Gość: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 08:02 Czy stres i nerwy moga byc przyczyna częstego siusiania?(na zapalenie cewki to raczej nie wygląda bo nie boli).Dzieki za odp. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majaa Re: pytanie o siusianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:07 Zapalenie dróg moczowych wcale nie boli a biega sie sikać co godzinę. Stan zapalny i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: pytanie o siusianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:31 No własnie zapalenie chyba nie bo OB byłoby podwyzszone i krwinki białe jakby był stan zapalny a u mnie książkowo w normie. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majaa Re: pytanie o siusianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:40 U mnie też OB w normie i w ogóle badanie krwi książkowe. A zapalenie dróg moczowych jest. Bakteryjne. Analizę moczu robiłaś? Zrób koniecznie, jeśli nie. W laboratorium zapłacisz góra 8 zł a bedziesz wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: pytanie o siusianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:44 Nie robiłam moze faktycznie to co mówisz.Ale ciebie tez nic nie boli?Nie piecze przy sikaniu?Ja byłam u lekarza rodzinnego i powiedziałam co i jak to własnie sie mnie pytała czy nie boli nic i czy nie piecze.Powiedziałam ze nie to dała mi BACTRIM bo powiedziała ze jakiegos konkretnego antybiotyku dawac nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: pytanie o siusianie 11.01.06, 09:53 Można nie mieć żadnych objawów, a w moczu liczne albo bardzo liczne bakterie. Ja od wczesnego dzieciństwa borykam się z nawracającymi ciągle zakażeniami i bardzo często nie mam jakichś specjalnych objawów, a w badaniu kontrolnym zakażenie wychodzi. Ból, pieczenie, czasem ból nerek - dopiero jak to jest naprawdę potężne, niewykryte wcześniej zakażenie. Najlepiej zrób badanie moczu dla pewności. Chociaż jak już wzięłaś Baktrim, to może lepiej za jakiś czas (min. 2 tyg) po skończeniu leczenia, żeby sprawdzić czy pomogło. Chyba że dalej będziesz mieć to częste siusianie mimo bactrimu to bym zrobiła wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: pytanie o siusianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:25 Dziekuje za porady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta Re: pytanie o siusianie IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 11.01.06, 17:53 ja mam to o czym piszesz - jak sie denerwuje to chodzę ciągle do wc i sikam wtedy tak jakbym miala zapalenie pęcherza a wiem ze jest wszystko ok bo wyniki badan od dawna mam w normie, Poza tym gdzieś czytałam że stres też może mieć na to wpływ Odpowiedz Link Zgłoś