Dodaj do ulubionych

torbiel again

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:21
mam pytanie do kobietek, które miały/mają torbiele na jajniku, takie juz raczej na granicy operacyjności. Czy je czujecie? NIe mówię w czasie współzycia - tylko normalnie, od czasu do czasu. Mnie często lekko podkłuwa i liczę na to, że czuję ją bo się kurczy (biorę piguły), a nie rośnie.

Pozdrawiam, A
Obserwuj wątek
    • Gość: atra1 Re: torbiel again IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:02
      Kobietki podbijam i prosze o odpsmile
    • nika8811 Re: torbiel again 28.09.05, 00:22
      Witaj. Jesli torbiel to to samo co cysta, to ja jestem po operacji cysty
      endometrialnej ok. 14 cm. Usunieta wraz z jajnikiem.Nie odczuwalam jej prawie
      wcale i nawet nie wiedzialam ze jest. Dopiero jak juz osiagnela spore rozmiary
      i stala sie namacalna to miewalam dni kiedy czulam sie bardzo slabo, glowa mi
      plywala i pobolewalo mnie po lewej stronie bo po tej byla.Ale to bylo juz na
      tydzien i pól przed sama operacja. Zycze szybkiego zaleczenia i powrotu do
      zdrowia. Glowa do góry. Pozdrawiam.
    • Gość: atra1 Re: torbiel again IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:55
      Dzięki za odpowiedźsmile
      Ja mam nieco mniejszą torbiel/cystę, bo 5,5 cm (stan sprzed ponad miesiąca). I teraz nie wiem, czy to nie psychiczne, że ją czuję. Wiem, że tam jest i sobie mogłam wmówić, że boli.
      Ale nawet teraz mnie kłuje z lekka.
      Ych, chyba jedyną chorobą, której nie mam jest hipochondriasmile
      A.
      • calineczka79 Re: torbiel again 28.09.05, 09:26
        ale to wszystko zależy od rodzaju torbieli, mnie tam zawsze coś boli a mam
        torbiele prawie co miesiąc które same się wchłaniają lub za pomocą hormonów
        (moja rekordzistka miała 7cm) moje torbiele są czynnościowe i takie często
        właśnie obywają się bez leczenia operacyjnego, natomiast te endometrialne to
        niestety jak rosną często wymagają cięcia sad
    • Gość: ?? Re: torbiel again IP: *.chello.pl 28.09.05, 19:30
      Niestety torbiele mają taką cechę,że się odnawiają i to funkcjonalne i
      endometrialne teżsad. To co można robić to regularne usg i obserwować ich wielkość.
      Niestety mamy taką "urodę" kobiecą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka