Dodaj do ulubionych

MEGAgrzyb!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:02
Proszę pomóżcie!Z powodu grzybicy dróg rodnych zostawił mnie chłopak.Jestem
studentką i nie stać mnie na leczenie (a nie należy do tanich).Inne metody
zawodzą.Jak mam z tym walczyć?
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: MEGAgrzyb!!! 16.02.06, 22:05
      przeciez masz odpowiedz na forum URODA
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=36950369
    • Gość: zuza Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:27
      oj,zuziu - znajdź prace, zarób, przeprowadź kurację i zagraj chłopakowi na nosie
    • pola8 babo nie opowiadaj glupot..... 16.02.06, 22:41
      mnie zaraził moj były mąż. Poszlam z kasy na wymaz i lekarka przepisala mi
      globulki dopochwowe (nie pamietam nazwy) i masc clotrimazolum w kremie(bez
      recepty cena ok. 3 zl). Zrobilam kuracje i po sprawie. Tez jestem biedna i
      lekarka o tym wiedziala, dlatego przepisala mi taka kuracje. Być może ze
      chlopak Ciebie zarazil. Olej go. Najwazniejsze jest jednak abys poszla do
      lakarza zrobila wymaz bo od tego wyniku zalezy jaka bedzie kuracja i jakie leki
      Ci lekarz przepisze.Powodzenia
    • ob-gynaec Re: MEGAgrzyb!!! 16.02.06, 22:43
      A jak dotychczas byłaś diagnozowana i leczona?
      • Gość: zuzia Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:38
        Leczę się już 6 lat i wciąz mam nawroty!Nic nie pomaga i lekarze zawodzą.
    • searena Re: MEGAgrzyb!!! 17.02.06, 01:05
      1 słyszę żeby leczenie grzybicy było tak drogie, że nie stać na nie studentki. A
      seks można uprawiac w prezerwatywie, chroni przed tym paskudztwem smile
      • Gość: Lena Re: MEGAgrzyb!!! IP: 87.207.16.* 17.02.06, 09:04
        Z tym drogim leczeniem to chyba lekka przesada. Polecam flumycon doustnie (za
        14 tabletek 50mg płacisz 15 zł -starczają na całą kuracje i jeszcze zostaną)
        oraz dopochwowo Clotrimazolum lub Gyno-femidazol (ten pierwszy kosztuje ok 4
        zł, a drugi około 6 zł).
        W sumie powinnaś się zmieścić w 20 zł. A po takiej terapii nie musisz stosować
        Lactovaginalu za 25 zł tylko np kefir lub zsiadłe mleko dopochwowo.
        • Gość: zuzia Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:40
          Kefir dopochwowo?Jak to?
          • zaba_pelagia Re: MEGAgrzyb!!! 17.02.06, 16:00
            normalnie
            kefir albo jogurt naturalny
            • kocio-kocio Re: MEGAgrzyb!!! 17.02.06, 16:01
              Lepiej jogurt.
            • Gość: martta Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 17.02.06, 18:07
              kefir albo jogurt wlej do strzykawki, takiej małej to chyba 2 jest,a jak już
              będziesz w łózku lezała to sobie po prostu wstrzyknij do pochwy a rano i tak
              wszystko wylecismile
              • Gość: . w kefirze są drożdze, a w jogurcie bakterie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:46
                więc to nie jest to samo.
            • Gość: anula Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:06
              mój ginekolog powiedział,ze to bezsensu bo to inne bakterie....wierze
              chłopakowi troszke wiec farmaceutyki stosuje....hi,hi,hi ...z umiarkowana
              skutecznoscia ale stosuje...
        • Gość: kleo Re: MEGAgrzyb!!! IP: 80.54.168.* 17.02.06, 19:50
          clotrimazolum na recepte w globulkach jest wiele tanszy ja place cos kolo 1,14
          za cale opakowanie-7globulek
          • amikeo Re: MEGAgrzyb!!! 17.02.06, 20:30
            Bo generalnie znacząca wiekszośc leków na grzybice wypisanych na receptę jest
            na zniżkę. Kuracja globulkami Clortimazolum (12szt) to ok 4 zł. A jest tych
            globulek różych i tanich wiele. Najpierw poproś lekarz o skierowanie na
            czystośc (na fundusz bezpłatne), potem bez krępacji powiedz o swoje sytuacji
            finansowej i że prosisz o tańsze, polskie leki. To żaden wstyd. Ale
            rzeczywiscie czasem trzeba zastosowac droższe leki, ja najdroższy to miałam
            Betadine 35zł. Ale czasem warto nie kupić jakiegos kosmetyku, ba nawet książki
            a na zdrowie nie żałować, bo ono jest na całe lata. Co nie oznacza, że leki ze
            znizką nic nie pomoga!
          • Gość: anula Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:04
            cena chyba zalezna jest od firmy...w kazdym raze Glakso Smith...robi ten
            drozszy.. a facet musiał byc straszny frajer skoro tylko przez to Cie zostawiał
            wec nie zaqwracaj sobie głowywinkfacetem oczywisci....
    • Gość: marta Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:14
      a ja dzis bylam u gina, dostalam leki i oto ich ceny (przerazajace):
      -pimafucort-krem= 22,94- i jutro kolejny
      -pimafucin globulki - trzy sztuki= 17,89-jutro musze dokupic kolejne 3
      -Lactovaginal-dwa opakowania- jedno kosztuje 25,93
      ]

sad(((
    • Gość: pomocna dłoń Re: MEGAgrzyb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:47
      Witaj, pedzę do ciebie z mam nadzieje jakims pocieszeniem i rada: otóz tez
      miałam podobne problemy.. bardzo ale to bardzo pomaga robienie sobie irygacji
      (płukanke pochwy) nie bolesna oczywiscie. Kupujesz w aptece(to chyba bez
      recepty) w saszetkach taki roztwór do robienia tej płukanki TANTUM ROSA. do
      tego jest jeszcze irygator(cos jak gruszka do nosa ale wiekszy)taka sama
      nazwa.. saszetka kosztuje jaies 3 złote. moja ginekolog powiedziała ze jak
      tylko beda nawroty mam to stosowac... nie wiem jak czesto mozna tak robic ale
      to juz sie dopytaj najlepiej w aptece jesli ginekologow masz do dupy... Jesli
      jestes z tarnowa to moge kogos polecic..tak wiec kup sobie cały ten zestaw
      TANTUM ROSA mi pomogło.. do tego miałam masc Clotrimazolum i tabletki
      dopochwowe tez Clotrimazolum.. dobra jest tez masc Mycosolon... Nawroty
      choroby moga byc lub mogły byc spowodowane tym ze nadal miałas kontakty
      seksualne z tym gościem.. byc moze on cie tym zaraził-jesli tak to tez powinien
      sie leczyc..ta sama mascia co ty znaczy sie taka sama...Mozliwe tez ze on był
      zdrowy a ty go zaraziłaś, on moze nawet o tym nie wiedziec i np ty stosujac
      rozne preparaty, masci itd wyleczyłas sie ale ze on sie nie wyleczył zaraził
      ciebie i wiesz.. tak w koło Macieju..facet chyba nic nie wart skoro cie
      zostawił..zapomnij o nim!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka