Gość: zuzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:02 Proszę pomóżcie!Z powodu grzybicy dróg rodnych zostawił mnie chłopak.Jestem studentką i nie stać mnie na leczenie (a nie należy do tanich).Inne metody zawodzą.Jak mam z tym walczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: MEGAgrzyb!!! 16.02.06, 22:05 przeciez masz odpowiedz na forum URODA forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=36950369 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:27 oj,zuziu - znajdź prace, zarób, przeprowadź kurację i zagraj chłopakowi na nosie Odpowiedz Link Zgłoś
pola8 babo nie opowiadaj glupot..... 16.02.06, 22:41 mnie zaraził moj były mąż. Poszlam z kasy na wymaz i lekarka przepisala mi globulki dopochwowe (nie pamietam nazwy) i masc clotrimazolum w kremie(bez recepty cena ok. 3 zl). Zrobilam kuracje i po sprawie. Tez jestem biedna i lekarka o tym wiedziala, dlatego przepisala mi taka kuracje. Być może ze chlopak Ciebie zarazil. Olej go. Najwazniejsze jest jednak abys poszla do lakarza zrobila wymaz bo od tego wyniku zalezy jaka bedzie kuracja i jakie leki Ci lekarz przepisze.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ob-gynaec Re: MEGAgrzyb!!! 16.02.06, 22:43 A jak dotychczas byłaś diagnozowana i leczona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:38 Leczę się już 6 lat i wciąz mam nawroty!Nic nie pomaga i lekarze zawodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: MEGAgrzyb!!! 17.02.06, 01:05 1 słyszę żeby leczenie grzybicy było tak drogie, że nie stać na nie studentki. A seks można uprawiac w prezerwatywie, chroni przed tym paskudztwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: MEGAgrzyb!!! IP: 87.207.16.* 17.02.06, 09:04 Z tym drogim leczeniem to chyba lekka przesada. Polecam flumycon doustnie (za 14 tabletek 50mg płacisz 15 zł -starczają na całą kuracje i jeszcze zostaną) oraz dopochwowo Clotrimazolum lub Gyno-femidazol (ten pierwszy kosztuje ok 4 zł, a drugi około 6 zł). W sumie powinnaś się zmieścić w 20 zł. A po takiej terapii nie musisz stosować Lactovaginalu za 25 zł tylko np kefir lub zsiadłe mleko dopochwowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:40 Kefir dopochwowo?Jak to? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: MEGAgrzyb!!! 17.02.06, 16:00 normalnie kefir albo jogurt naturalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 17.02.06, 18:07 kefir albo jogurt wlej do strzykawki, takiej małej to chyba 2 jest,a jak już będziesz w łózku lezała to sobie po prostu wstrzyknij do pochwy a rano i tak wszystko wyleci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . w kefirze są drożdze, a w jogurcie bakterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:46 więc to nie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:06 mój ginekolog powiedział,ze to bezsensu bo to inne bakterie....wierze chłopakowi troszke wiec farmaceutyki stosuje....hi,hi,hi ...z umiarkowana skutecznoscia ale stosuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: MEGAgrzyb!!! IP: 80.54.168.* 17.02.06, 19:50 clotrimazolum na recepte w globulkach jest wiele tanszy ja place cos kolo 1,14 za cale opakowanie-7globulek Odpowiedz Link Zgłoś
amikeo Re: MEGAgrzyb!!! 17.02.06, 20:30 Bo generalnie znacząca wiekszośc leków na grzybice wypisanych na receptę jest na zniżkę. Kuracja globulkami Clortimazolum (12szt) to ok 4 zł. A jest tych globulek różych i tanich wiele. Najpierw poproś lekarz o skierowanie na czystośc (na fundusz bezpłatne), potem bez krępacji powiedz o swoje sytuacji finansowej i że prosisz o tańsze, polskie leki. To żaden wstyd. Ale rzeczywiscie czasem trzeba zastosowac droższe leki, ja najdroższy to miałam Betadine 35zł. Ale czasem warto nie kupić jakiegos kosmetyku, ba nawet książki a na zdrowie nie żałować, bo ono jest na całe lata. Co nie oznacza, że leki ze znizką nic nie pomoga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:04 cena chyba zalezna jest od firmy...w kazdym raze Glakso Smith...robi ten drozszy.. a facet musiał byc straszny frajer skoro tylko przez to Cie zostawiał wec nie zaqwracaj sobie głowyfacetem oczywisci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:14 a ja dzis bylam u gina, dostalam leki i oto ich ceny (przerazajace): -pimafucort-krem= 22,94- i jutro kolejny -pimafucin globulki - trzy sztuki= 17,89-jutro musze dokupic kolejne 3 -Lactovaginal-dwa opakowania- jedno kosztuje 25,93 ] ((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocna dłoń Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:47 Witaj, pedzę do ciebie z mam nadzieje jakims pocieszeniem i rada: otóz tez miałam podobne problemy.. bardzo ale to bardzo pomaga robienie sobie irygacji (płukanke pochwy) nie bolesna oczywiscie. Kupujesz w aptece(to chyba bez recepty) w saszetkach taki roztwór do robienia tej płukanki TANTUM ROSA. do tego jest jeszcze irygator(cos jak gruszka do nosa ale wiekszy)taka sama nazwa.. saszetka kosztuje jaies 3 złote. moja ginekolog powiedziała ze jak tylko beda nawroty mam to stosowac... nie wiem jak czesto mozna tak robic ale to juz sie dopytaj najlepiej w aptece jesli ginekologow masz do dupy... Jesli jestes z tarnowa to moge kogos polecic..tak wiec kup sobie cały ten zestaw TANTUM ROSA mi pomogło.. do tego miałam masc Clotrimazolum i tabletki dopochwowe tez Clotrimazolum.. dobra jest tez masc Mycosolon... Nawroty choroby moga byc lub mogły byc spowodowane tym ze nadal miałas kontakty seksualne z tym gościem.. byc moze on cie tym zaraził-jesli tak to tez powinien sie leczyc..ta sama mascia co ty znaczy sie taka sama...Mozliwe tez ze on był zdrowy a ty go zaraziłaś, on moze nawet o tym nie wiedziec i np ty stosujac rozne preparaty, masci itd wyleczyłas sie ale ze on sie nie wyleczył zaraził ciebie i wiesz.. tak w koło Macieju..facet chyba nic nie wart skoro cie zostawił..zapomnij o nim!!! Odpowiedz Link Zgłoś