Dodaj do ulubionych

z diane na jeanine

24.01.06, 20:01
czy ktoras z was zmieniala diane na jeanine? mi lekarz wlasnie zmienil i
jutro robie przerwe a potem zaczynam jeanine. jestem ciekawa czy po zmianie z
diany ktora ma 35mg estrogenow na jeanine z 30mg mam byc pewna krawien od
samego poczatku? czy moze wszystko bedzie ok? wiem ze kazdy organizm inaczej
reaguje no ale jestem ciekawa jak bylo u was. lekarz kazal mi sie jeszcze
dodatkowo zabezpieczac przez pierwszy miesiac z powodu zejscia z wiekszej
dawki hormonow na mniejsza... aha diane bralam glownie jako srodek
antyandrogenny a nie antykoncepcyjny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: z diane na jeanine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:44
      ja zmieniłam Diane na Jeanine, jedyne skutki uboczne Jeanine to dopadające mnie
      czasem nastroje depresyjne...i cena też wysoka - 40 zł. ale po za tym to jest
      ok, super cera, okres taki jak gdy brałam Diane. pozdrawiam.
      • madzi1 Re: z diane na jeanine 24.01.06, 20:52
        ale robilas normalna 7 dniowa przerwe po dianie i potem jeanine? lekarz mowil
        ci cos o tym zeby dodatkowo sie zabezpieczac przez pierwszy miesiac?
    • Gość: evii Re: z diane na jeanine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:15
      jeanine jest bez porownania lepsza od diane 35, te drugie to juz przezytek w
      antykoncepcji. Po Jeanine mialam super cere i wlosy i nawet biust duuuuzo
      wiekszy smile)) ale deprecha na maxa po 5 miesiacach.Teraz nie lykam juz tych
      swinstw bo mi psycha wysiadala a biust jak mialam 75 c tak po odlozeniu mam
      A!!!! wiec nie wiem czy jest to taki super srodek !!! _ uwaga podtrzymane
      zdanie przez wiele kolezanek ktore tez braly jeanine
      pozdrawiam cieplutko
      • Gość: oki Re: z diane na jeanine IP: *.cskmswia.pl 26.01.06, 10:50
        Po odstawieniu Diany dostałam okres, ale potem miałam długa przerwę w
        miesiączkowaniu. Dostalam duphaston na wywołanie i potem przepisano mi Jeanine.
        Powiem tak - na początku brania bolało mnie w dole brzucha kilka razy (przy
        pierwszym opakowaniu) przy drugim opakowaniu moje piersi stały się bardzo
        wrażliwe i mnie bolą. A co do cery to narazie nie ma duzej poprawy - moze
        zakrótko biorę.

Teraz idę na wizytę i powiem co ijak - zobaczymy co mi powie, ale pewnie jak
        już to jeszcze jedno opakowanko będę brałą bo potem staramy sie o dzidziusia
    • Gość: ja Re: z diane na jeanine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:55
      ja co prawda przeszłam z cerazette na jeanine, już po jednym opakowaniu
      odstawiłam jeanine ponieważ postanowiłam zajść w ciążę i po tych tabl nie
      dostałam sama okresu, lekarz powiedział że ponieważ jestem osobą młodą należy
      czekać, czekałam 3 mies następnie postanowiłam iść do innego lekarza, który
      przepisał mi harmonet i dał jakiś lek na wywołanie mies, ponadto powiedział że
      po jeanine są dziwne objawy i oni w tej klinice zaprzestali ją przepisywać, to
      wszystko, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka