo. Są to oczywiście bardzo sporadyczne przypadki, pigułka
          jest z pewnością najskuteczniejszą metodą antykoncepcyjną, ale nigdy nie
          zwalnia od odpowiedzialności. A co będzie jeśli ona już nie będzie chciała
          być "tylko koleżanką" i specjalnie "zapomni" pigułki?
          • Gość: kuba Re: skutecznosc tabletek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:02
            dzieki za odpowiedzi
            ufam kolezance, widzialem, jak kilka godzin przed brala tabletke, poprzedniego
            dnia pewnie tez wziela. Choc jakbym byl na jej miejscu, to byloby to dla mnie
            kuszace, zeby zapomniec tabletki
            • Gość: kasiulek Re: skutecznosc tabletek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:06
              Co za wrodzona skromność!!! wink
              • Gość: kuba Re: skutecznosc tabletek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:08
                wiedzialem, ze tak mi ktos dopiecze smile
                ale czasami tak bywa, ze... nie musim byc strasznie nieskromni, zeby takie
                fakty stwierdzac smile
                • Gość: kasiulek Re: skutecznosc tabletek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:15
                  Nie no co Ty, żartowałam przecież. Nie znam Cię i nie wiem, kim jesteś. Może
                  faktycznie możesz w ten sposób myśleć o sobie. Przepraszam, nie chciałam Cię
                  urazić.
                  • Gość: ja Re: skutecznosc tabletek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:22
                    nie urazilem sie smile przeciez dodalem usmiech,
                    pozdr
                • Gość: kate Re: skutecznosc tabletek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 18:23
                  Zeby ta "kolezanka" się w tobie nie bujnęła...
                  Bo niektóre z zakochania tracą pamięć.
            • lilith76 Re: skutecznosc tabletek 19.09.05, 18:50
              tabletka nie działa na kilka godzin na przód. wystarczy, że nie weźmie tydzień wcześniej smile
              ale ok. powodzenia smile
    • Gość: Lilianka Re: skutecznosc tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 16:23
      Tabletki działają od pierwszej wziętej?
      • Gość: K Re: skutecznosc tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 16:52
        Podobno tak, ale ja zjadłam juz całe opakowanie i jeszcze się nie odważyłam się
        kocham z moim facetem bez gumek.
        • Gość: lilianka Re: skutecznosc tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 17:53
          No nie koszmar, po to chcę je jeść żeby nie mieć gumki , Buuuuu sad
    • zaba_pelagia Re: skutecznosc tabletek 21.10.05, 16:36
      ciekawe, czy koleżanka wie, że jest tylko koleżanką...
      i że ten seks, to tylko koleżeński...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka