IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.06, 19:23
Prosze o pilna odpowiedz. 1,5 miesiaca temu bylam czyszczona i od tamtego
momentu plamie. Chodze od lekarza do lekarza. Kazdy mowi co innego. Nawe
dzisiaj jestem po wizycie. Zrobiono mi USG. Wszystko jest ok. Doktor
powiedzial ze samo musi sie ustabilizowac. Czy mial racje? Nikt nie chce mi
pomoc! Dzwonilam do kilku lekarzy, nie znaja odpowiedzi na moje pytanie.
Kazdy mowi zeby przyjechac. Ja juz nie mam sily. Co robic. Kupic jakies leki?
Tylko jakie? Udac sie do kolejnego specjalisty?
Obserwuj wątek
    • vera1 Re: plamienia 13.02.06, 19:48
      z jakiego powodu "byłaś czyszczona"/ co za straszne sformułowanie, brr/? miałaś
      operację? poroniłaś? czy po tym "zabiegu" miałaś już miesiączkę?
      • soltyska11 Re: plamienia 13.02.06, 21:21
        Mialam lyzeczkowanie po ciazy. Miesiaczka skonczyla mi sie w sobote. Tydzien
        temu bylam u lekarza który stwierdzil, ze mam zapalenie na trzonie macicy. A
        dwa tygodnie wczesniej dostalam tabletki antykoncepcyjne, antybiotyk i czopki
        przeciwzapalne. Chodzilam z plamieniami dwa tygodnie mimo stosowania leków, az
        zaczelam krwawic. Chwilke temu dowiedzialam sie - po konsultacji z innym
        lekarzem, ze tak moze byc, maksymalnie do 7 dni. Po tym czasie jezeli nie
        przestane plamic, mam sie stawic na konsultacje. Mam nadzieje ze bedzie dobrze,
        bo juz nie wiem co robic!?
        • vera1 Re: plamienia 13.02.06, 22:27
          Myślę tak: jeżeli to krwawienie nie jest niebezpiecznie duże/krwotoczne/to
          poczekaj parę dni. Ale jeżeli bardzo się denerwujesz, a żaden z lekarzy, u
          których byłaś nie wytłumaczył Ci dlaczego tak się dzieje i co będzie dalej,
          znajdz choćby tu na forum ginekologa sprawdzonego i polecanego przez inne
          dziewczyny i pojdź, aby wytłumaczył Ci wszystko i uspokoił.Nie wiem, czy Twoje
          dolegliwości są " w normie". Może spróbuj jeszcze na forum u pani doktor, która
          odpowiada na pytania. Bo to bardziej pytanie o radę fachowca. Trzymam kciuki.
          • Gość: renata Re: plamienia IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.06, 10:38
            Dzieki za rade. Otrzymalam kilka odpowiedzi i nie wiem które sa prawdziwe.
            Bylam na kolejnym USG. Lekarz stwierdzul ze wszystko jest dobrze, nastepny to
            potwirdzil. Wiesz. Czasem zastanawiam sie czy sama sobie nie wmawiam choroby!
            Psychiatra czeka.
            • bexa_ola Re: plamienia 15.02.06, 10:51
              Ja po łyżeczkowaniu też zaczęłam plamić? Mam tak od 5 lat. W końcu wykryto
              polipa na szyjce macicy. A usunięcie polipa to kolejne łyzeczkowanie i kółko
              się zamyka?

Ale może to źle zrobiony zabieg? Za głęboko wyłyżeczkowane? Może stan zapalny?
              Lekarze też nie byli rozmowni.

• Gość: renata Re: plamienia IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.06, 11:30
                Wspolczuje. Ja bylam lyzeczlowana 4 raz nigdy wczesniej nie mialam takiej
                sytuacji. Mam 2 dzieci. Po porodach rowniez bylo ok. Na usg lekarz nic
                nie "widzi". Mowi ze wszystko jest dobrze. Ladnie zagojone. 2 tyg. bralam
                antykoncepcje. Dr. Koala napisala, ze prawdopodobnie hormony "wziely gore" i
                dlatego plamie. Ciagle wizytu u ginekologa. przerasta mnie to, masz racje
                lekarze nie sa zbyt rozmowni, aby sie dowiedziec wiecej musze dzwonic ,
                jezdzic. Czasem sie zastanawiam po co sa lekarze, przeciez musza udzielic
                informacji do konca. W poniedzialek dowiedzielam sie ze po pierwszym okresie po
                miesiaczce moge plamic do tygodnia (od mojego lekarza), a jak bylam u niego to
                nie powiedzial o takiej mozliwosci. Zrobilam wszystkie badania jakie sa. Jest
                ok wedlug nich. Mam sie nie martwic! Tylko przez ich niedopatrzenia sa rózne
                choroby lacznie z rakiem. Potem my kobiety dostajemy ochrzan ze nie dbamy o
                siebie jak nalezy. Napisze protest na forum.
                • antonina_74 Re: plamienia 15.02.06, 11:55
                  Jeśli bierzesz pigułki antykoncepcyjne i jest to pierwszy cykl (jeśli dobrze
                  zrozumiałam?) to możesz plamić i cały cykl. Hormony, tak ak napisała dr Koala.
                  Ja przy pierwszym cyklu tabletek miałam 3 tygodnie plamienia na czerwono. A
                  jeszcze przerwanie brania tabletek w pierwszym cyklu, też robi swoje, piszesz
                  że 2 tygodnie brałaś.
    • zaba_pelagia Re: plamienia 13.02.06, 20:21
      Gość portalu: renata napisał(a):

> powiedzial ze samo musi sie ustabilizowac. Czy mial racje? Nikt nie chce mi
      > pomoc! Dzwonilam do kilku lekarzy, nie znaja odpowiedzi na moje pytanie.
      > Kazdy mowi zeby przyjechac.

to chyba dobrze, ze lekarz nie chce stawiać diagnozy przez telefon?
      • soltyska11 Re: plamienia 13.02.06, 21:23
        Nie chca równiez podczas wizyty. To normalne!!!???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka