Dodaj do ulubionych

jaką herbatkę na odchudzanie?

16.02.06, 14:30
jakę polecacie, która niebyłaby okropna w smaku a dawała efekty?
Obserwuj wątek
    • bo.tak Re: jaką herbatkę na odchudzanie? 16.02.06, 14:54
      Z moich doświadczeń:
      Efekt przeczyszczający (tzn regulujący przemiane materii) daje Figura (1 lub 2)
      - smakuje jak siano, ale idzie sie przyzwyczaic. Tylko trzeba pamietac o
      regularnym piciu.
      Druga to pu-her czerwona - smakuje... hm.. lepsza niż poprzednia wink z tym ze ta
      nie daje tak drastycznych wink zmian.
      z nowości niestety nie mam pojęcia, ale jak by ktoś się dopisał, to chętnie
      skorzystam smile

pozdrawiam
      • aldonap22 Re: jaką herbatkę na odchudzanie? 16.02.06, 16:10
        Pu-Erh czerwona jest okropna, ale o aromacie cytrynowym jest do zniesienia,
        chociaż zapach zapachem ale smak to mi sie z rybą wędzoną kojarzy sad ale np.
        dla mojej kolezanki ta herbatka jest bardzo smaczna, różne są gusta.
      • emilia_a Re: jaką herbatkę na odchudzanie? 16.02.06, 20:58
        Nie wkładałbym do jednego worka figury i pu-erh.

Figura nie reguluje przemiany materii (na stałe) tylko przeczyszcza, powoduje
        zwiększenie perystaltyki jelit. W efekcie długotrwałego stosowania, po
        zaprzestaniu picia herbatki może się okazać, że jelitom bez tego wspomagacza
        ciężko pracować.
        Poza tym wypłukuje witaminy i minerały z organizmu. Lepiej jeść mniej i zdrowo
        niż się obżerać i pic figurę (no chyba, że to sie zdarza sporadycznie).

Pu-erh to herbata wspomagająca spalanie tłuszczu i ogólnie zdrowa, nie ma
        nic_wspólnego_z _przeczyszczaniem, które jest głównym działaniem figury.
        Oryginalna jest przepyszna, podróbki bywają niesmaczne.
    • gostr2 Re: jaką herbatkę na odchudzanie? 16.02.06, 15:12
      ja piję i bardzo polecam regulawit 2. przez 2 lata schudłam 17 kg. Pewnie nie
      tyklo dzieki herbacie, bo też nie żrę za czterech, ale faktycznie działa.
    • nchyb Efety? 16.02.06, 15:53
      Sama herbatka efektów nie daje, jedynie można ją jako wspomagacz odchudzania
      stosować. A więc dietka, ruch i dodatek herbatki. A także spore ilości zwykłej
      wody mineralnej. Wtedy efekty będą...
      Niestety, nie ma cudownych diet i cudownych herbatek...
      • Gość: Ewa Re: Efety? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:03
        Ja zaczęłam pić slim figure. Sa to trzy rodzaje herbat. Pierwszą pije sie przez
        dwatygodnie a następne dwie po tygodniu. Piję ją już drugi tydzien i żadnych
        efektów nie widze.
        • dorianne.gray Re: Efety? 16.02.06, 22:07
          Bo ta seria jest do niczego. Tak jak pisze nchyb - herbatka to tylko
          wspomagacz, najlepsza dieta to MŻ i RD (mniej żreć i ruszać d...), ja dzięki
          takiej metodzie plus pu-erh i zielonej herbatce w ciągu pięciu miesięcy
          zjechałam 10 kilo (i utrzymałam ten efekt długo, ale zepsułam później leczeniem
          hormonalnym)...
          • Gość: Ewa Re: Efety? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:13
            A jak ruszłąś tą d...? Chodziłaś na basen ,aerobik, biegałaś? Ja żrę dużo
            mniej, troche ćwiczę w domku i pije tą figure.
            • dorianne.gray Re: Efety? 16.02.06, 22:51
              Dosłownie WSZĘDZIE jeździłam na rowerze (niedługo śniegi stopnieją i już będzie
              można wskoczyć na wehikuł), kondycja mi się przy okazji baaardzo poprawiła, no
              i ćwiczyłam w domu.
              Ale głównie rower. Naprawdę świetnie spala - a jak przyjemnie! smile
        • Gość: k herbapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 08:42
          no toś mnie pocieszyłam kupiłam wczoraj 1. spalanie i zamierzam się za nią
          zabrać pijesz ją 3x dziennie tak jak zalecają?? 6zł za herbatę i efektów nie
          będzie nie załamujcie mnie sad
          • Gość: Ewa Re: herbapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 08:53
            Piłam ją 3 razy dziennie przez dwa tygodnie. Teraz piję 2 oczyszczanie (od
            wczoraj). Zobaczymy, być może trzeba wypić całą serię, albo kilka takich serii
            żeby był efekt?
    • jag_24 Re: jaką herbatkę na odchudzanie? 16.02.06, 22:28
      a moze Chinina? to herbata poprawiająca przemianę materii- nie mylić na
      przeczyszczenie. Po zjedzeniu czegokolwiek i wypiciu herbaty znacznie poprawia
      sie przemiana materii
      • an_ia5 Re: jaką herbatkę na odchudzanie? 16.02.06, 22:39
        Czerwona jest świetna,piłam 3 miesiące i łykałam chrom.Efekt 10 kg mniej bez
        gimnastyki.
        • lida82 Re: jaką herbatkę na odchudzanie? 16.02.06, 23:07
          10kg???to bardzo duzo az niemozliwe. hmm ale zalezy ile wazylas przed
          dieta.pozdrawiam
          • an_ia5 Re: jaką herbatkę na odchudzanie? 17.02.06, 16:25
            Przed porodem ważyłam 52 kg i to była moja stała waga.Po porodzie,drugim
            58kg.Schudłam do 48,co bylo przesadą,bo nie jestem anorektyczką.Teraz ważę
            51kg.Być może efekty dała nie tylko herbatka,ale i ruch,bo przy dwójce dzieci
            mi go nie brakuje.Dodam,że mam świetną przemianę materii i uwielbiam czekoladę
    • aniamaciej2 Re: jaką herbatkę na odchudzanie? 20.02.06, 10:08
      Kochane, nie wierzcie w cudowne moce tych herbatek, ale we wspomaganie
      odchudzania tak. Pite z umiarem, tak by nie rozleniwić jelit i siebie na pewno
      pomogą. Ale pod warunkiem że ćwiczycie i mniej jecie.
      Ja schudłam 10 kilo jeżdząć na rowerze i ćwicząc oraz pijąc zieloną i 1 lub 2
      razy w tygodniu Regulavit - zajęło mi to nie wiecej niz pół roku. NIestety
      tabletki anty skutecznie ten sukces zniszczyły.
      • dorianne.gray Re: jaką herbatkę na odchudzanie? 21.02.06, 00:16
        Haha, no to witaj w klubie, ze mną było DOKŁADNIE tak samo (patrz wyżej) wink
    • Gość: fifi Re: jaką herbatkę na odchudzanie? IP: *.echostar.pl 20.02.06, 12:05
      W okresie sierpień-październik 2005 odchudzałam sie w następujący sposób:
      1. odstawiłam kolacje tzn. na wieczorny poiłek spożtwałam jedynie owoce lub
      warzywka,
      2. odstawiłam słodycze,
      3. odstawiłam słodzone napoje,
      4. po obiedzie piłam herbatę Pu-Ehr czerwona o smaku cytrynowym (jest do
      zniesienia, z czasem zaczyna nawet smakować),
      5. łykałam 1 tabletkę chromu dziennie.

Schudłam 12 kg.
      Jak na razie to utrzymuję stałą wagę 54 kg.
      Życzę powodzeniasmile
      • Gość: Ewa Re: jaką herbatkę na odchudzanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:21
        A ten chrom to z jakiej firmy łykałaś? Bo są różne.
        • Gość: fifi Re: jaką herbatkę na odchudzanie? IP: *.echostar.pl 20.02.06, 13:01
          Ojej, nie pamiętam już producenta, minęło sporo czasu. Preparat nazywa się
          chrom organiczny, a na opakowaniu dominuje kolor pomarańczowy. Jeśli Tobie
          zależy, to przy najbliższej wizycie w aptece sprawdzę producenta.
          Jak pamiętam z ulotki, chrom nie przyczynia się bezpośrednio do utraty masy.
          Stymuluje organizm do bardziej efektywnego wykorzystywania insuliny, przez co
          redukuje apetyt na słodycze. Zażywanie chromu jest więc doskonałym rozwiązaniem
          dla osób walczących z nadwagą, powstałą w wyniku uwielbienia dla słoduchów.

Pozdrawiam.
          • Gość: Ewa Re: jaką herbatkę na odchudzanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:10
            A po jakim czasie było widać pierwsze efekty odchudzania? Dodatkowo ćwiczyłaś?
            • Gość: fifi Re: jaką herbatkę na odchudzanie? IP: *.echostar.pl 20.02.06, 21:43
              Chudłam średnio ok. 1 kg tygodniowo. Na początku szło szybciej, ale gdy
              zrzuciłam 5-6 kg miałam "przestój" trwający 2-3 tygodnie. Waga stanęła w
              miejscu, a ja byłam załamana, bo brak efektu bardzo mnie zniechęcał. Udało mi
              się jednak wytrwać i w końcu wszystko znowu ruszyło.
              Moja waga wyjściowa wynosiła 66 kg, pamiętam, że otoczenie zaczęło dostrzegać
              róznicę, gdy doszłam do 60, czyli po jakis 7 tygodniach. Teraz mi mówią, że
              jestem skóra i kości, ale to przesada. Po prostu przyzwyczajeni byli do mnie
              nieco pulchniejszej.

Co do ćwiczeń, to nie mam na to czasu. Jestem mamą dość wyczerpującego malucha
              i to mi wystarczy wink

Pozdr. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka