Gość: kika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:42 w usg wyszlo cysta prosta na jajniku, co to takiego, jak to leczyc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiwik Re: cysta prosta na jajniku ? 04.12.05, 11:03 Zwykle sie tego nie leczy. To po prosttu pecherzyk jajnikowy, ktory rosl, rosl i nie doszlo do owulacji. Taka cysta moze byc w roznych dniach cyklu mniejsza lub wieksza. Gdyby byla bardzo duza i gdybys miala dolegliwosci to wtedy wlacza sie hormony. Dla wlasnego spokoju zrob sobie USG za pol roku i sie dowiesz czy cysta zmienila wilkosc. Pozdrawiam, wiwik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: cysta prosta na jajniku ? IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 04.12.05, 11:30 JUz teraz goń do ginekologa!!!! cyste moizna w poczatkowej fazie osuszyć...póżniej gdy się nie da potrzebna jest opertacja... wiem ,bo własnie ten temat przerabiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: cysta prosta na jajniku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 11:37 i tez cysta prosta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: cysta prosta na jajniku ? IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 04.12.05, 13:17 o rany!!!przepraszam...chyba stres padł mi na głowę .Myslałam o terbieli a nie o cyście ...sorry jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
wiwik Re: cysta prosta na jajniku ? 08.12.05, 15:10 Czasem różne bzdury na forach sie pjawiają. I przed chwilą przeczytalam kolejna. Wiadomosc dla anki:Cysta to to samo co torbiel.Cysta to po prostu lacinska nazwa, ktora sie u nas przyjela i jest stosowana wymiennie z torbiela. Odpowiedz Link Zgłoś
wiwik Re: cysta prosta na jajniku ? 08.12.05, 15:12 Kika! Radze Ci po prostu zaufac jakiemus ginekologowi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majaa Re: cysta prosta na jajniku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:49 Ja miałam cyste prostą na jajniku. Lekarz kazał czekac i przyjść za miesiąc. Po miesiącu cysty nie było - sama się wchłonęła. I już nigdy więcej nie pojawiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: cysta prosta na jajniku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:55 bardzo wam kobitki dziekuje za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: cysta prosta na jajniku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:51 jeżeli twoja cysta ma powyzej 5cm średnicy i nie daje żadnych objawów to czeka cię leczenie hormonalne ale jeśli pojawią się jakieś dolegliwości np.omdlenie ,przerażliwy ból będący oznaką podkręcania się torbieli to wtedy konieczna jest laparoskopia.Powodzenia-nie zwlekaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: cysta prosta na jajniku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 18:43 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś