18.02.06, 10:13
Nie wiem czy byl juz na forum taki watek, jezeli tak to przepraszam i prosze
o linka do niego.Moze ktoras z was mi pomoze ,albo wiec co sie ze mna
dzieje wink Mam 20 lat, 160 cm wzrostu i waze 39kg, jem bardzo duzo,jednak caly
czas chudne, czesto jest mi slabo ,miesiaczki mam dlugie i bolesne czasami az
9 dni, ciagle mam zimne rece i stopy.Czy to wszystko jest normalne?
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: za chuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 10:28
      oczywiscie, ze nienormalne
      pewna jestes, ze caly czas jesz? moze jednak oszukujesz sama siebie i masz
      bardzo zaawansowaną anoreksję? i co na to lekarz?
      • awje Re: za chuda 18.02.06, 10:41
        Jem duzo i nie wmawiam sobie tego. Potrafie zjesc wiecej od wlasnego
        ojca.Rodzice to wiedza i tez zaczynaja sie martwic, bo widza ze jem naprawde
        duzo. Ile razy jestem u lekarza to mowi mi ze mam niedowage ,a gdy pytam co mam
        z tym zrobic to slysze tylko "wiecej jesc".
        • Gość: zuza Re: za chuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 10:43
          a zrobilas podstawowe badania, zbadalas tarczyce, testy na obecność np. tasiemca?
          • Gość: awje Re: za chuda IP: 217.98.64.* 18.02.06, 10:52
            jeszcze nie
            • Gość: zuza Re: za chuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 11:04
              to na co czekasz?
              gwaltowne chudniecie bez przyczyny jest bardzo złą oznaką
              a co na to ginekolog? - takie miesiączki tez nie są normalne
              • awje Re: za chuda 18.02.06, 11:10
                Myslalam ze to minie ,ale trwa to juz dosyc dlugo bo 4 lata. A ginekolog
                powiedzial ze to normalne w moim wieku...
                • Gość: zuza Re: za chuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 11:18
                  i przez 4 lata nie zrobiłaś żadnych badań?
                  a 9 dniowe miesiączki nie są normalne i są środki na ich unormowanie

wiesz, co? coś kręcisz
                  • awje Re: za chuda 18.02.06, 11:28
                    Robilam badania krwi- zelazo itd, ale bylo ok. Myslalam ze to stan przejsciowy -
                    burza hormonow, stres przed matura itd.
              • awje Re: za chuda 18.02.06, 11:10
                Myslalam ze to minie ,ale trwa to juz dosyc dlugo bo 4 lata. A ginekolog
                powiedzial ze to normalne w moim wieku...
          • awje Re: za chuda 18.02.06, 11:01
            jeszcze nie.
        • kasik787 Re: za chuda 19.02.06, 22:40
          bedziesz spokojniejsza,
          jak pojdziesz do lekarza i zrobisz badania.

Pozdrawiam.Kacha.

• nymphaea88 Re: za chuda 18.02.06, 16:22
        Gość portalu: zuza napisał(a):

> oczywiscie, ze nienormalne
        > pewna jestes, ze caly czas jesz? moze jednak oszukujesz sama siebie i masz
        > bardzo zaawansowaną anoreksję? i co na to lekarz?

I to jest to co mnie najbardziej wkurza. Dziewczyna jest chuda = dziewczyna ma
        najprawdopodobniej anoreksje. Ja tez duzo, zdrowo jem, a czesto slysze teksty w
        stylu ''ty anoreksjo'' uncertain Ludzie sa po prostu niedoinformowani? zazdrosni?
        • Gość: zuza Re: za chuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 14:24
          zapewniam cie, ze nikt przy zdrowych zmyslach nie zazdrości 20-latce wagi 39 kg,
          bo to świadczy o jakichś zaburzeniach - i najczęściej jest to właśnie ukrywana
          anoreksja
          • nadinka_nadinka Re: za chuda 19.02.06, 22:49
            Gość portalu: zuza napisał(a):

> zapewniam cie, ze nikt przy zdrowych zmyslach nie zazdrości 20-latce wagi 39 kg
            > ,
            > bo to świadczy o jakichś zaburzeniach - i najczęściej jest to właśnie ukrywana
            > anoreksja

a moze chora tarczyca? nie ma co od razu wyrokowac anoreksji. wieksza czesc
            zycia mialam niedowage. nie byla ani anoreksja ani tarczyca, geny takie.
            i dlatego wkurza mnie takie gadanie.
            ale koniecznie trzeba sie udac do lekarza. najlepiej dobrego i z rodzicami, zeby
            nie bylo rad typu "wiedzej jesc", ale kompleksowe badanie .
        • aga-83 Re: za chuda 19.02.06, 15:47
          Hej też cierpię z tego powodu co Ty! Wcinam ile wlezie i nic-im więcej jem tym
          mniej waże! Chudzino, kurczaczaku itp słyszą codziennie, 7 lat młodziej wygądam
          przez tę niedowagę. Anoreksja-też to słysze i takie teksty mnie najbardziej
          irytują-a nie jestem przeciez chorą psychicznie idiotyczną anorektyczką. Chcę
          utyć! Wcinam od 2 tyg dzien w dzien smazony makaron z parowka i bardzo, bardzo
          dużą ilośćia sera do tego.I utyłam 1 kg!!!!Polecam więcsmile
    • cobako Re: za chuda 18.02.06, 14:28
      może masz tasiemca albo inne robaki, to jest najbardziej prawdopodobne, idż do
      lekarza, dziwię się, że jeszcze tego nie zrobiłaś
    • Gość: Sky Re: za chuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 14:45
      Zimne ręce i stopy mogą być objawą złego krążenia.niska waga
      np.anemii,pasożytów itp.skoro jesz dużo to mogło by to wsazywać właśnie na
      pasożyty.zwłaszcza jeśli ciągnie cię bardzo na słodycze.pomimo że masz 20 lat
      mogą być to również sprawy hormonalne.lepiej skonsultój się z
      lekarzem.pozdrawiam
    • matysia_k Re: za chuda 18.02.06, 14:57
      To prawdam że niektórzy maja po porstu taką niesamowita przemiane materii.Nie
      chodz o to by dużo jesc, ale by jeśc odpowiednio. Jesli już wykluczysz sprawy
      medyczne, skonsultuj sie z dietetykiem praz idz na siłownie-to pomoże zbudowac
      tkanke mięśniową, ktora da ci ciężar ciała.
    • Gość: Agawa Re: za chuda IP: *.chello.pl 19.02.06, 13:18
      stawiam na tarczyce -tez tak miałam.Pozdrawiam
    • sandra_kp Re: za chuda 19.02.06, 17:07
      Ja tez mam ten sam problem, mam 25 lat 167 cm wzrostu, i waze 46 kilo!. Jem
      normalnie nie mam żadnych zapedów anorektycznych a wrecz przeciwnie bardzo
      chciałabym utyć ale mi ciągle nie wychodzi. Robiłam badania na tarczyce,
      ginekologiczne tez biore proszki anty Diane i nic, dalej waze tyle samo.
      Zastanawiam sie czy sie nie wybrać zrobić badanie na jakies robale typu
      tasiemca, bo tez jak ty mam juz tego serdecznie dosyc!!! Wszyscy mi wmawiają że
      mam anoreksje a to nie mozliwe. Moze mamy za dobra przemiane materii, moja mama
      tez była taka chuda jak ja jak była w moim wieku, dopóki nie urodziłam sie ja.
      Chyba nie pozostaje nam nic innego niż przyzwyczaic sie do tego, co jest
      naprawde bardzo trudne. Pozdrawiam trzymaj sie!
    • ika1 Re: za chuda 19.02.06, 23:31
      Ja w Twoim wieku wazylam niewiele wiecej ,bo przy wzroscie 1,60 40,41 kg.Bylo
      to tez moim utrapieniem.Bylam przez to zakapleksiona.Chcialm b.przytyc,ale mimo
      ze jadlam duzo jak Ty,to nic z tego nie wychodzilo.Z tarczyca mialam
      problemy,ale zamiast postawic wlasciwa diagnoze to faszerowali mnie przeciwnymi
      lekami do mojej choroby.Takze moja waga stala w miejscu.Dopiero w wieku 28 lat
      zaczelam przybierac na wadze.Ale to dlatego ,ze pracowalam w Mc.Donaldzie za
      granica i tam mialam darmowe jedzenie.A jak kazdy wie jest przeogromnie
      kaloryczne.Wtedy dopiero posunelo sie z moja waga do przodu.Pozniej rozpoznano
      prawidlowo moja chorobe i dostalam jakies leki na miesiac po ktorych
      rzeczywiscie przytylam do 55 kg.I wtedy powoli wydawalo mi sie ze juz robie sie
      za gruba.Pozniej schudlam 2 kg i ta waga utrzymywala sie przez 4 lata.Bylam z
      niej zadaowolona.Ale niestety do czasu.Bo kiedy zaszlam w ciaze ,to okazalo
      sie ,ze mam cukrzyce ciazowa i musialam prowadzic scisla diete.A pozniej po
      urodzeniu dziecka chudlam z miesiaca na miesiac.I teraz znowu jestem
      chudzielcem i niestety jak narazie nie moge przytc.Ale to juz jest zupelnie ,co
      innego,stres,caly dzien na nogach,noszenie malego i do tego jestem b.nerwowa.
      Zycze Ci wszytkiego dobrego.I moze tak jak ja w przyszlosci przytyjesz.Ale
      badania mysle ,tak jak dziewczyny radza powinnas zrobic,to moze wczesniej uda
      ci sie przytyc.
      Edyta.
    • Gość: kotka Re: za chuda IP: 212.160.114.* 20.02.06, 08:02
      ja przy wzroscie 168 cm waze 45 kg. Robilam badania hormonow tarczycy, inne
      podstawowe i wszystko wyszlo w porzadku. @ mam regularnie i trwa ok. 6 dni. Nie
      mam zadnych dolegliwosci i tak nie moge przytyc - waze 45 kg od jakis 9 lat.
      Slyszalam rozne teksty na swoj temat i mimo tego, ze czasem mnie one bola - to
      wiem ze ja nic na to nie moge poradzic. Wspomniane przez jedna z kolezanek fast
      foody na mnie nie dzialaja (bylam przez 4 miechy w USA i nie przytylam). wiec
      chyba musze pogodzic z tym ze waze ile waze.
      • awje Re: za chuda 20.02.06, 09:36
        Jutro ide zrobic wszystkie badania.Dzieki wszystkim za radysmile
        • nymphaea88 Re: za chuda 20.02.06, 15:39
          Widze ze nie tylko ja mam taki problem. A tymi wszystkimi ktorzy wmawiaja nam
          anoreksje nie warto sie przejmowac. Te falszywie zatroskane zazwyczaj za moimi
          plecami przyznaja sie ze zazdroszcza mi wagi. To raczej je posadzilabym o
          anoreksje, skoro caly czas sie odchudzaja. Kilogramow zycze wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka