dziustynka 16.12.05, 17:16 może zostanę tutaj zjechana, bo widzę że to się często zdarza szukałam, ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie, więc spróbuję chodzi mi o śluz zaraz po okresie, tak 2-3 dni po, czy występuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urbanchaos Re: tuż po @ 16.12.05, 17:22 zazwyczaj sucho www.npr.prolife.pl/plansza_11.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: tuż po @ IP: *.versanet.de 16.12.05, 19:46 SPOSÓB OBSERWACJI ŚLUZU Na obserwację śluzu składają się odczucia i wygląd (ocena wzrokowa). W ciągu dnia kobieta jest w stanie zauważyć i rozróżnić odczucie suchości, wilgotności lub mokrości, śliskości, występujące w okolicy ujścia pochwy. Ocenę wzrokową śluzu kobieta prowadzi każdorazowo przy korzystaniu z toalety. Dotykając papierem toaletowym okolicy sromu, stwierdza obecność śluzu i jego właściwości. Obserwacje notuje się wieczorem. Notuje się najbardziej płodne cechy śluzu zaobserwowane w ciągu całego dnia. ODCZUCIA JAKIE DAJE ŚLUZ I WYGLĄD ŚLUZU Odczucia: * sucho } brak śluzu * wilgotno lub "już nie sucho" } śluz mniej płodny * mokro } śluz płodny * ślisko } śluz płodny * "naoliwienie" } śluz płodny Wygląd: * mętny } śluz mniej płodny * lepki } śluz mniej płodny * gęsty } śluz mniej płodny * kleisty } śluz mniej płodny * płynny } śluz płodny * przejrzysty } śluz płodny * rozciągliwy } śluz płodny Szczyt objawu śluzowego (dzień szczytu śluzu) jest to ostatni dzień, w którym śluz szyjkowy ma choć jedną cechę śluzu płodnego. Rozpoznać go można tylko retrospektywnie w dniu następnym, gdy stwierdza się, że śluz zupełnie zniknął lub wyraźnie się zmienił na śluz typu mniej płodnego, a także zniknęło odczucie mokrości (śliskości) w przedsionku pochwy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: tuż po @ 17.12.05, 13:39 występuje i nie występuje. to zależy od cyklu i kobiety. ja w jednym widzę śluz, w kolejnym ze święcą szukam (bez głupich skojarzeń), choć pewnie gdzieś w środku przy szyjce jest. Odpowiedz Link Zgłoś